refakatçısız meme büyütme ameliyatım

_ozengull

🖤
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
772
687
Kızlarrr bende meme büyütme tecrübemi sizinle paylaşayım. Kilom 44 boy 1.58. Yurtdışından gelip ameliyat olsun, refakatçısız..

İlk gün : Hastanedeyim hazırlanmam gerekiyor. Ağlamak istiyordum. Ben küpelerimi, burnumda ki hızmamı ne zaman çıkarmışım ki bu gün çıkarayım ?? İşin yoksa 9 küpeyi çıkar. Burunu en sona saklıyorum. Çıkmak da istemiyor belli :)) neyse ben öyle bekliyorum, sıkıntıdan patlıyorum. Bir an önce doktor gelse de ameliyata girsem diyorum. Tabii bu benim ilk ameliyatım. Hep derler bana sen hiç strese girmiyormusun diye. Gerçektende girmiyorum. Oysa ki küçüklükten beri doktor fobim var benim. Mümkün olduğu sürece az giderim. Evde direnirim, bayılırım düşerim, bütün gün kusarım yine de gitmem. Hastanenin kokusu bile beni kötü ediyor. Ölüm haricinde her şeyin çözümü var diye geldim ben İstanbul’a. Refakatçısız. Yalnız ameliyata girip çıkan ben. Psikolojik olarak bu forumda hep anesteziden sonra kustum, yataktan kalkamıyorum, çok ağrım var yazıları okuya okuya kendimi hazırlamıştım. Kusar mıyım diye de iki defa sordum. odaya gelen her hemşire anesteziyle vs vs kişilerle sohbete dalıyorum. Zannedersiniz kahveye geldim okeye atacağım :)) Bu arada doktor geldi, çok neşeliydi, sarıldı bana öptü, o derece :)) son konuşmaları yaptık, anlaştık ve yine bekledim. Neyse beni indiriyorlar, tabii çenem hiç durmaz konuşuyordum öyle, sonra bir iğne yaptılar hemen dalmışım. Şöyle ki kadın adımı soy adımı sordu, söylediğimi hatırlıyorum sonrasında tık yok. Oysa ki ameliyathaneyi görmeyi çok istemiştim.

Bi ara uyandım. Nerede olduğumu hiç bilmiyorum. Alt kattı sanırım. Doktorumu görüyordum, giyinmiş. Üzerimde yeşil bir battaniye,titriyorum. O titreme geçmiyor. Dişlerim birbirlerine vuruyor. Sonrası yine yok. Ben yine firarlarda :)) ve kendimi odada buluyorum.

Saat 13;15 de odaya çıkarıldım. Nasıl üşüyorum, başım nasıl dönüyor anlatamam. Üzerimde resmen fil yatıyor. Göğüslerime bakıyorum, çok küçük. Allah’ım diyorum, ben şimdi ameliyat mı oldum ?? Uykum bir türlü gelmiyor. Bende seviniyordum anesteziden sonra bütün gün uyurum diye. Alakası yoktu. Hayaller ve gerçekler. Kendimi çekilmeyecek ağrılara hazırlamıştım. Doktorun ve asistansın iki gece kalmana gerek yok dedikleri kadar gerçekten varmış. İşin garibi kendim kalkabilmem. Hani kollarımı hissetmeyecektim ? Hani sırtım bloke olacaktı ? Ben gerçekten bir şey anlamıyorum. Bana verilen haplar mı hissetmemi engelliyor acaba ? Kolumu bastırarak kalkıyorum. Sadece göğüsüm biraz acıyor. E olsun o kadar. Yemeğimi derseniz kendim yiyebiliyorum. Aklımda deli sorular : ben kas altından mı ameliyat oldum ? Siz benim yemek yediğime dediğimi bile bakmayın. Yemedim ki. Küçüklükten beri ben hastaneye yemeğine varmam. Aramızda hep bir mesafe olmuştu. Sorardım kendime bu hastalar bu yemekleri nasıl yiyor diye. Güzel gözüküyor ama alakası yok.. hastane ise tam çarşıda. Korna sesini duya duya bıktım.

