• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

RAPORLU OLUP İŞE GİTMEMEK

Yıllık alabileceğin toplam rapor gün sayısı var. Ben olsam durum ne olursa olsun en kötü ihtimali düşünür rapor almazdım. Haklisin yada haksızsın diyemem ama sen bu konuyu soruşturuyorsan için rahat değil..

Yıllık alabileceğin toplam rapor gün sayısı var. Ben olsam durum ne olursa olsun en kötü ihtimali düşünür rapor almazdım. Haklisin yada haksızsın diyemem ama sen bu konuyu soruşturuyorsan için rahat değil..
vicdanen bakıyorum olaya, yoksa rahatszılığım da rapor da gerçek ama şunu soruyorum müdür kötü davranmasaydı iyi geçinseydik ben doktor rapor verse bile işletmezdim kuruma, sadece sorguladığım bu.ama inan bana çok kötü davranıldı

yıllık 40 gün rapor alabiliyorsun ki halen rapor hakkım fazla sayıda var, dişim bile ağrısa bundan sonra doktor eğer rapor verirse ben istirahat hakkımı kullanacağım.

Öncelikle çok çalışmanızdan daha önemli görülen şey iş uyumudur. İş uyumunu sağlayamayan sürekli şikayet halinde takılan kişiler sonradan istedikleri kadar çalışsınlar bir mesafeli olunuyor.
Zaten sürekli rapor aldığınız için de iyice mimlenmişsiniz. Sizin işiniz zor

Öncelikle çok çalışmanızdan daha önemli görülen şey iş uyumudur. İş uyumunu sağlayamayan sürekli şikayet halinde takılan kişiler sonradan istedikleri kadar çalışsınlar bir mesafeli olunuyor.
Zaten sürekli rapor aldığınız için de iyice mimlenmişsiniz. Sizin işiniz zor
şu an iş yerinde bir sorunum yok benim sorunum daha önceki davranış şekli

Tabii ki bogaz aciyor diye ise gitmemek mantikli degil. Atesiniz olur halsiz kalirsiniz anlarim da bogaz acimasiyla kimse is gormezlik haline gelmez. Doktor belli ki sizi psikolojik olarak desteklemek icim vermis raporu. Raporun 'kanuni hak' olabilmesi olur olmadik gidip rapor alip kullanmak degil, is gormezlik halinde kullanilabilecek bir sey olmasindan gecer. Yani siz bogaziniz acıyor diye rapor sizin kanuni hakkiniz olmaz. Onun yerine kafa izni kullansaniz bence daha duzgun bir is olurdu. Bence rapor almakta haksizsiniz ama vicdan olarak rahatsiz olmanizi gerektirecek bir durum yok. Tas catlasa alacagibiz 40 gun rapor zaten. Bundan kimseye zarariniz dokunmaz merak etmeyin.
Ama amirinizle olan husumetleri geride birakin bence. Herkes bu tarz sorunlar yasiyor ne yazik ki. Siz de madem isinizi seviyormussunuz, boyle sanki sirtinizdan darbe yemissiniz gibi davranmayin. Samimi olmayin, kavga da etmeyin. Isinizi yapin cikin gidin.

Tabii ki bogaz aciyor diye ise gitmemek mantikli degil. Atesiniz olur halsiz kalirsiniz anlarim da bogaz acimasiyla kimse is gormezlik haline gelmez. Doktor belli ki sizi psikolojik olarak desteklemek icim vermis raporu. Raporun 'kanuni hak' olabilmesi olur olmadik gidip rapor alip kullanmak degil, is gormezlik halinde kullanilabilecek bir sey olmasindan gecer. Yani siz bogaziniz acıyor diye rapor sizin kanuni hakkiniz olmaz. Onun yerine kafa izni kullansaniz bence daha duzgun bir is olurdu. Bence rapor almakta haksizsiniz ama vicdan olarak rahatsiz olmanizi gerektirecek bir durum yok. Tas catlasa alacagibiz 40 gun rapor zaten. Bundan kimseye zarariniz dokunmaz merak etmeyin.
Ama amirinizle olan husumetleri geride birakin bence. Herkes bu tarz sorunlar yasiyor ne yazik ki. Siz de madem isinizi seviyormussunuz, boyle sanki sirtinizdan darbe yemissiniz gibi davranmayin. Samimi olmayin, kavga da etmeyin. Isinizi yapin cikin gidin.
ayrıca alerjik astımım var ve tozlu bir ortam ve bu durumumu tetikliyor olabilir mi acaba, ayrıca sadece uzman hekimin yazacağı alerji hapı yazdı...Hastalığım sanırım alerjik

