bende aşırı sinirli oluyorumSelam kızlar herkeze iyi akşamlar . Tam bir dert değil asınla ama dert olmaya doğru hızla ilerliyo .
Başlıkta okuduğunuz üzere regl dönemlerinde aşırı Duygusala bağlıyorum .
Nedeni anlıyamıyorum yemek tuzsuz dense ağlamaya geliyorum .
Yada ne bilim normal zamanda takmadığım şeylere kırılıyorum keza sinirlenme konusu , aniden parlıyorum . Bunu eşimede çok yansıtıyorum mesela az önce saçma sapan bi şey için trip attım 3 kez geldi neye triplendi bile anlamamış sarılıyo felan . Ben robot gibi kaldım . Adamda iyi geceler hayatım dedi yatmaya gitti . Bu tek eşim için değil çevrem’de ki insanlarada yansıyor .
Veya normal zamanda zaten öğrendiğim , bilinen bi konu aklıma gelir üzürüm boğazım düğümlenir felan .
Ben bu kadar değildim ! hormonlarıma neler oluyor ? Tavsiyesi olan varmı ? Yada benim gibi olan ?
25 ve sonrası daha da duygusallasıyor insan.Selam kızlar herkeze iyi akşamlar . Tam bir dert değil asınla ama dert olmaya doğru hızla ilerliyo .
Yada ne bilim normal zamanda takmadığım şeylere kırılıyorum keza sinirlenme konusu , aniden parlıyorum . Bunu eşimede çok yansıtıyorum mesela az önce saçma sapan bi şey için trip attım 3 kez geldi neye triplendi bile anlamamış sarılıyo felan . Ben robot gibi kaldım . Adamda iyi geceler hayatım dedi yatmaya gitti . Bu tek eşim için değil çevrem’de ki insanlarada yansıyor .
Veya normal zamanda zaten öğrendiğim , bilinen bi konu aklıma gelir üzürüm boğazım düğümlenir felan .
Ben bu kadar değildim ! hormonlarıma neler oluyor ? Tavsiyesi olan varmı ? Yada benim gibi olan ?
Canım bunu duymuştum hatta pilotlarda reglken uçak uçuramıyolar galiba . Ama ne biliyim az önce ağlamaya başlayınca bildiğim bir konu yüzünden artık korktumbende aşırı sinirli oluyorum
bazı ulkelerde regl ıken suc ısleyen kadınların ceza ındırımı bıle var hatta gectıgımız senelerde ulkemızde de bır avukat boyle ceza ındırımı ıstemıstı mesela regl bır kadının kocasından sıddet gormesı ustune esını yaralaması gıbı ...
kısıden kısıye degısıyor hamılelıkte lohusalıkta oyle amaaan kadın olmak ne zor yahu
24 oldum ama . Bak bu çok mantıklı geldi ben kesinlikle böyle değildim ergenlikte bile25 ve sonrası daha da duygusallasıyor insan.
tarcın cayı melısa papatya falan ıyı gelıyor sakınlestırıyor dinginlestırıyor bırde ogunler ozellıkle hareketlı sarkılar acın ve bence reglken yuruyus alanlarından tempolu yuruyun derım salgıladıgı mutluluk hormonu ıyı gelır :)Canım bunu duymuştum hatta pilotlarda reglken uçak uçuramıyolar galiba . Ama ne biliyim az önce ağlamaya başlayınca bildiğim bir konu yüzünden artık korktumeşimlede nedeni bulamadım şeye trip atınca . Sorayım dedim . Benimki adet öncesi böyle sonra sonra rahatlıyorum . En fazla adet ilk 2 günü böyle . Ama adet öncesindeki son günler aboouu
tarcın cayı melısa papatya falan ıyı gelıyor sakınlestırıyor dinginlestırıyor bırde ogunler ozellıkle hareketlı sarkılar acın ve bence reglken yuruyus alanlarından tempolu yuruyun derım salgıladıgı mutluluk hormonu ıyı gelır :)
allah korusun benım dogumda sag yumurtalıgım komple alındıBen de ağlıyorum ama ağrısından :) kırk yaşıma yaklaştım halâ günler öncesinden sıkıntıları başlıyor ve şu ara yumurtalıklarımı aldırmayı düşünmeye başladım, kaldıramıyorum artık verdiği sıkıntıları.
Aynı durumdayım. Ek yumurtlama dönemi de felaket ağrıyorBen de ağlıyorum ama ağrısından :) kırk yaşıma yaklaştım halâ günler öncesinden sıkıntıları başlıyor ve şu ara yumurtalıklarımı aldırmayı düşünmeye başladım, kaldıramıyorum artık verdiği sıkıntıları.
Aynı sizin gibiyim efenimSelam kızlar herkeze iyi akşamlar . Tam bir dert değil asınla ama dert olmaya doğru hızla ilerliyo .
allah korusun benım dogumda sag yumurtalıgım komple alındı
onun eksıklıgını vucut yerıne koymak ıcın ekstra ıkı kat calısıyor
ılk 2 sene tam sıstem yerıne oturana kadar ne cektım ben bılırım hormon tepetaklak acayıp bırsey oluyor
agrı ıcın sız yıne de baska dusuncelere gırın :) dogum oncesı hıc agrım olmazdı 3 gunde bıterdı hem hafıf hem agrısız hem az olurdu
dogumdan sonra allah allah allah dıye savas boyalarıyla kusanmıs gelıyor artık regl yaldır yaldır ve ınanılmaz sancım sıskınlıgım oluyor patlayacak gıbı 6-7 gun suruyor artık bazen hasta bezı kullanıyorum o derece
belkı alakası yok ama bana yuruyus ve serum ıyı gelıyor hastaneye gıdıyorum bır kokteyl dıyorumhemsıre tanıdı artık benı 2 gunde bır serum toparlıyor benı
cok tesekkur ederımÇok geçmiş olsun, doğumdan sonra ağrı ve kanama azalıyor derlerdi. Her zaman öyle olmuyormuş demek ki, üzüldüm bunu duyduğuma.
Ben düzensiz ve fazla kanama yüzünden doğum kontrol hapı kullanıyorum. Yazın bir aylığına bıraktım, ilaç kullanmadan da regl olabilecek miyim diye görmek için. 36 günde oldum ve öyle bir kanamam oldu ki... En büyük gece pedinden taktım, fırına kadar gidip geldim, 10 dakika mesafe. Eve bir geldim, kasıklarımın beş parmak altına kadar kanlar içinde kalmışım. Bir daha tövbe, hamile kalmaya çabalayacağım zaman dışında bırakmam hapımı. Çok da güzel bir ağrı kesici buldum. Kuzenim regl ağrısından acillik olurdu, onun kullandığı bir ilaç. Doğum kontrol hapının da pms’in rahat geçmesine faydası olması gerekiyor sözde ama ben de onu kullanırken çok daha duygusal oldum. Dizilerde bile birinin sesi yükselse ya da üzüntüyle çatlasa gözlerim doluyor Papatya çayının sakinleştirici etkisi duygusallığa çare olmadı maalesef bende. Konuyu takipteyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?