• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl erteleme ilacı...

Lemonate

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
487
15
38
Sinop
Merhaba kızlar,konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum
Bi sorum olacak sizlere bilgisi olanlardan yardım istiyorum
Tatile gideceğiz eşimle ve regl olacağım tarihte maalesef regl günüme denk geliyor
Adet gününü istersek erteleme imkanı oluyormuş bazı ilaçlarla
Bu ilacın kaç gün önceden kullanılması gerekiyor ve önerebileceğiniz ilaç ismi var mı
Şimdiden teşekkürler

sakın kullanma öyle bir ilaç. ha illa kullanıcam dersen primolutn var ama ben de senin gibi tatil günü adetime denk geliyo diye kullandım üstelik o kadar da araştırdım düzeni nasıl bozduğunu kaç kişi söylediği halde üstelik kist yapıyo diyen bilen oldu buna rağmen tatili taktım kafaya kullandım nisan ayının sonunda. düzenin bozulmasıyla kalsa iyi şuanda kist çıktı bende adet olmayı bekliyorum. bilmiyorum artık geciktirici yüzünden midir ama hiiiç tavsiye etmiyorum. bu tür ilaçları bazı sorunlar varsa tedavi amaçlı veriyor doktor onun dışında kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum

Tahmini regli tarihinizden 3 gün önce başlanması gerekli diye hatırlıyorum.Ben Primolut- N tableti kullanmıştım.Her gün 3 kez.İlaç kullanımını bıraktıktan bir kaç gün sonra regli olunuyor.Eczaneden de gerekli bilgileri veriyorlar zaten.

sakın kullanma öyle bir ilaç. ha illa kullanıcam dersen primolutn var ama ben de senin gibi tatil günü adetime denk geliyo diye kullandım üstelik o kadar da araştırdım düzeni nasıl bozduğunu kaç kişi söylediği halde üstelik kist yapıyo diyen bilen oldu buna rağmen tatili taktım kafaya kullandım nisan ayının sonunda. düzenin bozulmasıyla kalsa iyi şuanda kist çıktı bende adet olmayı bekliyorum. bilmiyorum artık geciktirici yüzünden midir ama hiiiç tavsiye etmiyorum. bu tür ilaçları bazı sorunlar varsa tedavi amaçlı veriyor doktor onun dışında kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum

Ne yapacağımı şaşırdım bonibon...
Kullanmazsam da tatil zehir olacak ne havuza girilir ne tadını çıkarabilirim
Zaten reglim zor geçiyor maalesef bi baş ağrısıdır kurtulamıyorum
Tatil için de kist mist bela olacaksa dediğin gibi kullanmamak en mantıklısı

Tahmini regli tarihinizden 3 gün önce başlanması gerekli diye hatırlıyorum.Ben Primolut- N tableti kullanmıştım.Her gün 3 kez.İlaç kullanımını bıraktıktan bir kaç gün sonra regli olunuyor.Eczaneden de gerekli bilgileri veriyorlar zaten.

Teşekkürler..araştıracağım

Ben de bi tatil için kullanmıştım..
Hiç tavsiye etmem..
İnsan bi garip oluyor adetmiş ama değilmiş gibi falan
Tüm regl belirtilerini yaşıyosun kasıkların ağrıyor vs,, ama kanama yok
Duygusal olarak da diptesin...
Yani adet öncesi sendromlar yaşıosun ve çok uzun sürüyor öyle bir iki gün değil..
Vücudun işleyişine müdahale etmemek en doğrusu...

korkutmak istemem ama ben çok araştırdım tabi her bünyede farklı etki gösterir. kimisinin adet düzenini falan hiç etkilemiyor. ama çoğu kez düzensizliğe sebep olduğunu duymuştum ki duymakla kalmadım yaşadım. kist yapabiliyor diyen oldu hadi be ordan dedim :D yani şimdi başıma gelene bak belki kist ilaçtan değildir ama benim böyle bi sorunum yoktu yani bak nisan sonu kullandım. ilacı bırakınca 3 4 gün sonra adet oldum mayısta. daha sonra hayatta 28 günde bir gelmeyen mutlaka 30 32 günü bulan adetim haziranda tam 28 gün sonra geldi. temmuzda ise adet olmadım. ben tamamen ilaca bağlıyorum bu durumu. dediğim gibi her bünyede farklı olur ama rahmin düzenini bozmamak gerekiyor bunu anladım

Ben de bi tatil için kullanmıştım..
Hiç tavsiye etmem..
İnsan bi garip oluyor adetmiş ama değilmiş gibi falan
Tüm regl belirtilerini yaşıyosun kasıkların ağrıyor vs,, ama kanama yok
Duygusal olarak da diptesin...
Yani adet öncesi sendromlar yaşıosun ve çok uzun sürüyor öyle bir iki gün değil..
Vücudun işleyişine müdahale etmemek en doğrusu...

Desene daha bi zehir oluyor tatil :18:
başka bi yolunu bulmalıyım o zaman
Önerebileceğiniz başka bi çözümm yolu var mı kızlarr :26:

korkutmak istemem ama ben çok araştırdım tabi her bünyede farklı etki gösterir. kimisinin adet düzenini falan hiç etkilemiyor. ama çoğu kez düzensizliğe sebep olduğunu duymuştum ki duymakla kalmadım yaşadım. kist yapabiliyor diyen oldu hadi be ordan dedim :D yani şimdi başıma gelene bak belki kist ilaçtan değildir ama benim böyle bi sorunum yoktu yani bak nisan sonu kullandım. ilacı bırakınca 3 4 gün sonra adet oldum mayısta. daha sonra hayatta 28 günde bir gelmeyen mutlaka 30 32 günü bulan adetim haziranda tam 28 gün sonra geldi. temmuzda ise adet olmadım. ben tamamen ilaca bağlıyorum bu durumu. dediğim gibi her bünyede farklı olur ama rahmin düzenini bozmamak gerekiyor bunu anladım

off yok gözüm korktu valla ..başka bi çözüm yolu bulmam lazım
Tampon falan kullansam hiç hoşlanmıyorum ondan da offf
Bi de eşimle romantizm falan yaşarız diye düşünmüştüm :)))
Hepsi suya düştü :52:

doktora danışmakta fayda var . hiç zararını görmeyenler de var yani çok mecbur kalırsan dene ama adet düzensizliğin oluyorsa arada bir o zaman asla kullanma derim kendimden biliyorum

Teşekkürler..araştıracağım

Rica ederim.Ben doktora danışarak geçen yaz tatil için kullanmıştım.Hiç bir yan etkisini görmedim.Herkeste farklılık gösteriyor olabilir.Gayet sağlıklı bir tatil ve tatil sonrası geçirdim.Size en faydalı bilgiyi doktorunuz sağlayacaktır.

Desene daha bi zehir oluyor tatil :18:
başka bi yolunu bulmalıyım o zaman
Önerebileceğiniz başka bi çözümm yolu var mı kızlarr :26:
Aynen öyle zehir oluyor tatilin..
Otur şezlongda kitabını oku meyve suyunu iç sakin sakin regL olsan dahİ bu daha iyi bence..
O depresyonu eziyeti çekene kadar..

Back