• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reflü ve gastırıt sıkayatı olanlar?

Sema altungan

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
74
1
296
kızlar reflumu duzenlı maden suyu ıcerek azalttım ama gastrıte ne ıyı gelır bılmıyorum bazen bulantı tutuyor cok moralım bozuluyor :(

kızlar reflumu duzenlı maden suyu ıcerek azalttım ama gastrıte ne ıyı gelır bılmıyorum bazen bulantı tutuyor cok moralım bozuluyor :(

Ah seni çok iyi anlıyorum,bende de reflü ve gastrit var.Gazlı içecekler tüketmemen gerek,kuru bakliyatta dikkatli ol mesela kurufasulye,mercimek,nohut bunlar da gaz yapar.Aynı zamanda gaz bulantı da yapar çünkü yemekleri mide hazmedemiyor,kabul etmiyor yani fazla geliyor. Doktora gitmeni öneririm ama doktora gidemem diyorsan da eczaneden rahatsızlığını söyleyip gazı yok etmek için ilaçlar var onlardan verebilirler.

Monurol saşe diye bi ilaç var canım toz halinde suya koyup içiyosun onu bi dene iyi gelebilir şişkinliğin falan varsa arkadaşın dediği gibi o tür bakliyatlara dikkat et rezene çayı içebilirsin midendeki gazı alır düzene sokar hergün 1 bardak iç zararı yok hiçbi şekilde hatta çok faydalı ama şeker atmadan iç

Arkadaşlar ilaç ismi vermişler ama ben tasvip etmiyorum ne olursa olsun doktora gidin. Anladığım kadarıyla hafif bir gastritiniz var ancak lütfen ilaç tavsiyesi kimseden almayın. Zira çok tehlikeli bir durum olabilir. Gastitin tedavisi helikobacter yoksa çok basittir. Lütfen muayene diyorum geçmiş olsun. Bir de gazlı içecekler, cips çikolata ve vanilyalı tatlılar tetikler aklında bulunsun

Back