Saat 18 den beri ÇATLIYORUM ! Bu nasıl bir sıkıntı ? Bir de itinayla iki gece kalmayı istedim. Yok artık. O kadar dediler gerek yok, geri dönmek isteyeceksin diye. Tıpa tık dedikleri oldu. İnanılmaz bir şekilde sıkılıyorum. Ağrım sızım da yok. Yataktan kendim kalkıyorum, lavaboya gidiyorum ki benim o yönden bilinmeyen bir hastalığım var, günde en az 14 defa gidiyorum. Kollarımı kaldırabiliyorum, tabii dozunu çıkartmadan. Çıkıp da avize sökemem. Ama ayaklı lambay ı taşıyıp yerini değiştirdim. Yastıkları üstten çekip düzeltiyorum. Yorganı biraz zor taşıdım. Giyinmekte zorluk çektiğim doğrudur. Zorlanınca içimdeki protezi hissediyorum. Ayakta fazla durduğumda veya çok dik durduğumda da başım dönüyor. Düşündüm acaba ucuza gelsin diye içine taş mı doldurmuş :)) derinden nefes aldığımda sertliği hissediyorum. gerçekten protez kas altına mı takıldı diye kendimi yiyorum. O derece. Kime sorsam bilmiyorum diyor.. ha bu arada, saat 21 olmuş hala uykum yok. Gözümün içi biraz yanıyor ama yatamıyorum. Yarım taburcu olmayı o kadar çok istiyorum ki, hadi hayırlısı :))

2inci gün : Ve doktor gelir, tamamdır gidebilirim. 2 gün kalmama gerek kalmadı. Hastaneden kendim çıktım, yalnız eczaneye gittim, işlerimi hallettim. Ağır çantamı taşıyabildim. Yorulunca bırakıp tekrar alıyordum. Fakat taksinin kapısını açıp kapatamıyordum. E olsun o kadar. Öğleden sonra biraz uyudum, haplarımı yutup çarşıdan yemek almaya gittim. Silikonları hissediyorum. Çok ağır.

Göğüslerim inanılmaz bir şekilde sert. Canımı en çok sertliği yakıyor. Geceleri desem yarık yarım uyuyorum. 1 ile 4 saat uyuyorum. Bazen hiç ummadık bir zamanda uykum geliyor ve patadan uyuyorum. Silikonları hissetmek gerçekten de kötü. Bir an önce bu zamanlar geçse.

2inci gün : Ve doktor gelir, tamamdır gidebilirim. 2 gün kalmama gerek kalmadı. Hastaneden kendim çıktım, yalnız eczaneye gittim, işlerimi hallettim. Ağır çantamı taşıyabildim. Yorulunca bırakıp tekrar alıyordum. Fakat taksinin kapısını açıp kapatamıyordum. E olsun o kadar. Öğleden sonra biraz uyudum, haplarımı yutup çarşıdan yemek almaya gittim. Silikonları hissediyorum. Çok ağır.

Göğüslerim inanılmaz bir şekilde sert. Canımı en çok sertliği yakıyor. Geceleri desem yarık yarım uyuyorum. 1 ile 4 saat uyuyorum. Bazen hiç ummadık bir zamanda uykum geliyor ve patadan uyuyorum. Silikonları hissetmek gerçekten de kötü. Bir an önce bu zamanlar geçse.
Iyi cesaret Masallah bende yurtdisindan gittim tr ye ameliyat icin Ama esim yanimdaydi cok sükür ki gelemem deseydi kesinlikle cesaret edemezdim bu bi gercek. Yanlis anlama olmayacak sey degil Ama dedigim gibi cesaret edemezdim Sadece yanliz basima gidip ameliyat olup geri dönmeyi ameliyat sonucta voll narkoz aliyorsun bende Oyle Aman Aman o kadar gözumde buyuttugum gibi acilar yasamadim ameliyattan sonra Ama yataktan kalkarken, banyo yaparken, banyodan sonra özelliklede o sütyeni takarken hep birine ihtiyacim vardi. Hele hele de o bavulu Hic tasiyamazdim cunku cok iyi hatirliyorum kucuk kol cantami bile tasirken belli bi süre sonra zorlandigimi biliyorum sonucta uzun bi yolculuk hep esime tasittim. Allah yardimcin olsun evine dönüp cok cabuk atlatirsin insallahhh

