red point himalayan kedim haşmet ve çişi:)

Mrvsrht

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
28
0
arkadaslar oyle bi durumdayimki tarifsiz 4 yasindaki iran kedim hasmet bey cisini kapi koselerine yapiyo bazen gidiyo kumuna yapiyo ama genelde kapinin onune yapiyo eskiden kakasini kumuna yapardi simdi banyoya tam ortaya yapiyo ne yapacagimi sasirdim asla kimseye vermem canimdan cok seviyorum bu hayvani ben nasil egitebilirim?kumunu bilmiyo degil arada bir kumuna cis kaka yapiyo ama evin belli yerlerinede mesela kapinin onune cis banyoya kaka yapiyo baska bi yere yapmiyo ama beni maf etti ,veteriner protesto ediyo olabilir dedi valla bi eli yagda bi eli balda ,sirf o mutlu olsun diye bahceli evde oturuyorum eve tikinip kalmasin diye ,duzenli asilari yapiliyo kontrolleri mevcut en iyi mamalari yiyo derdi ne anlamadim gitti gayette mutlu halinden neden bu sekilde olabilir lutfen yardim:KK43:

Aynı durum bendede var maalesef.
9 aylık erkek bi kedim var ilk başlarda kumuna yapardı hep ama şu son 2 aydır halıların üstüne yapmaya başladı bizde kaldırdık fakat öylede olmuyor yıkatıp dün serdik geceleri tuvalette uyuyor gündüzleride yapmaması için takip etmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince ama böyle nasıl olcak bilmiyorum.

iyi banyoda duruyo benimkini banyoya koysam cinayet cikarir perisan eder banyoyu kapilari tirmalar,napacam bende bilmiyorum maf olduk 2 gundur yapmiyo ama kesin yapar napacagimi sasirmis durumdayim.bide farkinda olmadan bi misafir bassa cise yandik ki ne yandik:KK43::KK43:

arkadaşlar bende evde erkek kedi besledim, 2 tanede kız kedim vardı ve erkek kedi başta tuvaletini kumuna yapıyordu. Ancak daha sonraları evde başka yerlere de tuvaletini yapmaya başladığını gördüm. Başta niye böyle olduğunu anlayamadık, hatta düzeltmeye çalıştık ancak olmadı. sonunda kedimizi bahçeli bir evde yaşayan veterinerimize verdik.Çaresizdik.
Çok zaman sonra babam bir belgesel izlediğini ve orada ne gördüğünü anlattı. Kedigil ailesinden kaplanları seyretmişti ve erkek kaplanlar bölge belirlemek için yaşadıkları yerin belirli kısımlarına çiş yapıyorlarmış, ve dişi yada yabancı kedi bu kokuyu alarak oraya gelmiyormuş. Bizde anladık ki bizim evdeki erkek kedinin huyunun değişmesi evdeki bayan kedilerle iktidar savaşıymış:))))
Bu olayı anlatma sebebim genelde evde erkek kedi besleyenlerden bi müddet sonra tuvalet düzeni bozulması şikayeti duyuyorum, belki de sebebi iç güdüleridir...Ben çare bulamadım, umarım sorunlarınızı kısa zamanda çözersiniz.

dişilere kokusunu duyurma çabası olabilir demedi mi veteriner???

herzaman kapı önüne yapıyorsa kapı önüne de bir kum koyabilirsiniz,işe yarar belki..

yerini belli etme cabasi sadece ciftlesme donemlerinde olur dedi veteriner ve cis degilde sperm atiyomus cok agir kokulu ,bizimkisi oyle degil bildiginiz cis ve yilin her donemi yapiyo ilk zaman protesto amacli yapabilir dedi veteriner ama bu protestoyu gecti artik maf olmus durumdayim hatta simdi cis temizliycem gene isemis

arkadaslar oyle bi durumdayimki tarifsiz 4 yasindaki iran kedim hasmet bey cisini kapi koselerine yapiyo bazen gidiyo kumuna yapiyo ama genelde kapinin onune yapiyo eskiden kakasini kumuna yapardi simdi banyoya tam ortaya yapiyo ne yapacagimi sasirdim asla kimseye vermem canimdan cok seviyorum bu hayvani ben nasil egitebilirim?kumunu bilmiyo degil arada bir kumuna cis kaka yapiyo ama evin belli yerlerinede mesela kapinin onune cis banyoya kaka yapiyo baska bi yere yapmiyo ama beni maf etti ,veteriner protesto ediyo olabilir dedi valla bi eli yagda bi eli balda ,sirf o mutlu olsun diye bahceli evde oturuyorum eve tikinip kalmasin diye ,duzenli asilari yapiliyo kontrolleri mevcut en iyi mamalari yiyo derdi ne anlamadim gitti gayette mutlu halinden neden bu sekilde olabilir lutfen yardim:KK43:

gecenlerde bir kedi almak istemiştim iran cinsi sahipleniyordu çok gzl bi kedi idi ama gel gelelim çisini her yere yapıyor muş bi ceşit hastalıkmış veterineri sokağa salınması lazım demiş ama kadıncagız 2 yıl kadar mücade etmiş ve artık evime çisss kokusundan misafir gelmiyor ...çok üzülüyorum ama artık mecburum bahceli bi evi olan birisine sahiplendirmek istiyorum demişti ... veterineri ayrıca kısırlaştıralım belki düzelir demiş sonra onuda denemişler ama maalesef sonu hüzran .. konunuz dikkatimi çekti ve bende karsılaştığım olayı anlatmak istedim umarım o türden bişi deildir ama 4 yasından sonra gelen çiş alışkanlığını değiştirmesi bana pek iyi bi sonuç çıkacagını göstermedi ....

