• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

RAPORLU OLUP İŞE GİTMEMEK

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
42
Kızlar merhaba,
Bişi danışmak istiyorum...İşyerimde bazı olumsuzluklar var, yani müdürün diğer personeli tutması, en basit ufak bir evrak talebimin bile geciktirilmesi, benim hep haksız bulunmam vs.Gerekçesi sen çılşmıyorsundu halbuki işe uyum sorunum vardı, bunu da zaman için de çözdüm.Müdür Bey işe uyum sürecinde çok fazla işler neden bitmiyor diye üzerime gelince kendisini şikayet ettim.Haklıydım, elimden geleni yapıyordum.Zaman içinde iş uyumum sağlandı,daha çok çalıştım,Yeri geldi mesai kaldım, elimdeki işleri full bitirdim...Ama yine de 4 ay önce geçici görevlendirmem istendi, ama ben bunu kabul etmedim, kısacası müdür bey o şikayetimden sonra benim gitmem için elinden ne geliyorsa yaptı ama başarısız oldu.Şimdi bazı personel kolayca izin alabilirken benim yıllık izin alma dönemlerinde de sıkıntı yapmaya çalıştı vs, öte yandan sevdiği personellere her türlü kolaylığı sağladı, sudan sebepten işe gelmeyenler oldu ve ben eşşek gibi çalıştım...Anlayacağınız bayağı bir üzerime gelindi, sonramüdür bey baktı beni gönderemiyor yaklaşık 2 aydır iyi geçiniliyor benle.Şu an işimde hiç bir sıkıntım yok, seviyorum da işimi, kimse bana takılmıyor.ama yapılanları unutamıyorum.Çok fedakarlık yaptım ama yine de gönderilmek istendim.Yeri geldi ailemden oğlumdan fedakarlık yaptım ve mesai kaldım, hasta hasta da işe gittim.hiç göze görünmedi.
Şimdi sorun şu şubattan beri 10 günlük rapor hakkımı kullandım, ikisi zaten devlet hastanesinin acil servisinden verilme raporlardı.Bana böyle davrandıkalrından başım ağrısa doktora devlet hastanesine gidiyorum ve doktor bey ya da hanım gerekli görürse raporunu yazıyor, çalıştığımı belirtiyorum, hastalığın seyrini etkiler mi diyorum.Onlar da yazıyorlar.Geçen hafta ishaldim ve acil hekim 4 gün rapor uygun gördü, bugün boğazım ağrıyor ve farenjit olmuşum, acil hekim de kbb uzman hekimde doğruladı ve 3 gün daha rapor aldım...Normalde ilaçlarımı alıp, eskiden olsa fedakarlık yapardım ve çalışırdım, rapor kullanmazdım, geçmişte hep böyle atlattım.Ama yapılanlardan sonra ufacık bişiyim olsa doktor uygun görüyorsa rapor veriyorsa hemen alıyorum...
Şimdi bu kadar rapordan sonra acaba soruşturma falan açılır mı?Raporlarım gerçek, zaten astım hastasıyım ve alerjim var, 2013 den beri düzenli tedavilerim var ama sorunum şu sizce ben haklı mıyım yoksa fedakar olup ilaçlarımı alıp çalışmam mı gerekirdi.şu an boğazım şişmiş, yutkunamıyorum hafif bir öksürüğüm var