_ozengull _ozengull gecmis olsun ve de hayirli olsun :)

neden yurtdisinda olmadiniz ameliyatinizi, ozel bir sebebi yoksa yazar misiniz?
ben de yurtdisindayim ve doktor arayisindayim, bulundugum ulkede olsam kontroller vs acisindan daha mi avantajli olur diye dusunuyorum.

_ozengull _ozengull gecmis olsun ve de hayirli olsun :)

neden yurtdisinda olmadiniz ameliyatinizi, ozel bir sebebi yoksa yazar misiniz?
ben de yurtdisindayim ve doktor arayisindayim, bulundugum ulkede olsam kontroller vs acisindan daha mi avantajli olur diye dusunuyorum.

Merhaba ☀️ Ben sadece meme estetiği yapan bayan bir doktor istemiştim. Çevremdeki doktorlar her şeyi yapıyorlar, ve malesef haklarında negatif yorumları okudum. Olduğun ülkede ameliyat olman tabii ki daha kolay olacaktır. Kontrolleri rahatlıkla yaparsın. Bir sorun oluştuğunda yanına da gönül rahatlıkla gitme ihtimalin olacaktır.

Iyi cesaret Masallah bende yurtdisindan gittim tr ye ameliyat icin Ama esim yanimdaydi cok sükür ki gelemem deseydi kesinlikle cesaret edemezdim bu bi gercek. Yanlis anlama olmayacak sey degil Ama dedigim gibi cesaret edemezdim Sadece yanliz basima gidip ameliyat olup geri dönmeyi ameliyat sonucta voll narkoz aliyorsun bende Oyle Aman Aman o kadar gözumde buyuttugum gibi acilar yasamadim ameliyattan sonra Ama yataktan kalkarken, banyo yaparken, banyodan sonra özelliklede o sütyeni takarken hep birine ihtiyacim vardi. Hele hele de o bavulu Hic tasiyamazdim cunku cok iyi hatirliyorum kucuk kol cantami bile tasirken belli bi süre sonra zorlandigimi biliyorum sonucta uzun bi yolculuk hep esime tasittim. Allah yardimcin olsun evine dönüp cok cabuk atlatirsin insallahhh

Yok canım ne yanlış anlaşılması, estağfurlah. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. ✨ protezleri hissetmekten sıkıldım

Bende almanyadan tek basima gittim 4 günlügüne :) gercekten büyük delilik yaptim ama hic pisman olmadim yanlizda birakmadilar sürekli yanimda hemsireler vardi herseyime yardim ettiler orda almanyadan gelenlerlen arkadas oldum sansliydim cokta memnun kaldim.ameliyattan 2 gün sonra büyük alisvers bile yaptim.havalalinda elimde rapor vardi diye herkes yardim etti sorun olmadi.
Almanyada fiyatlar cok pahali ve teknoloji sifir cok gerideler ben iyiki burda yaptirmadim gitmek isteyenlerede cesaret olsun korkmayin..

