Reçellerin Şifaları Nelerdir?

16 Ağustos 2010
294.697
607.051
1.098
43
Malatya


Reçelin verdiği şifalar reçelin içerisinde bulunan bitki ve meyvelerden ileri gelir. Biz reçeli seven bir toplumuz ve sürekli reçel yememize rağmen her gün soframızda yer alan reçellerin faydalarını pek bilmeyiz.



Ceviz Reçelinin Şifaları


Cevizin, bilhassa yeşil ceviz ile yapılan ceviz reçelinin verdiği şifalar saymakla bitmez. Ceviz B1, B2 C ve E vitaminleri açısından oldukça zengindir ve sürekli olarak yendiğinde hem çocukların hem de yetişkinlerin sağlıklı bir şekilde beslenmesine yardımcı olur.

Ceviz reçeli menopoz döneminde olan bayanlarda meydana gelen kemik erimesi hastalığını önlemek açısından çok faydalıdır.



Ceviz oldukça yüksek oranda demir içerir ve bu yüzden de guatr sorunun ve kansızlığın giderilmesine yardım eder.

Ayrıca ceviz reçeli bronşitin yanı sıra astım ile sindirim sistemine de iyi gelir. Bilhassa sürekli olarak yorgun hissedenler için ceviz reçeli çok faydalıdır.



Kapari Reçelinin Şifaları:


Kapari reçeli kanı düzenlediği gibi tüm kan hastalıklarının da daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.


Böğürtlen Reçelinin Şifaları:



Böğürtlen türü reçeller göz yorgunluğunu alır, miyopluk ile şeker hastalığının neden olduğu görme bozukluklarının ortaya çıkmasını engeller. Ayrıca gut ve romatizmal hastalıklar için de önerilir bir reçel türüdür.

İshal durduran özelliğinin yanı sıra kan şekeri ile kolesterolü düşürür, kişiyi kansere karşı koruyan enzimlerin çalışmasını sağlar, kalp krizi riskini en aza indirir, damar sertliğini engeller.

Bağ dokusu ve yeni kılcal damar oluşumlarına yardım eder, tazeyken yenildiği zaman kanın temizlenmesini sağlar, varis ile basur sorunlarının iyileşmesine yardımcı olur.

Zayıf kan dolaşımını, adet kanamalarını düzenler. Ağız ve deri ile üriner sistem enfeksiyonlarına karşı kişinin vücut direncini arttırır.

Bunların haricinde anti kanserojen ve anti oksidant etkilerinin yanında fazla kanamayı durdurma bağırsak metabolizmasını düzenleme, damar rahatsızlıklarına iyi gelme ve Gece körlüğünü yok etme özelliklerine sahiptir.


Yaban Mersini Reçelinin Şifaları:




Yaban mersini reçeli, gece görüşünü arttırır ve yorgunluk çeken gözleri dinlendirir.

Ağaç Kavunu Reçelinin Şifaları:


Ağaç kabuğu reçeli, bronşit hastalarında nefes darlığına karşı iyi gelir. Kabuğun suyu ile yaralara pansuman yapıldığında iyi gelir. Yılan sokması durumlarında genelde suyu içilir. Ayrıca kabuğu sayesinde hazmı da kolaylaştırmaktadır.

Ayva Reçelinin Şifaları:


Göğüs hastalıklarında sürekli tüketilir ise çok faydalıdır. Bilhassa tüberküloz olanlar için ayva yenmesi tavsiye edilmektedir.

Ananas Reçelinin Şifaları:

Ananas reçeli, vücuttaki yağı azaltıp kanser riskini en aza indirir. Ananas lifli olduğu için bilhassa kroner kalp hastalıklarında risk oranını azaltır. Ayrıca doymuş yağ oranı ile kolesterolü düşürür.

Ananas, vücuttaki sodyumu azaltır ve bu yüzden de yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltmış olur.


Elma Reçelinin Şifaları:


Elma reçeli, böbreklerin temizlenmesine, baş ağrılarına, kolesterolün düşmesine, yüksek tansiyonun düşmesine, kan şekerinin kontrol altına alınmasına, uykusuzluk sorununa, romatizma ile gut hastalığına iyi gelir. Bunların dışında bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesi için de yardımcıdır.

İncir Reçelinin Şifaları:



İçeriğindeki yüksek lif oranı ile sindirimi hızlandırıp daha kolay bir hale getirir. Ayrıca incir reçeli bağırsakları yumuşatır, kabızlığı giderir, vücuda zindelik ve enerji verir, bedensel ve zihinsel yorgunluğu alır, halsizliğe ve unutkanlığa, öksürük ve boğaz ağrılarına, nezle ile bronşite iyi gelir.

