• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

RAPORLU OLUP İŞE GİTMEMEK

Bir mudur olarak size bir kac sey yazmak istedim.

Bir calisanim hastaysa bunu ilk ben bilmek isterim. Onun icin ne iyi olacaksa bunu ben de isterim. Bugun dinlenip o hastaligi atlatmazsa bunun ona katlanarak donecegini bilirim zaten. Kac kez hasta olan sinavi olan kisileri cikartip islerini kendim yaptim hesabi belli degil.

Rapor sizin hakkiniz. Tabii ki rapor alinabilir. Ama her bogazi agriyan rapor alirsa inanin kisin biz isyerine kilit vurmak zorunda kaliriz.

Ise gidemeyecek halde miydiniz? Bunu elinizi vicdaniniza koyup siz yanitlayin. Suan sadece isten kaciyor gibi gorunuyorsunuz. Gercek bu olmayabilir. Ama inanin oyle gozukuyor mudur gozuyle. Rapor almasaydiniz, kotu olursaniz mudurunuz birakmaz miydi?

Ben gelip durustce kotuyum cikayim diyene hic takilmam. Ama surekli rapor getiren kisinin performans puani gozumde yerlerdedir. Yillik zam terfi vs herseyini etkiler. Hamilelik kaza kirik cikik bunlar tamam ama bogaz agrisi?

Kızlar merhaba,
Bişi danışmak istiyorum...İşyerimde bazı olumsuzluklar var, yani müdürün diğer personeli tutması, en basit ufak bir evrak talebimin bile geciktirilmesi, benim hep haksız bulunmam vs.Gerekçesi sen çılşmıyorsundu halbuki işe uyum sorunum vardı, bunu da zaman için de çözdüm.Müdür Bey işe uyum sürecinde çok fazla işler neden bitmiyor diye üzerime gelince kendisini şikayet ettim.Haklıydım, elimden geleni yapıyordum.Zaman içinde iş uyumum sağlandı,daha çok çalıştım,Yeri geldi mesai kaldım, elimdeki işleri full bitirdim...Ama yine de 4 ay önce geçici görevlendirmem istendi, ama ben bunu kabul etmedim, kısacası müdür bey o şikayetimden sonra benim gitmem için elinden ne geliyorsa yaptı ama başarısız oldu.Şimdi bazı personel kolayca izin alabilirken benim yıllık izin alma dönemlerinde de sıkıntı yapmaya çalıştı vs, öte yandan sevdiği personellere her türlü kolaylığı sağladı, sudan sebepten işe gelmeyenler oldu ve ben eşşek gibi çalıştım...Anlayacağınız bayağı bir üzerime gelindi, sonramüdür bey baktı beni gönderemiyor yaklaşık 2 aydır iyi geçiniliyor benle.Şu an işimde hiç bir sıkıntım yok, seviyorum da işimi, kimse bana takılmıyor.ama yapılanları unutamıyorum.Çok fedakarlık yaptım ama yine de gönderilmek istendim.Yeri geldi ailemden oğlumdan fedakarlık yaptım ve mesai kaldım, hasta hasta da işe gittim.hiç göze görünmedi.
Şimdi sorun şu şubattan beri 10 günlük rapor hakkımı kullandım, ikisi zaten devlet hastanesinin acil servisinden verilme raporlardı.Bana böyle davrandıkalrından başım ağrısa doktora devlet hastanesine gidiyorum ve doktor bey ya da hanım gerekli görürse raporunu yazıyor, çalıştığımı belirtiyorum, hastalığın seyrini etkiler mi diyorum.Onlar da yazıyorlar.Geçen hafta ishaldim ve acil hekim 4 gün rapor uygun gördü, bugün boğazım ağrıyor ve farenjit olmuşum, acil hekim de kbb uzman hekimde doğruladı ve 3 gün daha rapor aldım...Normalde ilaçlarımı alıp, eskiden olsa fedakarlık yapardım ve çalışırdım, rapor kullanmazdım, geçmişte hep böyle atlattım.Ama yapılanlardan sonra ufacık bişiyim olsa doktor uygun görüyorsa rapor veriyorsa hemen alıyorum...
Şimdi bu kadar rapordan sonra acaba soruşturma falan açılır mı?Raporlarım gerçek, zaten astım hastasıyım ve alerjim var, 2013 den beri düzenli tedavilerim var ama sorunum şu sizce ben haklı mıyım yoksa fedakar olup ilaçlarımı alıp çalışmam mı gerekirdi.şu an boğazım şişmiş, yutkunamıyorum hafif bir öksürüğüm var
canım ben 7 haftalık hamileyken bulunduğum yerden 900 km uzaklıktaki bir ile eğitime gönderildim ve zorunlu tutuldum müdürüm tarafından.. eğitime gittiğim konu ile ilgili burada çalışan biri olmasına rağmen beni gönderdiler.. düşük tehlikesi yaşadım. ama hiçbişey yapamadım. ben de artık iyi niyetim suistimal edildiği için 2 hafta rapor kullandım. yıllık izinlerini kullanan arkadaşlar bitirince tekrar alıcam. çünkü düşük tansiyondan dolayı halsizlik yaşıyrorum baş ağrılarım çok fazla... ben de alıcam rapor.. bazen bunu yapmak gerekiyor... millet çocuğunun karnesini almak için yarım gün idari izin kullanıyor. ben mesai aksamasın diye randevu saatlerimi son saate alıyorum. bundan sonra ben de bu kadar iyi niyetli olmıycam.. bu sebeple seni anlayabiliyorum