Yok canım ne yanlış anlaşılması, estağfurlah. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. ✨ protezleri hissetmekten sıkıldım
Canim sakincasi Yoksa beni izlermisin ayni doktorda ameliyat olmusuz sonuclarini merak ettim bende ameliyat oldum 3 ay önce

Son düzenleyen: Moderatör:
Henüz fotoğraf yüklemedim özelden ameliyat izini çekip yollayayım istersen. Albümleri daha sonra yaparım

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben de Almanya da yasiyorum ve nerede kime yaptiracagim konusunda cok kararsizim .
Ben kendimi bildim bileli cok güzel gösülerim vardi, magazalarda silikon mu diyor soranlar inanmayanlar oluyordu, büyüktüler ama dogal olunca güzel gözüküyorlardi. Ben iki kere cocuk emzirdim toplam üc yil sürdü pespese. Su an ise onlari taniyamiyorum :KK61: Ilk defa bu kadar kücüldüler, ici bosaldi morlaim cok bozuluyor yillardir hep bedneime göre aldigim kiyafetler oturmuyor :KK61:
Ne olur bana doktor önerin. Ilk emzirmem de böyle olmamisti hatiri sayilir bir sekilde toparlandi. Ama ikinci evladim iki yil gece gündür emdi, bir ay oldu sütten keseli ici bosaldi.
Ne olur akli verin nasil yaparim nereye gideyim bilenler bir tavsiye versin :KK61:

Merhaba, ben de Almanya da yasiyorum ve nerede kime yaptiracagim konusunda cok kararsizim .
Ben kendimi bildim bileli cok güzel gösülerim vardi, magazalarda silikon mu diyor soranlar inanmayanlar oluyordu, büyüktüler ama dogal olunca güzel gözüküyorlardi. Ben iki kere cocuk emzirdim toplam üc yil sürdü pespese. Su an ise onlari taniyamiyorum :KK61: Ilk defa bu kadar kücüldüler, ici bosaldi morlaim cok bozuluyor yillardir hep bedneime göre aldigim kiyafetler oturmuyor :KK61:
Ne olur bana doktor önerin. Ilk emzirmem de böyle olmamisti hatiri sayilir bir sekilde toparlandi. Ama ikinci evladim iki yil gece gündür emdi, bir ay oldu sütten keseli ici bosaldi.
Ne olur akli verin nasil yaparim nereye gideyim bilenler bir tavsiye versin :KK61:
İyi akşamlar canım inan ne desem boş. Kendi doktorunu kendim bulamalısın. Benim beğendiğim doktoru sen beğenmeyebilirsin, bana Harika sonuçlar veren sana tersini de yapabilir. Ben bu sorumluluğu almak istemem. Neticede senin göğüslerin onlar, senin hayatın... o pişmanlığı bir sen yaşarsın. Yurtdışından görüşmeden doktor seçmenin ne kadar zor olduğu biliyorum. Sana buradan isim bile versek sen sonuna kadar araştır. Bir çok sürprizle karşılaşıyorsun. Bir bakmışsın tavsiye edilen doktor avukatı ile birlikte hakkında negatif hasta yorumlarını sildiriyor, diğeri ise sahte yorum yazdırıp satın alıyor, başkasının fotoğrafını alıp kendilerinmiş gibi paylaşıyorlar, her türlüsü var. Ben Türkiye’de sadece bir görüşme yaptın, o da içime pek sinmemişti. Oysa adam beni çok bilgilendirdi, göğsümü eline alıp eze eze bana uyan cc leri, ameliyatı ve sonrasını anlattı. Ben ne yaptım ? İnternette hakkında olumsuz yorum olmayan, hastaları tarafından önerilen birine gittim. Sonuç ? Protezin kas zarının altına koyduğunu öğrendim. 200€ verdim mentor taksın diye itinayla allergan dedi. 200€ gitti tabii, yaşadığım ülkede bol bol allerganın kanser haberleri çıktı. Göğüsüme dokunmadan beni yurtdışına gönderdi. Verdiği bilgiler : sana 265cc olur (göz kararı ile, birde takma silikon deneyerek ve bir ay boyunca çarpa düşme... geçerken çok bilgi. Vitamin kullanmam da gerekiyordu yine de bir sorayım dedim hayır kullanma diye cevap verdi. Hadi kullansaydım ? O demediyse izinliyim mantığıyla yürüseydim ? Mamografi dahi yapılmadı. Ben buradan yaptırıp fotoğrafını gönderdim. İsim soy isim hakkımda tüm bilgiler görünmüyor tabii. Rapor yabancı dilde o da anlamıyor. Öylece ameliyata girdim tahlille birlikte. Ah tabii ameliyata hazırlanırken önüme sözleşme koydular okumadım ki dememe rağmen imzalamazsan ameliyat olamazsın cevabını aldım. Daha geçen mesaj attım sözleşmenşn kopyasını alabilmek için tamam dediler gerisi yok. Yeni mı diye bilmiyorum ama hapşıramıyorum, öksüreniyorım, içim sıkışıyor, gülünce karnıma sanki oradan ameliyat olmuşum gibi inanılmaz ağırlarım oluyor, keşke böyle önemli detayları verseydi. Diyeceğim şu ki onca kişinin x doktoru beğenmesi iyi, güveniyorsun. Ama kendi tarafından da oturup iyice düşünmen gerekir. Nasıl birini arıyorsun, gösterdikleri fotoğraflar hoşuna gidiyor mu, bütjen derken uzun iş. Bu günlerde hep keşke Hasan Fındık’a ameliyat olsaydım diyorum. Almanya’dan birine ameliyat olmanı tavsiye ederim. Bir slrun olursa tekrar seni ameliyata alırlar, fazla bir şey de ödemezsin, en azından kaldığım ülkede öyle. Kontrollere gitmen de faydalı olacaktır. İçin rahatlar, kuşkuların olmaz.

