- 14 Aralık 2024
- 219
- 159
- 18
- Konu Sahibi kediannesi0
-
benimde ilk adet olduğum zamanlar 10 gün 14 gün sürerdi .annem korkardı niye böyle diyeSelam Çiçeklerim
Benim reglim ilk olduğum zamanlarda 7-8 gün sürerdi. Yani genç kızlığa ilk adım attığım zamanlarda. 21/22 yaşından sonra -şu anda 27 yaşındayım- günlerimin ve miktarının azaldığını gözlemliyorum. Reglim şu anda 4 gün sürüyor. 1 ve 2. günler ped gayet doluyor ama 3 ve 4. günler lekelenme lavaboya çıkınca damla şeklinde devam ediyor ve bitiyor. Düzenli günü gününe regl oluyorum, yumurtlama olduğunu da hissediyorum. Evlendikten sonra bu şekilde azalma meydana geldi. Sizce 3-4 gün regl olmak normal mi? Çevremdekiler çok az deyip moralimi bozuyorlar. Doktora randevu aldım zamanımı bekliyorum. Bir arkadaşım bir an önce doktora git 3 gün çok az menepoza giriyorsun bence çocuğun olmayabilir dedi. Çocuğum şu anda yok. Ve bu lafı beni inanılmaz gerdi.
Maalesef erken menepoz çok yaygın ailemde. Şu an çocuk istemiyoruz. Ama doktora gittiğimde menepoz derse ne yaparım bilmiyorumbenimde ilk adet olduğum zamanlar 10 gün 14 gün sürerdi .annem korkardı niye böyle diye
sonra 7 ye düştü, 5 e düştü, şimdi 3 yoğun+2 lekelenme olarak gidiyor.
tabi ki 20 li yaşlardaki kadar yumurtlamıyoruz ama önemli olan kalitedir. ve 1 tane yumurta +1 tane sperm yeter
ailede erken menopoz hikâyesi var mı ? çok tedirgin olursan doktora git
Ben yumurtlama olduğunu hissediyorum yani o hafta akıntı kasık ağrısı falan yaşıyorum. Düzenli adette oluyorum hatta saati bile aynı oluyo. Ama miktar gün geçtikçe azalıyor. Moralim bozuk randevu aldım bekliyorumBenim 25 yaşımdan sonra aynı anlattığınız gibi olmaya başladı. Ergenliğimde pıhtı şeklinde çok yoğun olurdu ve en az bi 6 gün sürerdi. Şu an 30 yaşımdayım 2. Çocuğumu bekliyorum. Yumurtlama varsa hiçbir şey olmaz korkmayın. Ama içiniz rahat etsin diye hormon değerlerinize baktırın
o zaman ertelemeyin doktora gidin mutlaka. artık tıp çok gelişti. şuan istemiyorsanız yumurtlama dondurma yapıyorlar. en azından ne olduğunu bilirsinizMaalesef erken menepoz çok yaygın ailemde. Şu an çocuk istemiyoruz. Ama doktora gittiğimde menepoz derse ne yaparım bilmiyorumhazır hissetmediğim an anne olmak istemiyorum ama doktor bunu söylerse ve çocuk yapmayı dene derse ne yaparım onu da bilmiyorum. Bu ay yine az geldi. 27 yaşındayım erken menepoz olabilir
Kesinlikle. Ya hatta hiç çocuk sahibi olmam belki diyordum hep. Ama hormonlardan dolayı mahvoldum düşüncesi çok üzdüo zaman ertelemeyin doktora gidin mutlaka. artık tıp çok gelişti. şuan istemiyorsanız yumurtlama dondurma yapıyorlar. en azından ne olduğunu bilirsiniz
Bende randevu aldım. Haftaya gideceğim. Bazı insanlar normal diyor bazısı da riskli ne bileyim sapıttımben de aynı konuyu düşünüp duruyorum 1 2 yıl önce reglim 6 gün sürerdi şimdi 2 gün dolu 2 gün lavoboya gidince damla damla olup bitiyor lekelenme gibi. Bunun için kaç kez gittim doktora hormon testleri amh değerleri baktırdım bir sorun gözükmüyor 27sinde rahim filmi çekilmeyi bekliyorum
Kesinlikle. Ya hatta hiç çocuk sahibi olmam belki diyordum hep. Ama hormonlardan dolayı mahvoldum düşüncesi çok üzdü
Bakalımherşeyde bi hayır vardır. bir gidin bakalım iyi düşünün ama öyle olacak diye bir şey yok.
