Merhaba harika yazmissiniz tesekkur ederim oncelikle. Benim de Kasim 2016 nin sonundan bu yana duzenli beslenmeyle beraber farkettigim sey kalp ritmimin duzene girmesi. Oncesinde tatli olayini asiri sekilde abarttigim icin vucut kendini inanilmaz yorgun hissediyordu ve uyku sirasinda da kalbim bazen aniden carpinti yapiyordu. Bu cok korkutucu bir sey. Ama simdilerde hic kalmadigini soyleyebilirim.İnşallah amacınıza ulaşırsınız. Bende pilates yapıyorum. Tabi yanında başka sporlarda yapıyorum. Reformeri düşündüm ama çok az var reformer pilates merkezi ve olanlarda çok pahalı geldi. Mat pilates dışında reformeri de yapıyorum ev şartlarında kaykayım sağolsun :)
Kendi yaptıklarımı söyliyim basit karbonhidratı tamamen kestim. Günde iki üç dilin tam buğday ekmeği, evde ne zaman yapılırsa baklagil yemekleri yiyorum. Zeytinyağı ve doğal tereğayını abartmamak kaydıyla istediğim kadar yiyorum. Protein her gün yiyorum özellikle spor sonrası. Beslenme ve spor rutinim özetle söyle;
Sabah kalkıp dişimi fırçalayıp iki bardak su içiyorum ve 45 dk hızlı tempo yürüyüş yapıyorum aç karna. Tibet yogası yapıyorum üzerine 15 dk daha yoga yapıyorum. Küçük bir porsiyon meyve yiyorum. Duşa giriyorum. Yaklaşık spordan 20 dk sonra kahvaltıya başlıyorum.
Haftada üç gün pilates yapıyorum, bir gün kalça çalışıyorum, bir gün kol omuz sırt çalışıyorum. Bunları akşam yemeğinden önce yapıyorum. Spor bittikten sonra protein ağırlıklı yemeğimi yiyorum. Ağırlık kaldırdığım günler spordan hemen sonra bal yiyorum glikojen depolarımın dolması için. Bunlara ek olarak kondisyon çalışmalarıda yapıyorum. Böyle yazınca çok görünüyor ama günde 2.5 saat falan çalışıyorum ortalama. Unutmadan iki günde bir oruç tutuyorum oruçlu olduğumda ağırlık çalışmıyorum ama pilates ve yürüyüşü iftardan önce yapıyorum. Günde iki öğünden fazla yemiyorum. Kilo sorunum hiç olmadı. Bunları yapmaya başlayalı vücudum çok değişti ve kalp sorunum iyileşti spor sayesinde. Amma çok yazmışım :). Size ve diğer üyelere faydalı olması dileğiyle
bende reformer pilates yapmayı düşünüyorum. doğum öncesi pilates ve yüzme geçmişim var ama hamileliğim ve doğum sonrası hiç spor yapmadım. doğum kilolarımı vermek istiyorum ama bebekten hiç vaktim kalmıyor. haftada bir gün reformer pilates yapsam nasıl olur sizce?
Merhaba kizlar yazmayali uzun sure oldu. Bu sure icerisinde ben reformera yazilip derslerime gitmeye basladim. Toplamda 11 ders oldu. Bununla birlikte tatliyi ve ekmegi tamamen hayatimdan cikarip, yemeklerime koydugum tereyag ve zeytinyagini o kadar da kismadan kullanmaya devam ettim. Gunluk 64 gram protein hedefimi tutturmaya calisiyorum. Bununla birlikte gunde max. 43 gr yag almam gerek.
Bu degerleri nerden bildigimi soracak olursaniz herhangi bir diyetisyene vs gitmedim. Akilli telefonunuza yukleyip kolayca kullanabileceginiz bir app var, ismi MY FITNESS PAL. Under Armour in gelistirdigi bu uygulamaya su andaki kilonuz, hedeflediginiz kilo ve bu hedefe kac ayda ulasmak istediginiz, mesleginiz yas ve cinsiyetniz gibi verileri giriyorsunuz, sonuc olarak size gunde kac kalori almaniz gerektigini ve bu kalorilerin yuzde kacinin yag yuzde kacinin karbonhidrat olmasi gerektigini tek tek hesaplayarak bir tablo cikariyor. Uygulamada akliniza gelebilecek her seyin kalorisini bulabiliyorsunuz cunku uygulama online calisiyor ve siz bir yiyecegi yazdiginizda google internetin genelinde search edip sizin karsiniza cikariyor.