Kızlar merhaba,
Bişi danışmak istiyorum...İşyerimde bazı olumsuzluklar var, yani müdürün diğer personeli tutması, en basit ufak bir evrak talebimin bile geciktirilmesi, benim hep haksız bulunmam vs.Gerekçesi sen çılşmıyorsundu halbuki işe uyum sorunum vardı, bunu da zaman için de çözdüm.Müdür Bey işe uyum sürecinde çok fazla işler neden bitmiyor diye üzerime gelince kendisini şikayet ettim.Haklıydım, elimden geleni yapıyordum.Zaman içinde iş uyumum sağlandı,daha çok çalıştım,Yeri geldi mesai kaldım, elimdeki işleri full bitirdim...Ama yine de 4 ay önce geçici görevlendirmem istendi, ama ben bunu kabul etmedim, kısacası müdür bey o şikayetimden sonra benim gitmem için elinden ne geliyorsa yaptı ama başarısız oldu.Şimdi bazı personel kolayca izin alabilirken benim yıllık izin alma dönemlerinde de sıkıntı yapmaya çalıştı vs, öte yandan sevdiği personellere her türlü kolaylığı sağladı, sudan sebepten işe gelmeyenler oldu ve ben eşşek gibi çalıştım...Anlayacağınız bayağı bir üzerime gelindi, sonramüdür bey baktı beni gönderemiyor yaklaşık 2 aydır iyi geçiniliyor benle.Şu an işimde hiç bir sıkıntım yok, seviyorum da işimi, kimse bana takılmıyor.ama yapılanları unutamıyorum.Çok fedakarlık yaptım ama yine de gönderilmek istendim.Yeri geldi ailemden oğlumdan fedakarlık yaptım ve mesai kaldım, hasta hasta da işe gittim.hiç göze görünmedi.
Şimdi sorun şu şubattan beri 10 günlük rapor hakkımı kullandım, ikisi zaten devlet hastanesinin acil servisinden verilme raporlardı.Bana böyle davrandıkalrından başım ağrısa doktora devlet hastanesine gidiyorum ve doktor bey ya da hanım gerekli görürse raporunu yazıyor, çalıştığımı belirtiyorum, hastalığın seyrini etkiler mi diyorum.Onlar da yazıyorlar.Geçen hafta ishaldim ve acil hekim 4 gün rapor uygun gördü, bugün boğazım ağrıyor ve farenjit olmuşum, acil hekim de kbb uzman hekimde doğruladı ve 3 gün daha rapor aldım...Normalde ilaçlarımı alıp, eskiden olsa fedakarlık yapardım ve çalışırdım, rapor kullanmazdım, geçmişte hep böyle atlattım.Ama yapılanlardan sonra ufacık bişiyim olsa doktor uygun görüyorsa rapor veriyorsa hemen alıyorum...
Şimdi bu kadar rapordan sonra acaba soruşturma falan açılır mı?Raporlarım gerçek, zaten astım hastasıyım ve alerjim var, 2013 den beri düzenli tedavilerim var ama sorunum şu sizce ben haklı mıyım yoksa fedakar olup ilaçlarımı alıp çalışmam mı gerekirdi.şu an boğazım şişmiş, yutkunamıyorum hafif bir öksürüğüm var
Ne kadar mesaiye kaldim. Fedakarlik ettim deseniz de is disiplini goremedim sizde maalesef. Amiriniz olsam ben de mudurunuz gibi davranirdim. Ben cok sık faranjit olan birisiyim. Bir gun olsun gitmemezlik yapmadim. Yani faranjit olunca 3 gun rapor neden kullanilir anlamadim.. Isim asiri yogun ve stresli. Hamileligimin ilk haftalari surundum resmen yerlerde ama vicdanim o kadar yogunlukta is arkadasimi ve amirlerimi darda koymamak icin izin almama musade etmedi. Mudurum de diger ust amirim de her defasinda izin almak istedigimde gidebilecegimi dile getirdikleri halde. Faranjit olup 3 gun rapor kullanip fedakar calisanim demeniz ilginc. Zaten sorun yasadiginiz isinizi bu sekilde suistimal ederseniz baska sorunlar yasarsiniz.

ayrıca alerjik astımım var ve tozlu bir ortam ve bu durumumu tetikliyor olabilir mi acaba, ayrıca sadece uzman hekimin yazacağı alerji hapı yazdı...Hastalığım sanırım alerjik

Konuyu acarken tek amaciniz birilerinin sizi ikna etmesini beklemek bence. Gercekten ihtiyaciniz oldugunu dusunuyorsaniz sorun yok madem, niye insanlara soruyorsunuz ki. Belli ki siz de ihtiyaciniz olmadiginin farkindasiniz ve vicdanınız rahat etmiyor. Bundan sonra yapmayın o halde.

