How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Red flag?

kristalkupe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2022
606
456
33
Arkadaşlar bu tabiri yeni duyar oldum ne demek red flag? İlişkilerde erkekler için kullanılan bir şey mi sadece, bi işaret sinyal gibi bir şey mi? Red flag verdi mi dicez red flag oldu mu cümlede nasıl kullanılıyor cool bişeymiş kullanayım😂 Buna sebep olan davranışlar nelerdir kendi ilişkinizde olan ya da şöyle şöyle yapmak red flag diye örneklendirebilir misiniz

Yani ne gerek var böyle tabirlere..
Ben de onu çözemiyorum.
Neyse soylensin..Sanki devlet sırrı bana,üzeri kapalı kodlama yapılıyor.
Adam işe yaramaz ise yaramaz de misal..
Capkinsa gözü disardaysa söyle direkt.
Ajan gibi sürekli bir sifrelesme,bir gizem..
Gereksiz yani :)

Ekşi sözlüğün dediğine göre şöyle bir şey

IMG_20220515_164029.jpg

Benim için redflag 'karavanla dünya turuna çıkmak istiyorum' deyip kamp bile yapmamış adamlar:) çok istiyorsan önce bir kamp at, karavan kirala , başka şekillerde gez ki bu hayalinin gerceklesme ihtimali olsun . Ama böyleleri bir şey yapmak için tüm şartların olgunlaşmasını bekler ve tabii ki tüm şartlar asla olgunlaşmadigi için o şeyi yapmaz.
Karavan sadece örnek, devamlı bir şeyleri isteyip o şeyi yapmaya küçük de olsa cabalamayan insan davranışi benim redflagim. O adamlarla mutlu olmam imkansız. "Aşkım ne güzel olurdu, ben de çok isterdim" diye oyalar durur her konuda.
Bu cinsin bir başka bilindik cümlesi de "bahçeli evim olsun köpek almak isterim" dir:)))

Arkadaşlar bu tabiri yeni duyar oldum ne demek red flag? İlişkilerde erkekler için kullanılan bir şey mi sadece, bi işaret sinyal gibi bir şey mi? Red flag verdi mi dicez red flag oldu mu cümlede nasıl kullanılıyor cool bişeymiş kullanayım😂 Buna sebep olan davranışlar nelerdir kendi ilişkinizde olan ya da şöyle şöyle yapmak red flag diye örneklendirebilir misiniz
Bekaretten bahsediliyor olabilir mi? Kırmızı bayrak başka ne manada kullanılıyor olabilir?

Bir nevi "Alarm Sinyali". İlle de ikili ilişkiler veya erkeklere has bir tabir değil.

Mesela benim red flaglerim,

1- İngilizce bilmediği halde havalı olduğunu düşünüp kelimelerin arasına İngilizce serpiştirmek için anlamını Kadınlar Kulubu'ne soran kadınlardan,
2- Sevgilisine attığı mesaj ya da cevapsız aramasına 1 asır, 10 yıl, 5 hafta, 4 gün 3 saat 2 dakika 1 saniye sonra cevap yazdi diyenlerden

Aninda kacarim.

Kırmızı bayrak demek işte. :)

Şöyle açıklayayım, bizim burada şahane sahillerimiz var, güvenli, temiz, yüzülebilir hoş sahiller. Ancak ne zaman ki meteorolojiden uyarı geçilir, rüzgar vb uyarılar gelir; sahillerimize kırmızı bayrak dikerler. Dalgalar büyüyecek, deniz yüzmek için tehlikelidir manası taşır bu. Yani ilişkilerdeki red flag de en basit anlatımı ile böyle.

Herhangi bir ilişki içinde, bir kişinin tehlikeli, sizi üzmeye-kullanmaya, aradığınız kişi olmamaya meyilli vb olduğunu ele veren ipuçlarının tümüne kullanılan bir internet tabiri. Sanırım redditte kullanıla kullanıla türedi, ben de seviyorum kullanmayı.

Örn:
Oturduğumuz restoranda garsona "Hişşt baksanaa. Olum burada kaç saattir bekliyoruz, biz de para vereceğiz herhalde!" diye çıkışıverdi. (Red flag: Kaba, parasıyla ezmeye çalışan biri)

Son düzenleme:
Bekaretten bahsediliyor olabilir mi? Kırmızı bayrak başka ne manada kullanılıyor olabilir?
Hımm kırmızı alarm manası varmıs ok. Yani ilişki ciddiyete dogru giderken sonra pişman olmamak adına dikkat edilecek sinyaller. Oww vakti zamanında red flag vardı da biz mi göremedik.
Ps:11 yıllık evli kadın

Back