• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kansere çareyi bulduğunu açıkladı

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman, kansere yüzde 100 çare olacak ilacı bulduğunu açıkladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde kanserin tedavisi için başlattığı çalışmaları yıllardır sürdüren Prof. Dr. Halis Süleyman, geçtiğimiz yıllarda mide kanserini önleyecek bir ilaç bulduğunu açıklamıştı. Çalışmalarını hızlandırmak için Atatürk Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne geçen Süleyman, burada sürdürdüğü çalışmaları neticesinde kesin sonuca ulaştı. Süleyman, hayvanlar ve kanser kültürleri üzerinde yaptığı deneylerde kanser hücrelerini yüzde yüz yok etmeyi başardı.Tıp dünyasında devrim yaşatacak buluşun kaynağı şimdilik sır gibi saklanıyor.

Bir bitkiden elde edilen etkin madde ile kansere yüzde yüz çözüm bulunurken, ilacın 1-2 yıl içerisinde insanlar üzerinde denenmeye başlaması planlanıyor. Süleyman, ilacın biran önce insanların hizmetine sunulabilmesi için destek bekliyor.Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman, yaptığı deneylerde yüzde yüz başarı elde ettiğini belirterek “Aslında bu bitki. Fakat şimdilik ismini açıklamıyoruz. Hayvanların üzerinde, kanser modellerinde etkili bulundu. Bu bitki ekstresini alan hayvanların midesinde olsun, pankreasında olsun kanser modelleri gelişmedi. Ayrıca biz bu bitki ekstresini kanser kültürü hücresinde denedik. Kanser kültüründe kanser hücrelerini yüzde yüz öldürdüğünü gördük. Sağlıklı insan hücresine dokunmuyor. Sadece kanser hücresini yakalıyor ve kanser hücresini öldürüyor. Biz bunun heyecanı içerisindeyiz. Bu bitkinin etken maddesini elde ettik. Etken maddeyi tespit ettik. İnşallah bir iki yıl içinde klinik çalışmasını da tamamlayarak insanlar üzerinde de denemeye başlayabiliriz” dedi.

BULUŞ TÜRKİYE’Yİ DÜNYADA BİR NUMARA YAPACAK

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman buluşun sağlık alanında Türkiye’yi dünyada bir numaralı ülkesi yapabileceğini ifade ederek “Bu buluş sağlık alanında sadece üniversitemizi değil ülkemizi dünyanın bir numaralı ülkesi yapabilir. Ekonomisi olsun, gelişmesi olsun. Yılda sadece mide kanserinden ölen hastaların sayısı 1.5 milyon’u buluyor. Bu çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldim. Bu üniversiteyi başımın üzerinde taşımak istiyorum. İnşallah destek alıp bu çalışmalarımızı en kısa zamanda sonuçlandırırız" diye konuştu.

Tüm dünyanın peşinde olduğu çalışmaya Türkiye’den gereken destek sağlanmıyor. Süleyman dünyanın bir çok üniversitesinden davetler aldığını ancak bu çalışmanın patentinin Türkiye’de kalmasını istediğine vurgu yaparak “Desteğe ihtiyacımız var. Rektörümüz olsun dekanımız olsun bizi son derece destekliyor. Bir şeyler üretilmesini istiyor. Fakat maalesef ülkemizde üretim politikası yok. Devletten üretim noktasında bir talimat gelmiyor. Ben o talimatı istiyorum. Maalesef tıp alanında ülkemizde üretim politikası sıfır” diye konuştu.
Bugün
 
o zaman RTE kendi adını taşıyan üniversitenin sayesinde iyileşecek desenize :ssz:

bilim için yapılan çalışmalar bizim ülkemizde pek değer görmüyor gibi geliyor bana. ayrıca kansere çare derken hangi kansere? umarım fos bir haber çıkmaz bizde gurur duyarız.
 
Sabah haberlerde gördüm çok sevindim Rabbim kimseye dert verip derman aratmasın
 
"Fakat maalesef ülkemizde üretim politikası yok. Devletten üretim noktasında bir talimat gelmiyor. Ben o talimatı istiyorum. Maalesef tıp alanında ülkemizde üretim politikası sıfır” diye konuştu."

Sayın Prof.Dr. Halis Süleyman'ın bu sözlerine katılıyorum, gerek tıp, gerek sanayi, gerek savunma alanında yapılan buluşlar patent alma, üretim, mali destek konularında tıkanıp kalıyor, üniversiteler bünyesinde de olsa, bireysel buluşlarda olsa gerektiği gibi destek bulmuyor malesef.
Çok iyi hatırlıyorum, yıllar önce emekli bir asker uçaklarda kullanılmak üzere bir boya bulmuştu, tvye çıktı, patent alamadığını, finanse edemeyeceğini, destek istediğini söyledi, hatta çok iyi hatırlıyorum, ülkem dışında hiçbir ülkeyle paylaşmak istemiyorum buluşumu dedi, hani nerde, o buluş yok oldu gitti.
Karadeniz insanı ne icatlara imza atıyor ama bireysel, birileri ellerinden tutsa Suyla çalışan arabayı buldu :: Karadeniz Haber Postası :: Fatsa Haber, Ordu Haber, Karadeniz Haber
Yurtdışında bize çok tuhaf gelecek şeyler için bile deneyler yapılıyor, icatlar destekleniyor, bizim bu yönde devlet politikamız olmalı.
 
haber gerçek çıkarsa helal olsun Halis Süleyman'a.
neticede keramet akılda, üniversitede değil bunu da belirtmeden geçemeyeceğim:ssz:
 
Back