Ornegin Eti Gong misir ve pirinc patlagi yazdiginizda hemen size onun kalorisini gosteriyor. 'Ekle' diyorsunuz ve ogununuze bu besini eklemis oluyor. Ek olarak gun icerisinde attiginiz adimlari da sayarak oradan kaybettiginiz kalorileri almaniz gereken klaori hanesine odul olarak ekliyor , cok tatli :)
SONUCA GELECEK OLURSAK, 11 ders pilatesten sonra ve bu application sayesinde her sey cok iyi gidiyor. Ust karin kaslarimi gormeye bile baslaadim. Bence reformer mucizevi bir sey. My fitness pal sayesinde de vaad ettigi gibi haftada yarim kilo veriyorum. Eger sahiden harfiyen kalori cetveline uyarsaniz mis gibi kilo veriyorsunuz ustelik hic zorlanmadan.
Simdilik her sey bu kadar. Gelismeleri sık sık yazmaya calisacagim xoxo
Ohaaa dicem müsadenizleİnşallah amacınıza ulaşırsınız. Bende pilates yapıyorum. Tabi yanında başka sporlarda yapıyorum. Reformeri düşündüm ama çok az var reformer pilates merkezi ve olanlarda çok pahalı geldi. Mat pilates dışında reformeri de yapıyorum ev şartlarında kaykayım sağolsun :)
Kendi yaptıklarımı söyliyim basit karbonhidratı tamamen kestim. Günde iki üç dilin tam buğday ekmeği, evde ne zaman yapılırsa baklagil yemekleri yiyorum. Zeytinyağı ve doğal tereğayını abartmamak kaydıyla istediğim kadar yiyorum. Protein her gün yiyorum özellikle spor sonrası. Beslenme ve spor rutinim özetle söyle;
Sabah kalkıp dişimi fırçalayıp iki bardak su içiyorum ve 45 dk hızlı tempo yürüyüş yapıyorum aç karna. Tibet yogası yapıyorum üzerine 15 dk daha yoga yapıyorum. Küçük bir porsiyon meyve yiyorum. Duşa giriyorum. Yaklaşık spordan 20 dk sonra kahvaltıya başlıyorum.
Haftada üç gün pilates yapıyorum, bir gün kalça çalışıyorum, bir gün kol omuz sırt çalışıyorum. Bunları akşam yemeğinden önce yapıyorum. Spor bittikten sonra protein ağırlıklı yemeğimi yiyorum. Ağırlık kaldırdığım günler spordan hemen sonra bal yiyorum glikojen depolarımın dolması için. Bunlara ek olarak kondisyon çalışmalarıda yapıyorum. Böyle yazınca çok görünüyor ama günde 2.5 saat falan çalışıyorum ortalama. Unutmadan iki günde bir oruç tutuyorum oruçlu olduğumda ağırlık çalışmıyorum ama pilates ve yürüyüşü iftardan önce yapıyorum. Günde iki öğünden fazla yemiyorum. Kilo sorunum hiç olmadı. Bunları yapmaya başlayalı vücudum çok değişti ve kalp sorunum iyileşti spor sayesinde. Amma çok yazmışım :). Size ve diğer üyelere faydalı olması dileğiyle
Nasıl gidiyor canım reformer?ben de yeni başlıdım.Bende reformer a başladım.Fakat çok düzenli gidemedim.13 ders oldu.ama bu aralar daha düzenli gitmeye çalışıyorum.haftada 2 gün en azından.Bakalım biraz sıkılaşrığımı hissediyorum.33 ders paket aldım.İnşallah kalan 20 dersten sonra güzel sonuçlarım olur ve bende burdan sizlerle paylaşırım