Regl döneminde cinsel ilişki

bayanlar bı sorum olacak.. adet dönemınde cınsel ılıskının zararı var derken pe..s icine gırıp cıktıgındamı zararı var yoksa icine gırmeden kadinin bosalmasındamıı zararı var ben fazla çakmadımda???

Bunun cevabı için adet kanamasının ne olduğunu bilmek gerekir.Adet kanaması kadın rahmi içindeki bir dokunun kanayarak dokulmesidir.Bu doku gebelik sırasında bebeğin yapıştığı ve beslenmesi için gerekli koşulları sağlayan özel bir yapıdır.İşte bu doku gebelik oluşmadığı her ay bir dahaki yumurtlamaya yeniden hazırlanması için üstteki tabakasını kanayarak doker ve alttan yeni doku oluşmaya başlar.

Adet kanamasına ait gerçek dışı uydurmalar;Vücuttaki kirli kan atılması gibi, zehirli olduğu,vücuttan atılmasa kişiyi zehirlediği, pis olduğu ,bu sırada ilişki kurulursa kısır olunacağı gibi bu şeyler tamamen yanlıştır.

Adet sırasındayken seks yapılıp yapılamayacağın cevabı ise koşullara ve kişilere ,vede kişilerin inançlarına göre farklılık gösterir.

Adet sırasında yani kadının menturasyonu sırasında prezervatif (kondom - kılıf) ile seks yapılmasında ne kadın için nede erkek için tıbbi olarak bir sakınca yoktur, ne kadın nede erkek bedensel bir zarar görmez. Eğer prezervatifsiz cinsel ilişki kurulursa kadın veya erkeğin mikrop kapma şansı olabilir.Çok nadir de olsa adet kanaması sırasında gebe kalma olasılığıda mevcuttur,bunu da göz ardı etmemek gerekir.

Cinsellik kişilerin bedensel ve de beyinsel özgürlüklerdir.Bu yüzden kendisi için istediği bir şeyi eğer tıbben yasaklanmamışsa koşullarına,inançlarına ve de ahlaki değerlerine göre yaşayıp yaşamayacağına ,yaşayıp yaşamak istemediğine veya yaşamaya kendisi karar verir.Tıbben bir zararı prezervatif kullanmak kaydı ile yoktur,bu yuzden karar vermek size kalmıştır.

Bir çok kadın adetliyken kendilerini itici bulurlar, ve de erkeklerin bu hallerinden rahatsız olabileceklerini düşünürler,oysaki bazı rahatsız olan bunu itici bulan erkekler olduğu gibi ,bundan rahatsız olmayan, kadını adet döneminde de arzulayan ve bu sırada cinsel ilişki kurmak isteyen, cinsel ilişki kuran ve de bundan zevk alan bir çok erkekte mevcuttur.

O halde kadınlara seslenelim; adet dönemi doğanın kadınlara verdiği üstün yetenek olan gebelik ve doğum olayının bir parçasıdır.Pis değil,doğal ve de gerekli bir süreçtir.Siz kendinizi pis zannederseniz karşınızdaki insanda size pismişiniz gibi davranır.Kendinize ve size verilen bu üstün olaya saygı duyun, sizler üreticisiniz, ve hepimizin bir annesi var veya vardı, onlarda adet görüyorlar veya görüyorlardı, onlar canınız annelerinizde mi pisti, hayır biliyorsunuz ki onlar temiz ve saftırlar, güzeldirler, sizde bayansınız sizde saf ve temizsiniz hem de her halinizle.

Adet sırasında seks bir çok insan tarafından yaşanmaktadır.Kadın açısından baktığımız zamanda kadınların bir çoğunda adet döneminde cinsel istek artışı görülür, kimileri bunu yaşarken, kimilerde bunu baskılar.Bazı kadınlar adet döneminde cinsellik yaşamanın bu dönemdeki gerilimlerini azalttığını veya yok ettiğini, bazıları ise aynı zamanda adet sancılarını hafiflettiğini veya yok ettiğini söylemektedir.

bayanlar bı sorum olacak.. adet dönemınde cınsel ılıskının zararı var derken pe..s icine gırıp cıktıgındamı zararı var yoksa icine gırmeden kadinin bosalmasındamıı zararı var ben fazla çakmadımda???

kadın boşalabilir mesele penisin içeri girip girmemesi

Kondom kullanılmıyorsa ikinizin de enfeksiyon kapma riski çok yüksek.. Tüm kanallarınız açık oluyor regl döneminde.. Bu yüzden sağlığa zararı olabiliyor.. Ama kondom kullandıysanız enfeksiyon kapacağınızı sanmıyorum..