İyi akşamlar canım inan ne desem boş. Kendi doktorunu kendim bulamalısın. Benim beğendiğim doktoru sen beğenmeyebilirsin, bana Harika sonuçlar veren sana tersini de yapabilir. Ben bu sorumluluğu almak istemem. Neticede senin göğüslerin onlar, senin hayatın... o pişmanlığı bir sen yaşarsın. Yurtdışından görüşmeden doktor seçmenin ne kadar zor olduğu biliyorum. Sana buradan isim bile versek sen sonuna kadar araştır. Bir çok sürprizle karşılaşıyorsun. Bir bakmışsın tavsiye edilen doktor avukatı ile birlikte hakkında negatif hasta yorumlarını sildiriyor, diğeri ise sahte yorum yazdırıp satın alıyor, başkasının fotoğrafını alıp kendilerinmiş gibi paylaşıyorlar, her türlüsü var. Ben Türkiye’de sadece bir görüşme yaptın, o da içime pek sinmemişti. Oysa adam beni çok bilgilendirdi, göğsümü eline alıp eze eze bana uyan cc leri, ameliyatı ve sonrasını anlattı. Ben ne yaptım ? İnternette hakkında olumsuz yorum olmayan, hastaları tarafından önerilen birine gittim. Sonuç ? Protezin kas zarının altına koyduğunu öğrendim. 200€ verdim mentor taksın diye itinayla allergan dedi. 200€ gitti tabii, yaşadığım ülkede bol bol allerganın kanser haberleri çıktı. Göğüsüme dokunmadan beni yurtdışına gönderdi. Verdiği bilgiler : sana 265cc olur (göz kararı ile, birde takma silikon deneyerek ve bir ay boyunca çarpa düşme... geçerken çok bilgi. Vitamin kullanmam da gerekiyordu yine de bir sorayım dedim hayır kullanma diye cevap verdi. Hadi kullansaydım ? O demediyse izinliyim mantığıyla yürüseydim ? Mamografi dahi yapılmadı. Ben buradan yaptırıp fotoğrafını gönderdim. İsim soy isim hakkımda tüm bilgiler görünmüyor tabii. Rapor yabancı dilde o da anlamıyor. Öylece ameliyata girdim tahlille birlikte. Ah tabii ameliyata hazırlanırken önüme sözleşme koydular okumadım ki dememe rağmen imzalamazsan ameliyat olamazsın cevabını aldım. Daha geçen mesaj attım sözleşmenşn kopyasını alabilmek için tamam dediler gerisi yok. Yeni mı diye bilmiyorum ama hapşıramıyorum, öksüreniyorım, içim sıkışıyor, gülünce karnıma sanki oradan ameliyat olmuşum gibi inanılmaz ağırlarım oluyor, keşke böyle önemli detayları verseydi. Diyeceğim şu ki onca kişinin x doktoru beğenmesi iyi, güveniyorsun. Ama kendi tarafından da oturup iyice düşünmen gerekir. Nasıl birini arıyorsun, gösterdikleri fotoğraflar hoşuna gidiyor mu, bütjen derken uzun iş. Bu günlerde hep keşke Hasan Fındık’a ameliyat olsaydım diyorum. Almanya’dan birine ameliyat olmanı tavsiye ederim. Bir slrun olursa tekrar seni ameliyata alırlar, fazla bir şey de ödemezsin, en azından kaldığım ülkede öyle. Kontrollere gitmen de faydalı olacaktır. İçin rahatlar, kuşkuların olmaz.
Acikladigin icin tesekkür ederim öncelikler , haklisin kendim arastirmaliyim. Aslinda Almanya da yaptirirsam en ufak sikayetimde aninda gidebilirim görüsmeye fakat pahali diyorlar. Ben ilk burada birkac doktor bakayim, sonra da Türkiye de tavsiye edilen bir doktora gidecegim mecburen. KK kadinlari bu konuda elestirel yaklasip iyi bir doktor önerebilir insallah.
Ay üzüldüm ama sizin yasadiklariniza, bastan savmis resmen. Ben bile bozuldum okuyunca

