• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reçetesiz ilaç alınırmı?

sevdiceksiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
150
0
46
İstanbul
Slm kızlar uzun zamandır girmiyordum ama size sormak istediğim bir şeyvar..Sosyal fobim vardı benim paxera diye bir ilayazmıştı doktor..Neyse 1 ay sonra tekrar gel dedi ama gidemedim nerdeyse 4 ay oldu vakit bulup gidemiyorum..Rahatsız olduğum bir kaç konuvar sosyal fobi ile ilgili henüz geçmedi yani doktora gitmeden ilacın aynısını alabilirmiyim eczaneden verirler mi sizce?

ssri grubu antidepresan bir ilaç. reçetesiz satılıyor, 8 lira gibi bir fiyatı var, alabilirsiniz eczaneden. ama ilacı almaya yarım dozla başlayın, sonra artırın, doktor demiştir herhalde.

Doktor 1 ay sonra niye çağırdı? belki ilacı değiştirecek yada yeni bir doz uygulaması mı yapacaktı? yan etkileri için de çağırmış olabilir. Bence doktorunla irtibata geçmelisin, ağrı kesici soğuk algınlığı ilacı gibi değil ki bu tür ilaçlar...

alırsın almasına ama böyle antidepresanlar öyle 1 ay kullanıp 4 ay ara verip sonra tekrar kafaya göre kullanılan ilaçlar değiller.
doktorunun belki tedavi planı farklıydı
doktoruna görün bence

alırsın almasına ama böyle antidepresanlar öyle 1 ay kullanıp 4 ay ara verip sonra tekrar kafaya göre kullanılan ilaçlar değiller.
doktorunun belki tedavi planı farklıydı
doktoruna görün bence

evet bana da doktorum aynı şeyi demişti cipralexi kullanırken. bu tür antidepresan ilaçların en az 6 ay kullanılması gerekiyor etkisini gösterebilmesi için ayrıca...

Slm kızlar uzun zamandır girmiyordum ama size sormak istediğim bir şeyvar..Sosyal fobim vardı benim paxera diye bir ilayazmıştı doktor..Neyse 1 ay sonra tekrar gel dedi ama gidemedim nerdeyse 4 ay oldu vakit bulup gidemiyorum..Rahatsız olduğum bir kaç konuvar sosyal fobi ile ilgili henüz geçmedi yani doktora gitmeden ilacın aynısını alabilirmiyim eczaneden verirler mi sizce?

Alabilirsin canım doktorda seni ilaçın faydasını görüp görmediğini anlamak için çağırmışdır ilaç sana iyi gelmeye başladıysa fark etmiş olman lazım yok iyi gelmediyse doktorda ilacını değiştirecekdi muhtemelen iyi geldiyse söylenilen dozda devam et zaten en az 6 ay kullanmak lazım antidepresanları

Dayımlardan biliyorum, dr. bu ilacı verdikten sonra özellikle yanına gidip seni tekrar kontrol edecek eğer faydasını görmüyorsan ilacını değiştirecek. Yok görüyorsan ya buna devam eder yada farklı verir. Ama bu tür ilaçları uzun süre kullandırmıyor doktorlar. yan etkisi oluyor. Aynı ilacı devamlı kullandığından vücutta bağışıklık yapıyor ve etkisini kaybedebiliyor. Dr. gel dediyse gidip görüşmende fayda var. Kendi başına devam edersen yan etkisini görebilirsin.

İlaç içerikli konu açmak sitemizde yasaktır.

Son düzenleme:
Back