• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl sancısına E vitamini

Angelinaozlem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
187
0
96
İstanbul
Bilim adamlarının araştırmaları, mensturasyon (regl) döneminde E vitamini almanın özellikle genç kızlarda sıkça görülen sancıları azalttığını ortaya koydu.

Mensturasyon öncesi ve ilk günlerinde günde 200 mg E vitamini kullandırılan genç kızlarda sancıların azaldığı tespit edildi. Özellikle çok ağrı çekenlerde ağrıların azalma olasılığının çok daha yüksek olduğu vurgulandı.

İngiltere’de yayınlanan British Journal of Obstetrics’de yer alan makalede, mensturasyon (regl) sancılarının çok sayıda kadının günlük hayatını etkileyebildiği, iş kayıplarına yol açabildiğine dikkat çekildi. Makalede, mensturasyon öncesi ve ilk günlerinde günde 200 mg E vitamini kullandırılan genç kızlarda sancıların azaldığının tespit edildiği bildirildi.

E vitamini kürü yaptırılan genç kızlarda mensturasyon döneminde kanamaların da azaldığını belirten bilim adamları, E vitamini alan kadınların, regl sancıları yüzünden kullandıkları ağrı kesicilerin sayısında da azalma kaydedildiğini bildirdi.

Özellikle çok ağrı çekenlerde ağrıların azalma olasılığının çok daha yüksek olduğunu vurgulayan bilim adamlarından Peter Bowen-Simpkins, “Bu yüz binlerce genç kızı etkileyen bir rahatsızlık konusunda sağlanmış önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir” dedi.

Ekolay

Son düzenleme:
agrım öyle bi oluyoki kafamı duvara vurcak dereceye geliyorum..200mg E vitamini deil 20000 mg alsam etki etmez heralde bana:)günde 6-7 tane majezik alıyorum az bşy geçio:(

benımde heran gunum ve ılk gun sancılı gecer kıvranır dururm mjezık 550 mg kullanıyorum sımdı 100 mg ındırdım ama mumkun mertebe dısımı sıkıoyurm hap kullanmıym dıyeee

benımde cok agrım oluyor ılk gun gercektende cekılecek gıbı degıl.ben 4-5 aydır e vıtamını kullanıyorum zaten bayagı bı etkılı oluyor bende.regl olmama 1 hafta kala kullanmaya baslıyorum bırazda olsa rahatlatıyor benı.ama tamamıyla gecmıyor tabıı :1no2:

arkadaşlar XEFORAPıD diye bi ağrı kesici var inanılmaz iyi geliyor regl ağrılarına ve daha nicesine...bel ağrısı olsun baş ağrısı olsun ve hiçbir yan etkisi yok araştırmanızı tavsiye ediyorum.çok rahat günler sizi bekliyor..gerçkten ben bu ilaçla tanıştıktan sonra bir tanesiyle regl günlerimi rahat rahat atlatabiliyorum kii mjzk kullanırken bile 3 taneyle atlatıyordum

Back
X