Referandum dünyada manşetlerde! 'Erdoğan ikinci Fatih Sultan Mehmet...'

Burada yazan herşeye cevap vereceğim, karman çorman bir yazı. İnsan okuyunca "vay be, neymişiz" diyor. Hemen gidip en az dört beş kuşaktır okul okuyan insan ara metenol bakalım bulabilecek misin:))) firsatın varsa okul da ara en az ıkı yüzyıldır köylerde olan:)) kırmak için demiyorum ama yok, keşke olsaydı ama yoktu. Hayaller ile gerçekler örtüşmüyor.

Ayrıca Platon milattan önce 400 lü yıllarda doğdu, daha Hz. İsa yok, hırıstıyanlık yok, İslam yok, kaldı kı Enderun olsun. :)) Yazar köşe yazısı yazmış , bir sürü bilgi atmış ortaya ama kaynak yok, ben şimdi " metenol kurabiyeden nefret eder" diye yazsam, ve senin bunu söylediğine dair bir kaynak eklemesem, inanılır mı bana, inanılmaz. Böyle yazılarda kayn belirtmeden yazılmaz " o böyle dedi, şu böyle dedi" ile iş yürümez.

Son düzenleme:
canım günaydın Platonun ne zaman yaşadıgını bilecek kadar felsefe okudum sanırım lisede dersi vardı ha bide gençlik yıllarımda o zamanın çok moda bir kitabı vardı okumayanlara tavsiye ederim ismi sofinin dünyası felsefeyi sevdiriyor neyse konuya dönelim son paragrafı tekrar okursan yazarın ne demek istediğini daha iyi anlaya bilirsin kendisi tarihçidir zaten ayrıca internetin bu kadar yoğun kullanıldığı bir dönemde insanları kandırmayı düşündüğünü yada insanları aptal yerine koyduğunu sanmama ha yazıda tartışılabilir şeyler var dersen haklısın hayatta bir çok şey tartışılabilir her şeye siyah yada beyaz kesin çizgilerle yaklaşmamak yada toptancı yaşamamak benim hayat felsefem...
Gelelim kuşaklar nesiller köy köy dolaşıp bulma meselesine bir insanın hayatındaki performansı bile son yıllarına bakarak çözülemeyeceğine göre ben nerede arayım bu nesilleri yada Osmanlı ya hangi yüzyılın penceresinden bakayım baktığım pencereye göre her şey değişir .Hastalanıp ölmüş bir adam var ama biz hasta yatağındaki haline bakıp ne kifayetsizdi bu herif mi diyelimm..
bir insanı bile analiz etmek birkaç satıra sıymazken ben burda birkaç satırla neyi analiz edeyim analitik düşünmek güzel ama insaflıda olmak gerek diyorum saygılar...

Metenol gunaydin. Sofi'nin dunyasini okudum;abim felsefe mezunu o yuzden binlerce kitap rasinda buyudum ben. Neyse, soyledigi seyler abarti ve gercek degil, Endrerun "devsirme: cocuklarin burokrasi ve askeri kurumlar icin yetsitirildi yerdir. Bunlar yaygin seyler degil, saraya adam yetistiren yerler. Yaygin sekilde okul yok;tek tek aramana gerek yok;cunku bulamazsin dogru duzgun. Bir suru nedeni var. Baska zaman yazarim ozelden. Ama abarti seyler yaziyorlar. Osmanlinin Rumeli ve Anadolu yatirimlari farkli farkli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…