Asil mesele.ne o zaman? Ayrica her bogazi agriyana rapor verildigini yeni ogrendim
Asil sorun ne biliyor musunuz. Zamaninda amirinin konu sahibine yaptiklarina karsilik sorusturma acilmayana kadar misilleme yapmak. El mi yaman bey mi demek. Resmen soguk savas ilan edilmis ama kaybeden konu sahibi olur haberi yok

Ben istenmediği halde rapor yazan dr hiç görmedim. Dr sizin işinizi gücünüzü bilmezki siz demedikten sonrada kimseye sadece muayene edipte rapor yazmaz. Demek ki siz talep ediyorsunuz. Ben 39 atesle gece acile gittim donuyorum zangır zangur ates, kırgınlık. Rapor verirseniz sabah bu halde nasıl gideyim dedim zorla verdi 1 günlük raporu. Yani heleki ohal dönemi drlar rapor vermeye yanaşmıyor uzun bir süre yasaktı zaten.
Ayeıca bazı insanlarsa bu işler alışkanlığa dönüşüyor, bakın bundan sonra böyle diyorsunuz. Ama doğru birsey değil bence. Ne hasta insanlar var o halleriyle calışıyorlar. Müdürle olan konu olmuş bitmiş niye inatlaşıyorsunuz ki. Bu size birsey kazandırmaz kaybettirir. Daha çok göze batarsınız, işten kacan kişi olarak görünürsünüz. soruştırmada hakem hastaneye gönderir onlar inceler, sonucu bilemem.

Ben istenmediği halde rapor yazan dr hiç görmedim. Dr sizin işinizi gücünüzü bilmezki siz demedikten sonrada kimseye sadece muayene edipte rapor yazmaz. Demek ki siz talep ediyorsunuz. Ben 39 atesle gece acile gittim donuyorum zangır zangur ates, kırgınlık. Rapor verirseniz sabah bu halde nasıl gideyim dedim zorla verdi 1 günlük raporu. Yani heleki ohal dönemi drlar rapor vermeye yanaşmıyor uzun bir süre yasaktı zaten.
Ayeıca bazı insanlarsa bu işler alışkanlığa dönüşüyor, bakın bundan sonra böyle diyorsunuz. Ama doğru birsey değil bence. Ne hasta insanlar var o halleriyle calışıyorlar. Müdürle olan konu olmuş bitmiş niye inatlaşıyorsunuz ki. Bu size birsey kazandırmaz kaybettirir. Daha çok göze batarsınız, işten kacan kişi olarak görünürsünüz. soruştırmada hakem hastaneye gönderir onlar inceler, sonucu bilemem.
Evet istenmediği halde doktor rapor vermez. Ben ulaşımı sorunlu bir köyde çalışırken bronşit olmuştum ve ayağa bile kalkamıyordum. Ailem başka bir ilden yanıma geldiler doktora götürdüler. Doktor da 5 tane iğne vermişti. Ama çalışıyorum iğneyi vurduracağım kimsem de yok iğne yerine hap verseniz o zaman dememe rağmen zar zor rapor vermişti. Bu 7 sene onceydi tabi. Simdi de cok zor veriyorlar istemeyince vermiyorlar zaten.
Hele bu dönemde arkadaş ayağını kırmıştı. Hastanede tedavi ederken doktor hanım rapor veremiyoruz ona göre demisti.

Evet istenmediği halde doktor rapor vermez. Ben ulaşımı sorunlu bir köyde çalışırken bronşit olmuştum ve ayağa bile kalkamıyordum. Ailem başka bir ilden yanıma geldiler doktora götürdüler. Doktor da 5 tane iğne vermişti. Ama çalışıyorum iğneyi vurduracağım kimsem de yok iğne yerine hap verseniz o zaman dememe rağmen zar zor rapor vermişti. Bu 7 sene onceydi tabi. Simdi de cok zor veriyorlar istemeyince vermiyorlar zaten.
Hele bu dönemde arkadaş ayağını kırmıştı. Hastanede tedavi ederken doktor hanım rapor veremiyoruz ona göre demisti.
Ayagına kırana rapor veemedımı nasıl yanı tek ayagınınn usrunde sekerek ısemı gıttı

En doğrusunu yapmışsın canım geçmiş olsun, ben hasta hasta ofise gelip herkese bulaştıranlara sinir oluyorum

bende yaranamdım ıs yerınde ıs verılmeyıp çalışmıyor dıye ıftıra attılar.hala mudur yardımcısı bızım ızın ışlerınde gunluk yevmıyemızı kesecek yer arıyor.karşı bınadakı benım gıbı taşeronlar.ıstedıklerı zaman ızın alıyorlar.butun ızın uygulamaları (ezıyetlerı)bıze özel kalıyor.

Back