Karpuz Reçelinin Şifaları:



Karpuz reçeli, böbreklerin daha iyi çalışmasına, fazla sodyumun vücuttan hızlı bir şekilde atılmasına, kan basıncının dengelenmesine, kalp işlevlerinin düzenlenmesine ve kalp krizi riskinin azaltılmasına yardımcıdır.

Kestane Reçelinin Şifaları:



Kestane reçeli vücuda zindelik ve enerji verir, zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır ayrıca hastalan olan kişilerin iyileşme sürelerini hızlandırır.

Bunların dışında kestane reçeli kandaki kolesterolü düşürür, kan dolaşımını düzenleyip dolaşımın hızlanmasını sağlar, varis ile basur sorunlarını azaltır, karaciğere ve mide için faydalıdır ve ishali sorununu keser.


Patlıcan Reçelinin Şifaları:



Patlıcan reçeli sinirleri yatıştırır, tansiyonu düşürür, kalp çarpıntısını giderir, bağırsakları yumuşatır, idrar söktürür, kandaki kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığına, kansızlığa, karaciğerin ile pankreasın düzenli bir şekilde çalışmasına iyi gelir.

Bunların dışında böbrek ağrıları ile yanma hissini azalttığı gibi basura şifalıdır ve son olarak da kilo vermeye yardımcıdır.

Portakal Reçelinin Şifaları:


Portakal reçeli C ve B vitaminleri açısından neredeyse bir depo gibidir ve bu yüzden de insana kuvvet verir.

Vücuttaki ince ve kalın damarların yumuşak bir şekilde kalmasını sağlar, damar tıkanıklığını engeller, vücuttaki direncini arttırır, temizlenmesine yardımcı olur, hazmı kolaylaştırır, enerji verir, karaciğeri çalıştırır.

Vişne Reçelinin Şifaları:


Vişne reçeli mide ile karaciğerin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur, vücutta biriken fazla suyu dışarı atar, sindirim sistemine iyi gelir, kalp ile damar hastalıklarına karşı koruyucu bir görevdedir, damar sertleşmesini engeller, kan basıncını düzenler, kanser riskini azaltır, kolon kanseri riskini azaltır, kas ağrılarının hafifletilmesine yardımcı olur.



Armut Reçelinin Şifaları:



Armut reçelinin verdiği şifalar arasında sindirim sistemini güçlendirip hazmı da kolaylaştırması vardır. Ayrıca armut reçeli böbreklerin düzenli bir şekilde çalışmasına, böbrek taşlarının ve böbrek kumunun dökülmesine yardım eder, idrar söktürür, kanı temizler ve kansızlığa karşı çok iyi gelir.

Çilek Reçelinin Şifaları:



Çilek reçeli vücuda kuvvet verir, kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığını önler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı kuruyucu özelliği vardır.

Bunların dışında sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına yardım eder, bağırsak kurtlarını döker, idrar söktürür, vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardım eder.

Kayısı Reçelinin Şifaları:



Kayısı reçeli, besleyicidir, iştahı açar, kansızlığa iyi gelir, vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardım eder, akciğer ve cilt kanserine karşı koruyucudur, kuvvet verir, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.

Bilhassa gelişme çağındaki çocuklar için faydalıdır, raşitizm adı verilen gelişme bozukluklarını önler, hasta kişilerin iyileşme sürecini hızlandırır, sinirleri sakinleştirir, uyku verir, migrene karşı da iyileştirici bir etkisi vardır. Bunların dışında cildi besler, cildi nemlendirir ve cildi yumuşatır.


Gül Reçelinin Şifaları:


Gül reçeli ishali keser, bademcik ile boğaz iltihaplarını giderir, mikroplara karşı öldürücüdür.

Kekik Reçelinin Şifaları:

Kekik reçeli mide ağrısını alır, grip ile öksürüğü keser, cilt yani deri hastalıklarını iyileştirir, egzama ve bazı kaşıntıları giderir, mide şişkinliklerini önler, iştah açar ve bağırsak kurtlarını dökme de yardımcı olur.

Bunların dışında mide ile akciğer ve göğüs üşütmelerine karşı iyi gelir, kalp ağrısını giderir, iç hastalıklardan dolayı ortaya çıkan vücut terlemesini giderir, baş ağrısını keser ve romatizmaya iyi gelir.​
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…