Öncelikle geçmiş olsun. İyileşme süreciniz nasıl oldu ben de refakatçi istemiyorum ve ameliyat olduktan sonra da yalnız kalacağım evde. basit işleri yapılabilir mi kaç günde oldu bu sizde yaklaşık olarak ?

Öncelikle geçmiş olsun. İyileşme süreciniz nasıl oldu ben de refakatçi istemiyorum ve ameliyat olduktan sonra da yalnız kalacağım evde. basit işleri yapılabilir mi kaç günde oldu bu sizde yaklaşık olarak ?
Temizlik konusunu soruyorsan özellikle, ben evi 2 hafta sonra süpürmeye başladım. Bir ay oldu hala doğru düzgün bastıramıyorum. Kendimi biraz zorladığım zamanlar protezleri hissediyorum. Duşa gelirsek inan duş almak bana hiç bir zaman bu kadar zor gelmemişti :)) 3üncü haftada rahatladım. Ki zaten 2 hafta boyunca yemekleri dışarıdan sipariş ediyordum, kapıyı 2 elle açıp zorlanıyordum. Yataktan kalkmak bile beni yoruyordu. Öyle anlatayım. Ama Kapıları kapatmazsan evden fazla çıkmazsan bir sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Protezler kas zarının altına koyuldu, direkt kas altına yerleştirirlerse o zaman zorluk çekersin, bu durumda yanında birinin olmasını şiddetle tavsiye ediyorum.

Herkeste durum baska oluyor ben ameliyattan iki gün sonra direk alisverise felan gitmistim hemde tek basima :110: evime geri döndügümde de esim bir hafta yardim etti sonrasinda herseyi kendim yaptim hic agrim sizimda olmadi.tek yatip kalkinca dikisler zorladi okadar :KK49:bide benim kasaltina koyulmustu baya bi agri bekliyodum ama sükür hicbi sorun yasamadim o yüzden ilerde gene ameliyat olsam hic korkmam

X