Adet sırasında yani kadının menturasyonu sırasında prezervatif ile cinsel birleşme ne kadın için ne de erkek için tıbbi olarak bir sakınca yoktur, erkek bedensel bir zarar görmez. Eğer prezervatifsiz cinsel ilişki kurulursa kadın veya erkeğin mikrop kapma şansı olabilir. Çok nadir de olsa adet kanaması sırasında gebe kalma olasılığı da mevcuttur, bunu da göz ardı etmemek gerekir.

Birçok kadın adetliyken kendisini pis ve itici bulur ve de erkeklerin bu hallerinden rahatsız olabileceklerini düşünürler, oysaki bazı rahatsız olan bunu itici bulan erkekler olduğu gibi bundan rahatsız olmayan, kadını adet döneminde de arzulayan ve bu sırada cinsel ilişki kurmak isteyen, cinsel ilişki kuran ve de bundan zevk alan birçok erkekte mevcuttur.

Adet dönemi, doğanın kadınlara verdiği üstün yetenek olan gebelik ve doğum olayının bir parçasıdır. Pis değil, doğal ve de gerekli bir süreçtir. Siz kendinizi pis zannederseniz karşınızdaki insanda size pismişiniz gibi davranır. Kendinize ve size verilen bu üstün olaya saygı duyun, sizler üreticisiniz…

Adet sırasında, kadınların birçoğunda adet döneminde cinsel istek artışı görülür, kimileri bunu yaşarken, kimilerde bunu baskılar. Bazı kadınlar adet döneminde cinsellik yaşamanın bu dönemdeki gerilimlerini azalttığını veya yok ettiğini, bazıları ise aynı zamanda adet sancılarını hafiflettiğini veya yok ettiğini söylemektedir.

Cinsellik kişilerin bedensel ve de beyinsel özgürlükleridir. Bu yüzden kendisi için istediği bir şeyi eğer tıbben yasaklanmamışsa koşullarına, inançlarına ve de ahlaki değerlerine göre yaşayıp yaşamayacağına kendisi karar verir. Tıbben bir zararı prezervatif kullanmak kaydı ile yoktur, bu yüzden karar vermek size kalmıştır.

Adet Kanamasının Kişilerin Sağlığındaki Etkileri, Dikkat Edilecek Hususlar

Cinsel ilişki sırasında kan birikmesiyle, adet kanaması da kuvvetlenir. Bu olağanüstü birikme, geçici bile olsa, karın ve kalçalarda ağrılar oluşturabilir. Bu ağrılar kanamadan önce başlayabilir, gitgide artabilir ve kanama sırasında kuvvetlenebilir. Örneğin gizli kalmış bir kronik bel soğukluğu, adet kanaması sırasında aktif duruma gelebilir. Öte yandan adet kanaması sırasında mikroplar vücuda girebilir. Normal olarak vajina içindeki zararlı mikroplarla savaşan Doederlein bakterileri, adet kanaması sırasında etkisizdir. Kanla dolu organlar daha kolay yaralanabildikleri için, cinsel ilişki tehlikeli olabilir.

regl döneminde korunmasiz cinsel ilişkiyi yakin zaman önce ben de yaşadim maalesef.bu kadar zararli olabiliceğini bilseydim asla yapmazdim!

bi de reglim 6 gün falan sürer normalde.şimdi 10 gün oldu hala bitmedi.yani bitti ama gün içinde arasira baya koyu renkli bi akinti gelmeye devam ediyo. bunun regl dönemimde yaşadiğim cinsel ilişkiyle alakasi olabilir mi kizlar?

regl döneminde korunmasiz cinsel ilişkiyi yakin zaman önce ben de yaşadim maalesef.bu kadar zararli olabiliceğini bilseydim asla yapmazdim!

bi de reglim 6 gün falan sürer normalde.şimdi 10 gün oldu hala bitmedi.yani bitti ama gün içinde arasira baya koyu renkli bi akinti gelmeye devam ediyo. bunun regl dönemimde yaşadiğim cinsel ilişkiyle alakasi olabilir mi kizlar?