Bir mudur olarak size bir kac sey yazmak istedim.

Bir calisanim hastaysa bunu ilk ben bilmek isterim. Onun icin ne iyi olacaksa bunu ben de isterim. Bugun dinlenip o hastaligi atlatmazsa bunun ona katlanarak donecegini bilirim zaten. Kac kez hasta olan sinavi olan kisileri cikartip islerini kendim yaptim hesabi belli degil.

Rapor sizin hakkiniz. Tabii ki rapor alinabilir. Ama her bogazi agriyan rapor alirsa inanin kisin biz isyerine kilit vurmak zorunda kaliriz.

Ise gidemeyecek halde miydiniz? Bunu elinizi vicdaniniza koyup siz yanitlayin. Suan sadece isten kaciyor gibi gorunuyorsunuz. Gercek bu olmayabilir. Ama inanin oyle gozukuyor mudur gozuyle. Rapor almasaydiniz, kotu olursaniz mudurunuz birakmaz miydi?

Ben gelip durustce kotuyum cikayim diyene hic takilmam. Ama surekli rapor getiren kisinin performans puani gozumde yerlerdedir. Yillik zam terfi vs herseyini etkiler. Hamilelik kaza kirik cikik bunlar tamam ama bogaz agrisi?
konunun dışındayım ama bir şey sormak istiyorum müdür olduğunuz için.. ben 7 haftalık hamileyken ve bunu herkes bilirken bulunduğum yerden 900 km uzağa eğitime gönderildim mecbur bırakılarak.. düşük tehlikesi atlattım kimsenin umrunda olmadı.. ama hamile kalmayı düşünen!! başka bi arkadaşım için ilçeye yapılacak olan denetlemelere gidemeyebileceği için yani risk oluşturabileceği için o işi ben aldım. (o sırada hamile değildim ) hamile kalmayı düşünüp henüz hamile olmayana verilmeyen iş mi yoksa hamileliğinin riskli dönemlerinde 900 km uzağa gitme mecburiyeti bulunan işin verilmesi mi hakkaniyetli ??? şimdi sizce bu hangi müdürün ya da şube sorumlusunun yapması gereken bi iştir ?? burada art niyet ya da adam kayırma yok mu sizce ???
not: düşük tehlikesi yaşadığım dönemde rapor verildiğinde herkesin suratından düşen bin parçaydı (şube müd durumumu bile sorma gereği duymadı ) bunun hala mantıklı bi açıklamasını bulamadım örneğin

