• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Refakatçi raporu hk. bilgi sahibi olanlar

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.926
7.129
198
Merhabalar,
Eşim ameliyat olacak ameliyat günü ve sonrasında haliyle bakıma ihtiyacı olacak. Kamuda çalışıyorum, mazeret izni talep ettim onaylanmadı o nedenle kalan yıllık iznimi kullanacağım ama malum okul durumları var ve benimde kreşe gitme çağında kızım var kalan iznimi kışa saklamak istiyorum olası okul kapanma senaryolarına istinaden.
Refakatçi raporu almak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. 15 gün kafi bizim için sonra zaten iş başı yapacağım, eşimde iyileşmiş olur o da işe döner.
Bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim.

Eşinizin doktpruna/hastanesine soracaksınız bildiğim kadarıyla. Annem dedem kanserken almıştı, bildiğim kadarıyla bu şekilde aldı. İsterseniz ayrıntıları sorarım.
Doktorun sekreteri sadece kanser hastalarına refakatçi raporu verdiklerini söyledi ama doktoru ile görüşmedim.

Refakatçi raporu bakımı yapılmadığında hayatı tehlikeye girecek hastalar için alınıyor. Annem ananem için almıştı, sadece kanser hastaları için değil bakımı yapılmadığında hayatı tehlikeye girer diye rapor veriyor dr.ananem felç geçirmişti ve yüksek tansiyonu vardı. Sanırım eşiniz için alamazsınız, o şartları taşımıyor.

Doktorun sekreteri sadece kanser hastalarına refakatçi raporu verdiklerini söyledi ama doktoru ile görüşmedim.
Simdi salgından dolayı mı böyleymiş? Normalde her hastalikta verilir. Hastaneye goturdugunuz zamanlarda bile raporu alabilirsiniz işyerinize vermek için. Günlük bile olabiliyor. Siz doktorla görüşün durumu izah edin.

Refakatçi raporu bakımı yapılmadığında hayatı tehlikeye girecek hastalar için alınıyor. Annem ananem için almıştı, sadece kanser hastaları için değil bakımı yapılmadığında hayatı tehlikeye girer diye rapor veriyor dr.ananem felç geçirmişti ve yüksek tansiyonu vardı. Sanırım eşiniz için alamazsınız, o şartları taşımıyor.
Ortopediye oglumu götürdüğümüzde sorunsuz hem.esim hem ben almıştık

Halamın bir arkadaşinin eşi ağır kalp hastası ve ciddi sıkıntisi var. O da rapor alıyor ama nasıl alıyor bilmiyorum. Sadece kanser hastaları olamaz. Bakıma muhtaç olma seviyesine bağlı.

Öncelikle geçmiş olsun. Geçen sene eşim ameliyat oldu ve doktoru sonrasında banada refakat etmesi gereklşidir tarzında bir rapor düzenledi. Doktorunuzdan talep edin eşiniz için hazırlanırken sizede yazarlar gerek görürlerse.

Iki tip refakatçi raporu oluyor
Birincisi günü birlik ya da hastanede yatarken yaninda kaldiginizda veriliyor
Örnek "12345556690 tc no.lu hastamiz için eşi (ad soyad) 1 günluk refakat etmiştir/refakatçi olarak kalmistir" seklinde
Biz genelde bunu sıhhi izne ceviririz arkasina da raporu ekleyip.dosyasina koyariz.
Ikincisi de agir hastalıklarda uzun süreli verilen refakatçi raporu ki bunda kamu personeli icin 3 aylik rapor cikar sonrasinda gerek duyulursa 3 ay daha uzatilir. Hastanin kendine bakamayacak durumda olmasi gerekir ve kim bakacaksa onun adina 3 doktor imzali hastane bashekimi onayli rapor cikar.

