"Fakat maalesef ülkemizde üretim politikası yok. Devletten üretim noktasında bir talimat gelmiyor. Ben o talimatı istiyorum. Maalesef tıp alanında ülkemizde üretim politikası sıfır diye konuştu."
Sayın Prof.Dr. Halis Süleyman'ın bu sözlerine katılıyorum, gerek tıp, gerek sanayi, gerek savunma alanında yapılan buluşlar patent alma, üretim, mali destek konularında tıkanıp kalıyor, üniversiteler bünyesinde de olsa, bireysel buluşlarda olsa gerektiği gibi destek bulmuyor malesef.
Çok iyi hatırlıyorum, yıllar önce emekli bir asker uçaklarda kullanılmak üzere bir boya bulmuştu, tvye çıktı, patent alamadığını, finanse edemeyeceğini, destek istediğini söyledi, hatta çok iyi hatırlıyorum, ülkem dışında hiçbir ülkeyle paylaşmak istemiyorum buluşumu dedi, hani nerde, o buluş yok oldu gitti.
Karadeniz insanı ne icatlara imza atıyor ama bireysel, birileri ellerinden tutsa
Suyla çalışan arabayı buldu :: Karadeniz Haber Postası :: Fatsa Haber, Ordu Haber, Karadeniz Haber
Yurtdışında bize çok tuhaf gelecek şeyler için bile deneyler yapılıyor, icatlar destekleniyor, bizim bu yönde devlet politikamız olmalı.