konunun dışındayım ama bir şey sormak istiyorum müdür olduğunuz için.. ben 7 haftalık hamileyken ve bunu herkes bilirken bulunduğum yerden 900 km uzağa eğitime gönderildim mecbur bırakılarak.. düşük tehlikesi atlattım kimsenin umrunda olmadı.. ama hamile kalmayı düşünen!! başka bi arkadaşım için ilçeye yapılacak olan denetlemelere gidemeyebileceği için yani risk oluşturabileceği için o işi ben aldım. (o sırada hamile değildim ) hamile kalmayı düşünüp henüz hamile olmayana verilmeyen iş mi yoksa hamileliğinin riskli dönemlerinde 900 km uzağa gitme mecburiyeti bulunan işin verilmesi mi hakkaniyetli ??? şimdi sizce bu hangi müdürün ya da şube sorumlusunun yapması gereken bi iştir ?? burada art niyet ya da adam kayırma yok mu sizce ???
not: düşük tehlikesi yaşadığım dönemde rapor verildiğinde herkesin suratından düşen bin parçaydı (şube müd durumumu bile sorma gereği duymadı ) bunun hala mantıklı bi açıklamasını bulamadım örneğin

Siz hamilesiniz size bu kadar her seyi kafaya takmak yaramaz. Once sakin olun mesela ben neyden bahsettiginizi bile anlamadim. Hakkaniyetsiz bir durum olabilir. Ama bana boyle siddetli bir yorum yazmaniz sizi ve bebeginizi geriyor inanin bana hic bir sey olmuyor.
Sizi egitime ben yollamadim. Kaza hamilelik vs durumlar haric diye mesajimda da belirttim. Hamileyseniz rapor alip gitmeseydiniz. Sizi kotu olsaniz eve yollamazlar miydi diye de sordum konu sahibine. Kaldi ki soz konusu dusuk riski degil bogaz agrisi bu konuda.
Siz uslubunuzu iyi secemiyorsunuz. Bu yuzden yanlis anlasiliyor, islerinizi cozemiyor olabilirsiniz.
Sanirim o hamile kalmayi dusunen kisi kendini boyle fevri degil uygun sekilde ifade edip o gorevi almadi. Siz de deneyin. Hamileyken yola cikamaz diye rapor alabilirdiniz. Hic bir aciklama da yapmaniza gerek yoktu. Yola cikamadigim icin baska birini yonlendirin dersiniz olur biter.

Direk GeyikliGece GeyikliGece ı kendi müdürün gibi kabul edip içini dökmüşsün yalnız

Siz hamilesiniz size bu kadar her seyi kafaya takmak yaramaz. Once sakin olun mesela ben neyden bahsettiginizi bile anlamadim. Hakkaniyetsiz bir durum olabilir. Ama bana boyle siddetli bir yorum yazmaniz sizi ve bebeginizi geriyor inanin bana hic bir sey olmuyor.
Sizi egitime ben yollamadim. Kaza hamilelik vs durumlar haric diye mesajimda da belirttim. Hamileyseniz rapor alip gitmeseydiniz. Sizi kotu olsaniz eve yollamazlar miydi diye de sordum konu sahibine. Kaldi ki soz konusu dusuk riski degil bogaz agrisi bu konuda.
Siz uslubunuzu iyi secemiyorsunuz. Bu yuzden yanlis anlasiliyor, islerinizi cozemiyor olabilirsiniz.
Sanirim o hamile kalmayi dusunen kisi kendini boyle fevri degil uygun sekilde ifade edip o gorevi almadi. Siz de deneyin. Hamileyken yola cikamaz diye rapor alabilirdiniz. Hic bir aciklama da yapmaniza gerek yoktu. Yola cikamadigim icin baska birini yonlendirin dersiniz olur biter.
eskiden çok kötü hissettiğim bir gündü, müdüre kötü hissediyorum demiştim, o dönemde hamileydim, bana rapor getir demişti, yani mazeret izni alamamıştım mesela.Raporu ben istemedim doktor hanıma şöyle dedim 'durumuma göre rapor gerekliyse yazın, gerekli değilse yazmayın. dedim, uzman doktorun kararıdır benim raporum, benim kararım değil, hastalığa göre hakkımsa kullanırım, çalıştığım ortam tozlu ve arşiv, alerjim var.

