Kekler - Pastalar Red Velvet Pasta- Efsane Un Sponsorluğunda

Migrenben

Yamulursam kendime yaslanırım 🫠 teşekkürler
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2019
20.250
80.646
31
Merhaba kk nın güzel kadınları
Harika ötesi bir pasta ile geldim karşınıza.

malzemeler:

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı tam yağlı süt(1 yemek kaşığı elma sirkesi eklenip 10 dk beklenecek)
1 çay kaşığı gıda boyası

100 gr margarin yada tereyağı

1 paket vanilin

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu(1 tatlı kaşığı limon suyunda köpürt)

3 silme tatlı kaşığı kakao

KREMASI İÇİN

200 gr lık labne

2 paket kremşanti

1 paket krema

1 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

• İlk önce derin bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve şeker eklenir. Güzelce çırpılır.
  • Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir.
  • Vanilya, gıda boyası, süt ve sirke ilave edilip karıştırılır.
  • Daha sonra un, kakao, tuz, kabartma tozu ve şeker ilave edilerek karıştırılır.
  • Hazırlanmış olan kek hamuru 22 cm'lik yağlı kağıt ile kaplanmış olan kelepçeli kek kalıbına yayılarak dökülür.
  • Kek piştiğinde birkaç dakika fırın hafifçe açık bırakılır. Bu sayede hem buharın yüzünüzü yakması önlenir, hem de kek yavaş yavaş soğur.
  • Ardından kek fırından alınır ve tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir. (En az 2 saat soğutulmasında fayda var.)
  • Soğuyan kekin kelepçesi açılır.
  • Krema için; Bir kabın içerisine krema malzemeleri eklenir ve kıvam alıncaya kadar çırpılır.
  • Buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakılır.
  • Kek soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür. Düz servis tabağına ilk katı yerleştirilir.
  • Buzdolabında kıvam alan krema ilk kata spatula yardımıyla sürülür.
  • Tüm katlara bu işlem uygulanır. En üst kata robottan geçirilen kek parçaları serpilir.
  • Bütün işlemler uygulandıktan sonra hazırlanan pasta buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Afiyet olsun.
Ben istediğim görüntü olsun diye 2 defada yaptım. Pastamız hazır . AFİYET OLSUN ❤❤

Harika olmuş dutum ya ellerine sağlık Bol şans diliyorum

Durum harika olmuş herşey çok güzel ❤❤❣❣
Ellerine emeğine sağlık bol şanslar canım

Yapılır mı lan bu bana hemde diyet zamanı efso gozukuyo diyom ki acep bı cuma sana gelsem de sende bana bundan mi yapsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…