regl olmaya başladınız mı

dogumdan sonra 45 gün boyunca kanamam oldu lohusa kanaması denen şey sanırım sonra 60. günde adet oldun ve o gunden ebri her 10 günde bir neredeyse adet oluyorum..kısa kısa ve az az..bugün uyandıgımda yine çamaşırımda kan vardı.....doktora gideceğim bunun için..normal dıyorlar hemen düzene girmez dıyorlar ama bilemıyorum..gerçi sevinmiştim spiral taktırmam kolay olur dıye ama doktorum 6. aydan önce spiral önermiyoruz dedi...

ben de 15 gün önce yani 4 ay sonra 1-2 gün çok az oldum gibi
dün gece yine az az bişeyler geldi
ay böyle olur olmaz zamanlar çok sıkıcı yaa
bir düzene girse iyi olacak

Başlangıç zamanı
Adet kanaması, genellikle doğumdan sonra 8-16. haftalar arasında yeniden başlar ama hem kanama hem de yumurtlama, bebeğinizi emzirirseniz büyük oranda gecikir.Bebek yalnız anne sütü ile besleniyorsa, genellikle ilk 6 ayda adetlerin başlaması ve düzenli olması beklenmez. Bu durumda telaşlanmamalısınız, zamanla kanamalarınız düzene girecektir. Bazen 18 aya kadar başlamayabilir. Hiç emzirmeyen annelerde ise adet kanaması, doğumdan sonraki 4-8. haftalarda başlar.
Bu durum, birçok değişkene bağlı olabilir. Emzirme sıklığı, emzirme süresi ve bebeğe ek besin verilip verilmediği gibi... Örneğin bir anne bebeğini günde 3 kereden daha fazla emziriyorsa, yumurtlama daha çok baskılanır. Ya da emzirdiği süre ne kadar uzarsa, regli ve yumurtlamada en uzun gecikme yaşanır. Bebeğe ek besin verilip verilmediği de yumurtlamayı etkiler. Bebeğin biberonla beslenmesi, katı gıda yemesi hatta su bile içmesi emzirmenin yumurtlamayı engelleyen etkisini ortadan kaldırabilir.

Başlangıç zamanı
Adet kanaması, genellikle doğumdan sonra 8-16. haftalar arasında yeniden başlar ama hem kanama hem de yumurtlama, bebeğinizi emzirirseniz büyük oranda gecikir.Bebek yalnız anne sütü ile besleniyorsa, genellikle ilk 6 ayda adetlerin başlaması ve düzenli olması beklenmez. Bu durumda telaşlanmamalısınız, zamanla kanamalarınız düzene girecektir. Bazen 18 aya kadar başlamayabilir. Hiç emzirmeyen annelerde ise adet kanaması, doğumdan sonraki 4-8. haftalarda başlar.
Bu durum, birçok değişkene bağlı olabilir. Emzirme sıklığı, emzirme süresi ve bebeğe ek besin verilip verilmediği gibi... Örneğin bir anne bebeğini günde 3 kereden daha fazla emziriyorsa, yumurtlama daha çok baskılanır. Ya da emzirdiği süre ne kadar uzarsa, regli ve yumurtlamada en uzun gecikme yaşanır. Bebeğe ek besin verilip verilmediği de yumurtlamayı etkiler. Bebeğin biberonla beslenmesi, katı gıda yemesi hatta su bile içmesi emzirmenin yumurtlamayı engelleyen etkisini ortadan kaldırabilir.

cok guzel bilgiler canım teşekkür ederiz...benım 10 gunde bır 2 gun süren damla damla kanamam oluyor..bunu adet olarak nitelendırmelımıyım bılemıyorum..bebgımı düzenlı emzırıyorum gunde 6-7 kez..ayrıca mama ve su da verıyorum gelişmesinde ilk baslarda sorun oldugu için..ve bazı besinlerden tattırmayada başladım...bilemıyorum bunlar tam anlamıyla adet olmamı saglarmı..

Ben de 8 Şubatta doğum yaptım neredeyse 4 aylık oldu kızım ama ben de adet olmadım henüz. Benim merak ettiğimşey emziriyorum henüz adet olmuyorum bu durumda hamile kalınma olasılığım varmıdır acaba? Geçen gün korunmadık korku salrdı beni :KK43:( Gerçi sanmıyorum bişey olacağını ama ne bileyim takıldı işte aklıma. Umarım hamile kalmam ...

kızlar ben dün adet oldummmmkaydirigubbakcemile2 veeee hiç ağrımıyo karnım belim ne felaket günlerdi ya bu normal doğumu bi kez daha destekliyorum :lepi:
bu arada kan kaybından gitmezsem çok iyikafamçokkarıştı

bende oldum kızlar en sonunda geçen hafta altıncı ayda şükür geldi gerçi pek rahattım yaa sıcaklarda hiç çekilmiyo kaç aydır pek rahattım alışmak zor oluyo bir çocuk dahamı yapsam nee bu adet dönemine alışamıycam galiba...sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

Bende 6 ay emzirebildim 10 aylıkken oğlum regl oldum :) 10 ay ordan 9 ay hamilelikten epey rahattım şimdi arıyorum o günleri ama hapla korunuyorum bide regl olamayınca hamilemisiniz değilmisiniz anlamıyorsunuzda o kötüydü.

ben regl oldum ancak şu korunma işi sinirlerimi bozuyor ..spiral taktırdım bana yaramadı,eşim korunmak istemıyor e hap kulalnamıyorum emzirdigim için..şu sıralar kafamdakı en büyük sorun bu..ne yapcam bılemıyorum

cnm bide igneler var ama emziren anneler yapabiliyormu bilmiyorum 3 aylik igne ... bi sor bakalim doktoruna

canım yaptırabılıyorlar 3 aylık iğne ama doktorum yan etkısının cok oldugunu ve yaşım küçük oldugu için önermedıgını söyledı. adeti kesiyormuş hiç adet olamayabiliyormussun iğneden sonra 1 yıl boyunca bu da sıkıntı verır tabiki.keşke yurtdısında olan minipill den burdada olsa..:KK43:

ewt ama mini pilinde cok yan etkisi var bak ben oglumda kullandim 1 yil simdide kullaniyorum kesinlikle adet görmüyorum dogal olarak .... hamile kalmak istemistim ilkinde biraktim pilleri 6 ay denememe ragmen hamile kalamamistim ... bazenleride kullandigin halde hamile kalma ihtimalin oluyor
spral taktirmak istiyorum bende ama korkuyorum...

bende spiral taktırdım ama taktırmazolsaydım mahvoldum.üstelik birde enfeksiyon kapmısım suan tedavi görüyorum.ayda 15-20 gün kanamam oldu cektıgım acının haddi hesabı yoktu..kontrol için gittigimdede doktor iltihap olmus hemen cıkartmamız lazım dedı..cok berbat bir acıydı..ama herkese farklı sekılde oluyormus bana yaramadı..

X