dünyada gerçekten kötü insanlar da var...Hiçbir mazereti dinlemeyebiliyorlar, yuh artık dediğiniz oluyor artık içinizden...Kimseye uygulanmayan katı kurallar size uygulansa mesela ne hissederdiniz?Sabah 8.10 ve mesai arkadaşlarınız henüz gelmemişler ve siz bir 10 dakika gazete okuyorsunuz internetten.Müdürünüz geliyor günaydın manolya, günaydın diyorsunuz.Bir sorun mu var herşey yolunda mı diyor?Yani neden çalışmadığınızı gazete okuduğunuzu soruyor.Bu sadece o güne özgü bişi, üstelik herkesten de önce gelmişsiniz, sürekli yapılan işle ilgili kusur bulmalar oluyor, iş kusursuz ona da kusur buluyor, ara ara geliyor sürekli işlerin durumunu soruyor vs ve bu kurallar sadece size uygulansa.Yıllık izin istiyorsunuz önemli bir sağlık sorunu için 2 ay önceden, rutin kontrol, gidilmesi gerek, bayram izniyle birleştirelim diyorsunuz, neymiş bayram sonrası izne ayrılan çokmuş(e ama ben keyfimden gitmiyorum, sağlık durumu var yolum uzun 12 saat gitmişken dinleniyim bari di mi) o yüzden haziran içinde herhangi bir zaman olurmuş ama bayram sonrası olmaz çünkü herkes iznini ayarlamış 2 ay önceden, böyle diyor, benden başka herkes elini kolunu sallaya sallaya izin alıyor.bana sürekli mazeret.Üstelik 2 ay önceden izin ayarlaması yapmam mantıksızmış çünkü belki 2 ay sonra farklı müdürlükte geçici göreve gidebilirmişim.Neyse ki zar zor yıllık iznimi alabildim, üstelik sağlım mazeretliydi, ciddi bir durum söz konusu, grip gibi de değil

Son düzenleme:
evet anlatmaya çalıştığımı anlatamamışım. müdürlerin ( genellemiyorum ) çok büyük bi kısmının zamanı yalakalık yapan ve onların yüzüne gülüp arkasından neler dediğini bilmeyen insanlara taviz vermekle geçiyor. ayrıca konu sahibinin ve benim gibi elinden geldiğince itiraz etmemeye çalışan personellerin üstüne bindikçe biniyorlar. altta kalanın canı çıksın psikolojisi..
Direk GeyikliGece GeyikliGece ı kendi müdürün gibi kabul edip içini dökmüşsün yalnız
yok müdür olduğunu söyleyen üye müdür olarak konuşuyorum demiş ya, ben de bir müdür olduğunu baz alarak sormak istedim; tüm müdürler böyle mi diye...

eskiden çok kötü hissettiğim bir gündü, müdüre kötü hissediyorum demiştim, o dönemde hamileydim, bana rapor getir demişti, yani mazeret izni alamamıştım mesela.Raporu ben istemedim doktor hanıma şöyle dedim 'durumuma göre rapor gerekliyse yazın, gerekli değilse yazmayın. dedim, uzman doktorun kararıdır benim raporum, benim kararım değil, hastalığa göre hakkımsa kullanırım, çalıştığım ortam tozlu ve arşiv, alerjim var.
kesinlikle katılıyorum benim müdürm de bana aynısını dedi çünkü. mazereti olan rapor alır ya da yıllık izin alır dedi .

kusura bakmyaın ama sizin yazdığınız mesajlar da çalışanı korumayan, çalışanın hakkını savunmayan bir müdürn yazdıkları..inanın bunu defalarca söyledim eğitime başkasını gönderin diye . dinlemedi.. sizin müdürlüğünüzü bilemiyorum tabi ama bu şekilde olup ezilen çok ama çok fazla çalışan var, bunu inkar etmemelisiniz..