Evet canım, koyu renkli akıntı da, reglinin uzun sürmesi de bu yüzden.. Ama kondom kullandıysanız enfeksiyon riski çok düşüktür.. Bunlar normal olan şeyler, kanamanın artması doğal..

Bayanlar lütfen yoruma yorum yapmayalım ve
yorum yazan arkadaşlarımızı,yazdığı yorumdan dolayı eleştirmeyelim...
konunun dini boyutuna hiç girmeyin,çünkü yasak...
ama size sorulan soruya cevap vermek istiyorsanız buyrun...
lütfen karşılıklı laf atmalardan uzak durun...
sevgiler...

Bayanlar lütfen yoruma yorum yapmayalım ve
yorum yazan arkadaşlarımızı,yazdığı yorumdan dolayı eleştirmeyelim...
konunun dini boyutuna hiç girmeyin,çünkü yasak...
ama size sorulan soruya cevap vermek istiyorsanız buyrun...
lütfen karşılıklı laf atmalardan uzak durun...
sevgiler...

teşekkür ederm..

bence de regli döneminde ilişkide bulunmak doğru değil. Hem hijyenik açıdan hemde fiziksel açııdan sorunlar doğurabilir. Her seferinde reglim erken bitiyor diyorsunuz ama o kanın atılması gerekiyor. Bu düzensizliğe de yol açabilir. Eşinizle de bu durumu konuşun ve daha anlayışlı olmasını isteyin...

benim arkadaşım yaseminde yanma ve acı hissetmiş yaseminin çok zor dayanmış eşi olan şahin boşalana kadar yasemin dayanmış

yaseminin canı filan yanmış şahin yasemine sakin olmasını söylemiş şahin boşalana kadar yasemin sabırla beklemiş yaseminin gözlerinden yaşlar gelicekken şahin boşalmış

ne diyon yaaaa hikayemi anlatıyon:bbo:
gerisini de bizmi tamamlayalım

bende regl dönemimde ilişkiye girdim fakat çok geldiği zamanlarda ne olup ne olmayacağını bilmediğim için girmeyi hiç tercih etmedim. zaten son günlerinde az geldiği için ilişkiden sonra yine az geliyordu ama bu diğer kanamalarımda olumsuz etki yaratmadı. Açıkcası ilişkide bulunmanın riskini bilmeden yaptık bunu duyduktan sonra ilişki yaşayacağımı sanmıyorum özel günlerimde.

:lepi:
Bilgi: Bir arkadaşımızın paylaştığı yanlış bilgiyi düzeltmek isterim. Regl döneminde 'Kirli Kan' diye bir mantık söz konusu değildir. Tıbben yanlış bir cümledir. Regl dönemi rahim içinde ki dokulardan birinin kanayarak dökülmesidir. ( Alttan başka bir doku oluşmaya başlar.)

Şu kirli kan mantelitesini atlayalım artık lütfen. İkinci regl döneminde cinsel birleşme çiftlere kalmış bir durumdur. Sadece enfeksiyon kapma riski yüksektir bu nedenle prezervatif kullanılması önerilir.

Bilginize.

adetli iken ilişkiye girdiğimizde kanama olacakmıdır ?
kaçıncı günlerde kanama kesin olur ?
birde kondom kullanmassak ciddi bir anlaşılır problem oluyormu? çok önemli bu bnm için cvbınızı bekliyorum

bir şey merak ettim, herkes regl döneminde enfeksiyon kapma riski var yazmış peki regl biter bitmez ilişkiye girilirse yani mesela 5. gün ilişkiye girilirse ve boşalma geri çekilme yöntemiyle olursa yine bi risk oluşabilirmi.

Back