Bende randevu aldım. Haftaya gideceğim. Bazı insanlar normal diyor bazısı da riskli ne bileyim sapıttım
ben de 29 yaşındayım 30lu yaşlara geldikçe azalabileceğini söylüyor doktorlar 2 günü hala normal buluyorlar. Bence siz bir fsh lh tsh ve en önemlisi amh gibi hormon değerlerinize baktırınBende randevu aldım. Haftaya gideceğim. Bazı insanlar normal diyor bazısı da riskli ne bileyim sapıttım
TSH normal çıkıyor. Diğerlerine hiç baktırmadım hatta hayatımda alttan muayene bile olmadım.ben de 29 yaşındayım 30lu yaşlara geldikçe azalabileceğini söylüyor doktorlar 2 günü hala normal buluyorlar. Bence siz bir fsh lh tsh ve en önemlisi amh gibi hormon değerlerinize baktırın
yumurta rezervi düştükçe reglin azaldığını okumuştum benim yumurtalık sayım iyi 20 25 yumurtam oluyor ama amh değeri 1.47 çıkmıştı çok yüksek değil ama normal bir değer, yine de bu durum düşündürüyor beni. Sizde düşük veya kürtaj yok değil mi bunun gibi durumlarda da rahim zarar görebiliyormuş ben düşük yapmıştım kalan parçayı almışlardı ondan şüpheleniyorumTSH normal çıkıyor. Diğerlerine hiç baktırmadım hatta hayatımda alttan muayene bile olmadım.bu defa alttan da bakın diyeceğim
Hayır yani hiç kürtaj olmadım. Bildiğim düşükte yaşamadım. Evlenmeden ilişkim olmamıştı ama burda okuyorum bebek tutanamazsa adetle düşer falan öyle bir şey yaşadıysam da haberim yok. Biz geri çekilme ile korunuyoruz bunca aydır gebelik olmadı belkide ciddi sorunlar var çünkü doktorlar geri çekilmeule hamile kalma olasılığı yüksek diyoryumurta rezervi düştükçe reglin azaldığını okumuştum benim yumurtalık sayım iyi 20 25 yumurtam oluyor ama amh değeri 1.47 çıkmıştı çok yüksek değil ama normal bir değer, yine de bu durum düşündürüyor beni. Sizde düşük veya kürtaj yok değil mi bunun gibi durumlarda da rahim zarar görebiliyormuş ben düşük yapmıştım kalan parçayı almışlardı ondan şüpheleniyorum
yok adetle düşen gebelik kimyasaldır onlar etkilemez zaten rahmi , o zaman yaşla ilgili olabilir bizim ya ben düşükten şüpheleniyordum ama o değil galiba böyle sorunu olan çok kişi var. Özellikle lavoboda geliyor normalde gelmiyor çok ilginçHayır yani hiç kürtaj olmadım. Bildiğim düşükte yaşamadım. Evlenmeden ilişkim olmamıştı ama burda okuyorum bebek tutanamazsa adetle düşer falan öyle bir şey yaşadıysam da haberim yok. Biz geri çekilme ile korunuyoruz bunca aydır gebelik olmadı belkide ciddi sorunlar var çünkü doktorlar geri çekilmeule hamile kalma olasılığı yüksek diyor
Ay evet. Ped e gelmiyor ama tuvalete oturuyorum şak geliyor. Bence de yaşla ilgili sanırım ya kalitesi düştüyok adetle düşen gebelik kimyasaldır onlar etkilemez zaten rahmi , o zaman yaşla ilgili olabilir bizim ya ben düşükten şüpheleniyordum ama o değil galiba böyle sorunu olan çok kişi var. Özellikle lavoboda geliyor normalde gelmiyor çok ilginç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?