Kızlar merhaba,
Bişi danışmak istiyorum...İşyerimde bazı olumsuzluklar var, yani müdürün diğer personeli tutması, en basit ufak bir evrak talebimin bile geciktirilmesi, benim hep haksız bulunmam vs.Gerekçesi sen çılşmıyorsundu halbuki işe uyum sorunum vardı, bunu da zaman için de çözdüm.Müdür Bey işe uyum sürecinde çok fazla işler neden bitmiyor diye üzerime gelince kendisini şikayet ettim.Haklıydım, elimden geleni yapıyordum.Zaman içinde iş uyumum sağlandı,daha çok çalıştım,Yeri geldi mesai kaldım, elimdeki işleri full bitirdim...Ama yine de 4 ay önce geçici görevlendirmem istendi, ama ben bunu kabul etmedim, kısacası müdür bey o şikayetimden sonra benim gitmem için elinden ne geliyorsa yaptı ama başarısız oldu.Şimdi bazı personel kolayca izin alabilirken benim yıllık izin alma dönemlerinde de sıkıntı yapmaya çalıştı vs, öte yandan sevdiği personellere her türlü kolaylığı sağladı, sudan sebepten işe gelmeyenler oldu ve ben eşşek gibi çalıştım...Anlayacağınız bayağı bir üzerime gelindi, sonramüdür bey baktı beni gönderemiyor yaklaşık 2 aydır iyi geçiniliyor benle.Şu an işimde hiç bir sıkıntım yok, seviyorum da işimi, kimse bana takılmıyor.ama yapılanları unutamıyorum.Çok fedakarlık yaptım ama yine de gönderilmek istendim.Yeri geldi ailemden oğlumdan fedakarlık yaptım ve mesai kaldım, hasta hasta da işe gittim.hiç göze görünmedi.
Şimdi sorun şu şubattan beri 10 günlük rapor hakkımı kullandım, ikisi zaten devlet hastanesinin acil servisinden verilme raporlardı.Bana böyle davrandıkalrından başım ağrısa doktora devlet hastanesine gidiyorum ve doktor bey ya da hanım gerekli görürse raporunu yazıyor, çalıştığımı belirtiyorum, hastalığın seyrini etkiler mi diyorum.Onlar da yazıyorlar.Geçen hafta ishaldim ve acil hekim 4 gün rapor uygun gördü, bugün boğazım ağrıyor ve farenjit olmuşum, acil hekim de kbb uzman hekimde doğruladı ve 3 gün daha rapor aldım...Normalde ilaçlarımı alıp, eskiden olsa fedakarlık yapardım ve çalışırdım, rapor kullanmazdım, geçmişte hep böyle atlattım.Ama yapılanlardan sonra ufacık bişiyim olsa doktor uygun görüyorsa rapor veriyorsa hemen alıyorum...
Şimdi bu kadar rapordan sonra acaba soruşturma falan açılır mı?Raporlarım gerçek, zaten astım hastasıyım ve alerjim var, 2013 den beri düzenli tedavilerim var ama sorunum şu sizce ben haklı mıyım yoksa fedakar olup ilaçlarımı alıp çalışmam mı gerekirdi.şu an boğazım şişmiş, yutkunamıyorum hafif bir öksürüğüm var
rapor yasal hakkınız tek hekımden gun toplamda gun rapor hakkınız var, heyetlık bır durumunuz varsa bu sure uzayabılır. valla keyfı rapor alan o kadar ınsan varken sıze doktorun da onayı ıle rapor verılmıs hıc dusunmeyın derım işler elbet biter, ben senelık ıznımın bır kısmını kullandım kalan kısmını da kullanacagım ınsallah sadece tarıhım bellı degıl ama ıkıncı ızın alısımda raporla uzatcam cunku ıse gelesım yok, işi de dusunmuyorum, yapmam gerekenı yapıyorum ama fazlasını asla yapmam bu ısler boyle yuruyor ne yazıkkı..

kusura bakmyaın ama sizin yazdığınız mesajlar da çalışanı korumayan, çalışanın hakkını savunmayan bir müdürn yazdıkları..inanın bunu defalarca söyledim eğitime başkasını gönderin diye . dinlemedi.. sizin müdürlüğünüzü bilemiyorum tabi ama bu şekilde olup ezilen çok ama çok fazla çalışan var, bunu inkar etmemelisiniz..