Sizinkisi 1. Verdigim ornege uyuyor
Esiniz hastanede yatarken yanında kalırsınız ve kaldiginiza dair doktordan rapor yazmasını istersiniz

Hayir kanser hastalarina degil, bakima muhtaç olan kisilere veriliyor. Komşum bir kamu kurumunda çalışıyor onun da bir arkadasi da müdürü annelerine bakmak icin almışlar. Yatarak tedavi edildigi icin kendi öz bakimlarini karsilayamayan hastalara verilir bu rapor. Ama konu sahibi arkadasim.sayet siz evde tedaviye devam edecekseniz vermeyebilirler.

Iki tip refakatçi raporu oluyor
Birincisi günü birlik ya da hastanede yatarken yaninda kaldiginizda veriliyor
Örnek "12345556690 tc no.lu hastamiz için eşi (ad soyad) 1 günluk refakat etmiştir/refakatçi olarak kalmistir" seklinde
Biz genelde bunu sıhhi izne ceviririz arkasina da raporu ekleyip.dosyasina koyariz.
Ikincisi de agir hastalıklarda uzun süreli verilen refakatçi raporu ki bunda kamu personeli icin 3 aylik rapor cikar sonrasinda gerek duyulursa 3 ay daha uzatilir. Hastanin kendine bakamayacak durumda olmasi gerekir ve kim bakacaksa onun adina 3 doktor imzali hastane bashekimi onayli rapor cikar.

Sizinkisi 1. Verdigim ornege uyuyor
Esiniz hastanede yatarken yanında kalırsınız ve kaldiginiza dair doktordan rapor yazmasını istersiniz
zaten cuma ameliyat olacak cumayı saatlik izin vs bir şekilde kapatırım.
1-2 gün sonra çıkacak hastaneden yani haftasonuna denk gelecek yatış süreci ve ben zaten çalışmıyorum cmtesi pazar günleri.
ama evde olduğu sürece en azından ilk hafta benim ona bakmam gerek bende o süreç için almak istiyorum ama alamazsam da yapacak birşey yok yıllık izin kullanacağım mecburen.

zaten cuma ameliyat olacak cumayı saatlik izin vs bir şekilde kapatırım.
1-2 gün sonra çıkacak hastaneden yani haftasonuna denk gelecek yatış süreci ve ben zaten çalışmıyorum cmtesi pazar günleri.
ama evde olduğu sürece en azından ilk hafta benim ona bakmam gerek bende o süreç için almak istiyorum ama alamazsam da yapacak birşey yok yıllık izin kullanacağım mecburen.
Doktorla konuşun en azindan size 5 günlük rapor yazsın eşinizin ihtiyacını belirterek.
Yani yukarıdaki örnekte yazdigim sekilde 5 gün icin esi eftelya2015'in refakati gerekmektedir /refakat edecektir tarzi bir sey artik doktorlarin kalıplaşmış yazilari oluyor onlardan yazabilirler.

Doktorla konuşun en azindan size 5 günlük rapor yazsın eşinizin ihtiyacını belirterek.
Yani yukarıdaki örnekte yazdigim sekilde 5 gün icin esi eftelya2015'in refakati gerekmektedir /refakat edecektir tarzi bir sey artik doktorlarin kalıplaşmış yazilari oluyor onlardan yazabilirler.
Teşekkürler verdiğiniz bilgi için bir şansımı deneyim .

Ne ameliyatı olacağına bağlı
İşyerinden arkadaşın annesi bel fıtığı ameliyatı oldu, ameliyat sonrası korse takması ve yatakta yatması lazımdı. Kendi kendine yemek yapması ya da banyo yapması imkansızdı. 45 gün refakat izni verdi hastane.

Ne ameliyatı olacağına bağlı
İşyerinden arkadaşın annesi bel fıtığı ameliyatı oldu, ameliyat sonrası korse takması ve yatakta yatması lazımdı. Kendi kendine yemek yapması ya da banyo yapması imkansızdı. 45 gün refakat izni verdi hastane.
safra kesesi ameliyatı olacak

Refakat izninde kurumlar ‘’refakat edilmediği takdirde hayati riski vardır’’ ifadesini mutlaka istiyorlar.
Bu nedenle hayati risk içeren bir hastalık ya da ameliyat değilse vermeyebilirler.

Back
X