evet arkadaslar az once veterinerden geldim cezalandirmami soyledi tuvalete kitleyip ve bagir dedi.daha once hasoya hic bagirmamistim az once beni kizdircak bisey yapti bi bagirdim anladi hemen ozur diler gibi geldi yanima demekki ceza vermek lazimmis.veterinere anlattim herseyi adam sok oldu sen kediyi simarikliktan manak etmissin oyle olur mu kendini senin sahibin saniyo siz rolleri degistirmissiniz bence sen cocuk sakin dogurma dedi sok oldum :)
adam hakli ben cok simarttim ve dana ondan yapiyomus bu isleri:)

evet arkadaslar az once veterinerden geldim cezalandirmami soyledi tuvalete kitleyip ve bagir dedi.daha once hasoya hic bagirmamistim az once beni kizdircak bisey yapti bi bagirdim anladi hemen ozur diler gibi geldi yanima demekki ceza vermek lazimmis.veterinere anlattim herseyi adam sok oldu sen kediyi simarikliktan manak etmissin oyle olur mu kendini senin sahibin saniyo siz rolleri degistirmissiniz bence sen cocuk sakin dogurma dedi sok oldum :)
adam hakli ben cok simarttim ve dana ondan yapiyomus bu isleri:)

Bende cezalandırmaya başladım 1 haftadır sanırım işe yaradı artık kumuna yapıyor :)

çok alakasız gelecek belki de inanmayacaksınız ama bence nazar değmiş.bir de nazar duası okuyun derim ben.:KK34:

kızlar erkek kediler 6 aylık olana kadar çişlerini kum kabına yapıyolar ergenlıge girdiklerinde dişileri çekmek amacıyla etrafa pis bı koku bırakıyolar ayrıca bazı kedilerde etrafa idrarını yapıyo özellikle diger erkek kedilere burası benım bölgem düşüncesini vermek için..
eger kakasını yapıyosa işte o zaman pisikolojık bı problemı olabılır. diger türlü çiftleşmek istıyolar dişi kediyi çagırıp erkek kedileri bölgesınden uzak tutmak istıyolar.

bendede 2 kedi var bırı maine coon erkek digeride beyaz mavi gözlü bi iran. erkek kedimi kısırlaştırdım kum kabı felakety pis kokuyodu şimdi o koku hiç kalmadı

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bu arada beyaz iran kızımı çiftleştirmek istıyoruz 2 yaşında daha önce hiç çiftleştirmedik. yine beyaz renk bı iran yada ret poitde olabılır. 1 kez çiftleştirip kızımıda kısırlaştırmayı düşünüyoruz

benimki red point himalayan safkan bak googldan aynisi onlarin:) istersen ciftlestirebiliriz ama hasmeti size gondermem imkansiz sizerahat vermez ancak gelinimizi misafir edebiliriz.

kızlar merhaba neolur banada yardım edin benimde bi kedim var öyle çiş sorunumuz yok çok şükür ama sürekli burnu akıyor ve kanıyor veterinere götürdük veterinerde parazit aşısı yapacaktık ama elinde iğne kalmamış bide süt içerken hep burnuna kaçırıyor ondanda olur dedi veteriner bide et türü yemeyi seviyor sütle yoğur la pek ilgilenmiyor bende et türlerini biraz kavurup veriyorum acaba doğrumu çiğmi vermek lazım bide ben tüylerinden çok korkuyorum o yüzden balkonda tutuyoruz tüylerinin zarar vermemesi için bişi varmı yardım edin lütfen

kızlar merhaba neolur banada yardım edin benimde bi kedim var öyle çiş sorunumuz yok çok şükür ama sürekli burnu akıyor ve kanıyor veterinere götürdük veterinerde parazit aşısı yapacaktık ama elinde iğne kalmamış bide süt içerken hep burnuna kaçırıyor ondanda olur dedi veteriner bide et türü yemeyi seviyor sütle yoğur la pek ilgilenmiyor bende et türlerini biraz kavurup veriyorum acaba doğrumu çiğmi vermek lazım bide ben tüylerinden çok korkuyorum o yüzden balkonda tutuyoruz tüylerinin zarar vermemesi için bişi varmı yardım edin lütfen

canım kesinlikle eti çig verme çok zararlı pişirip ver kediye çig et vermezsen aşılarını zamanında yaparsan kedının tüyünü yutsanda sıkıntı olmaz benım 5 yaşından bu yana kedim var hep kedilerimle bırlıkte yatıp uyudum mılyonlarca yutmuşumdur kedi tüyü aşıları oldugu sürece korkmayın

kedinin iç ve dış parazit ilacını verdikten sonra tüyünden korkmaya gerek yok. hem yazık hayvana balkonda bırakmayın. düzenli tararsanız yada 2 ayda bir falan traş ederseniz tüy sorunu çok olmaz zaten.

konu sahibi arkadaş sana önerim azıcık kaba kuvvet:) tuvaletini yanlış yere yapınca poposuna gazete ile hafifçe vur yanlış olduğunu anlasın. ona kız ve sitem et emin ol anlıyolar. mesela benimki asla etrafa yapmaz yanlış bir hareket yaptığında da sesimi yükseltmem yeter. hemen cici kız olur :) birde tuvaletini yaptığı yer yani yapmaması gerekirken yaptığı yeri çamaşır suyu ile sil ve parfüm vb onu rahatsız edecek bir koku sık oraya o zaman oraya tekrar yaklaşmaz:)

X