Ben size hic bir sartta rapor almayin demiyorum ki. Ihtiyac dahilinde tabi ki kendim de rapor aliyorum. Ama her bogaz agrisina rapor getirirlerse ben kapiyi kitleyip cikmak durumunda kalirim. Defalarca soylemenize gerek yoktu. Uygun kelimeleri secmeniz yeterliydi. "Hamileyim uzun yola cikamam isterseniz doktor raporuyla belgeleyebilirim"
Hala israr ediyorsa etsin. Raporunuzu verir keyfinize bakarsiniz. Neden hala dusuk tehlikesi ile bogaz agrisini bir tutuyorsunuz anlamiyorum. Kaldi ki ilk mesajimda hamilelik haric diye belirttim.

Uzgunum catacaginiz kisi ben degilim. Hayatinizdaki sorunlarin hirsini benden cikartmayin.

Kusura bakmayı ama müdürünüzü şikayet etmekle fitili siz ateşlemişsiniz orası adamın şahsi yeri değil, iş yetişmiyorsa iş yetişmiyor diyecek tabii ki ve sizde zaten uyum sorunu yaşamışsınız haliyle şikayet edilen bir müdür de personele canım cicim demez ama o sorunlar geride kalmış çözülmüş ne demek yapılanları unutamıyorum herhangi bir arkadaşıız değil orası çalışma arkadaşları ve çalışma ortamı ve evet bilerek keyfi rapor alıyorsunuz. Baş ağrısından rapor alınmaz, ishal için 4 gün rapor alınmaz, boğaz ağrısı faranjit diyorsunuz ona da ancak 2 gün verilir ben yaşadım çünkü hepsini. Franjitte sadece yutkunurken boğaz acımaz öksürük de yapar, halsiz olursunuz öyle giyinip makyaj yapmaya haliniz olmaz yani hani dış görüntüm hasta gibi değil inanmazlar diyorsunuz ya evet inandırıcı değil çünkü. Hastaysanız yatarsınız ki faranjit baya yatırır insanları kandırmayın bari.

Daha nereye kadar eften püften rapor alıp işten kaçacaksınız. Soruşturma açılmaz ama uyarı alabilirsiniz. Çalışmak istemiyorsanız ayrılın başka iş bakın onlarda yerinize birilerini alsınlar sırf millet çalışsın işinizi yapsın diye kaytarıyorsunuz oradakilerin de hakkını yiyorsunuz işinizi de haketmiyorsunuz
.

Size paranızı kim ödüyorsa sorumluluğunuz onlaradır. Çalışma arkadaşlarınız ya da müdürünüz maaşınızı vermediğine göre onların çalışma hevesleri de sizin kıstasınız olamaz. Buraya konu açtığınıza göre belliki içiniz rahat değil. Lütfen aldığınız parayı haketmeye bakın. Başkasının tavırları sizi etkilemesin

dışarıdan bakınca hasta olduğuma kimse inanmıyor, full makyaj giyim kuşam yerinde hiç hasta gibi durmuyorum ama boğazım şiş yutkunurken acıyor.muhtemelen yadırgıcaklar

Yani baya yorumunuzu okudum. Sürekli eskiden ilaç alır çalışırdım şimdi rapor alıyorum demişsiniz. Sanırım içinizi rahatlatmak istiyorsunuz. Eskiden yaptığınız sağlık açısından mantıklı değilmiş vücudunuza eziyet etmişsiniz.Şimdi gerçekten hastaysanız tabiki dinlenmeniz gerekir. Makyajınızın sizi sağlıklı göründürdüğüne inanıyorsanız kuruma gitmeden önce silseydiniz keşke . Zaten hastayken neden full makyaj şıkır şıkır geziyorsunuz anlamadım. İnsanlara malzeme vermissiniz şimdi acabalarla geziyorsunuz

ben sorunuzun tam olarak ne olduğunu anlamadım ama anladığım şey sorunlu ve takıntılı bir insansınız.

uyum sorunu herkes yaşayabilir ama herkesin müdürüyle sorunu bu kadar uzamaz. ayrıca, şikayet durumu da olmuş, sonra üstüne gergin ortamlar falan ama olay bitmiş gitmiş. şimdi müdür bana iyi davranıyor bir sorunum yok diyorsun ama dişim ağrısa da rapor alacağım diyorsun. bi psikiyatriste falan git madem.

rapor almak sıkıntı değil. ben de bazen bunaldığımda işe hiç gitmek istemediğimde bildiğin keyfi rapor alırım ve bundan da vicdani rahatsızlık duymam. işim masamda beni bekler zaten, kimsenin sırtına yük olmam. hele gerçekten hastaysan bunu hiç kafana takmaman lazım.

defalarca iş ortamı bana uygun değil astım hastasıyım, arşivdeyim tozlu ortam falan demişsin. madem gerçekten hastasın al astım raporunu tak dilekçenin altına yaz oraya da mazeretim nedeniyle şubemin değiştirilmesi diye bunu dikkate alırlar.

canım müdürü boşver de işin dini boyutu var, haram var helal var...Bunun bilicindeyim.Doktor hanıma bugün şöyle dedim.'doktor hanım çalışma koşullarım böyle böyle...Eğer benim durumuma göre rapor gerekiyorsa yazın eğer gerekmiyorsa önemli değil...Ben doktora bıraktım ve o da 3 gün rapor yazdı...Benim içim rahat ama müdür bey böyle davranmasa ben rapor konusunu doktor hanıma açmaz ve gider çalışırdım.Kaçmakla ilgisi yok aslında, benim kanuni iznim, doktor hanım uygun gördü, acilde de başka bir doktorun aynı teşhisi var ve ben bana bu kadar kötü davranan insanlar için artık fedakarlık yapmak istemiyorum, çünkü çok kötü davranıldı, iyinieyetli oldum ben hep ama hep kötü davranıldı.yıllık iznimi vermek için bile zorluk çıkardı, düşün.
kendimi gizlemiyorum, hasta numarası yapmıyorum, makyajımı takımı giyim kuşamım yerinde giyiniyorum ama boğazım şiş.Belki biraz değer kıymet bilirler.bilmeseler bile ben artık fedakarlık yapmayacağım onlar için
Bence şu an herşey düzelmisken geride bırakıp iş etiğine uygun hareket edin. Baş ağrısına dahi doktora gitmeleriniz (şimdidi durumunuz için söylemiyorum,genel bu)sizi kötü duruma düşürür uzun vadede. İşten kaytaran biri olarak anıldığınızla kalırsınız. Zaman içerisinde tepki almanıza neden olur bu durum.
Sorunlarınız devam etseydi bir nebze de olsa hak verebilirdim ama şu an herşey düzelmişken hala aynı hiddetle ve şiddetle kin tutmanız size yük. Affedin,unutun aksi halde kimsenin umuru olmaz ama inanın sizin hep caninız yanar. Hatırladıkca dolarsınız,doldukca kinlenirsiniz,kinlendikçe işinizi layıkıyla yapamaz hale gelirsiniz.

Sizin baska bir hesabiniz daha var miydi eskiden?
Ayni bu konuyu 2-3 sene önce okumus gibiyim
Astim hastasi ve ise uyum problemi oldugundan iste sıkıntı yasayan bir hanımdı sizin gibi.
Bence su an yaptığınız inatlasmak
Siz de cok pozitif yaklasmamissiniz amirinize
Aynı şeyi düşündüm hatta eski konularına baktım bulamadım. O hesap ismide benzerdi sanki degil mi?

Dikkat etmek lazim. Yani sürekli rapor alıyor imajı yaratmak da hoş değil. Hiç bir işveren böyle birini çalıştırmak istemez. Konu sahibi kendisi işveren olsa o da aynı şekilde düşünür kesinlikle

Back