Son düzenleme:
Kızlar merhaba,
Bişi danışmak istiyorum...İşyerimde bazı olumsuzluklar var, yani müdürün diğer personeli tutması, en basit ufak bir evrak talebimin bile geciktirilmesi, benim hep haksız bulunmam vs.Gerekçesi sen çılşmıyorsundu halbuki işe uyum sorunum vardı, bunu da zaman için de çözdüm.Müdür Bey işe uyum sürecinde çok fazla işler neden bitmiyor diye üzerime gelince kendisini şikayet ettim.Haklıydım, elimden geleni yapıyordum.Zaman içinde iş uyumum sağlandı,daha çok çalıştım,Yeri geldi mesai kaldım, elimdeki işleri full bitirdim...Ama yine de 4 ay önce geçici görevlendirmem istendi, ama ben bunu kabul etmedim, kısacası müdür bey o şikayetimden sonra benim gitmem için elinden ne geliyorsa yaptı ama başarısız oldu.Şimdi bazı personel kolayca izin alabilirken benim yıllık izin alma dönemlerinde de sıkıntı yapmaya çalıştı vs, öte yandan sevdiği personellere her türlü kolaylığı sağladı, sudan sebepten işe gelmeyenler oldu ve ben eşşek gibi çalıştım...Anlayacağınız bayağı bir üzerime gelindi, sonramüdür bey baktı beni gönderemiyor yaklaşık 2 aydır iyi geçiniliyor benle.Şu an işimde hiç bir sıkıntım yok, seviyorum da işimi, kimse bana takılmıyor.ama yapılanları unutamıyorum.Çok fedakarlık yaptım ama yine de gönderilmek istendim.Yeri geldi ailemden oğlumdan fedakarlık yaptım ve mesai kaldım, hasta hasta da işe gittim.hiç göze görünmedi.
Şimdi sorun şu şubattan beri 10 günlük rapor hakkımı kullandım, ikisi zaten devlet hastanesinin acil servisinden verilme raporlardı.Bana böyle davrandıkalrından başım ağrısa doktora devlet hastanesine gidiyorum ve doktor bey ya da hanım gerekli görürse raporunu yazıyor, çalıştığımı belirtiyorum, hastalığın seyrini etkiler mi diyorum.Onlar da yazıyorlar.Geçen hafta ishaldim ve acil hekim 4 gün rapor uygun gördü, bugün boğazım ağrıyor ve farenjit olmuşum, acil hekim de kbb uzman hekimde doğruladı ve 3 gün daha rapor aldım...Normalde ilaçlarımı alıp, eskiden olsa fedakarlık yapardım ve çalışırdım, rapor kullanmazdım, geçmişte hep böyle atlattım.Ama yapılanlardan sonra ufacık bişiyim olsa doktor uygun görüyorsa rapor veriyorsa hemen alıyorum...
Şimdi bu kadar rapordan sonra acaba soruşturma falan açılır mı?Raporlarım gerçek, zaten astım hastasıyım ve alerjim var, 2013 den beri düzenli tedavilerim var ama acaba soruşturma falan açılır mı ya da geçici göreve gönderilir miyim
Soruşturma acılsa bile hakem hastaneye gönderilir raporunuz durum gerçekse de sorun teşkil etmez.

Geçici görevlendirmenin bu durumla alakası yok, Kurum isterse gönderebilir.

Raporlu olduğu halde iş yerine geldi diye soruşturma açılıp ceza alan gördü bu gözler

Ama işe gütmezseniz raporunuzun gerçekliğini hakem hastane ile araştırır soruşturma açabilir tabii onun önünde engel yok ama ceza zor verir

Görevlendirmeyi de yapabilir her an zaten

Raporlu olduğu halde iş yerine geldi diye soruşturma açılıp ceza alan gördü bu gözler

Ama işe gütmezseniz raporunuzun gerçekliğini hakem hastane ile araştırır soruşturma açabilir tabii onun önünde engel yok ama ceza zor verir

rapor gerçek, boğazım şiş hafif öksürük kulağımda bir baskı ama ilaçlarımı alıp fedakarca çalışmalı mıydım, ayrıca hakem hastaneye gönderilsem de sonuç aynı çıkar bunu biliyorum, 2 doktorun teşhisi aynı hatta acil hekim iğne yapıyım mı demişti.gerçekten hastayım yani

ayrıca müdür beye raporumu gidip kendim verdim, dış görünüşümden hasta olduğum belli olmasa da bademciklerim şiş

raporlu durumda işe gitmek uygun değil zaten. ama aranız düzelmişken müdürün yaptıklarını hatırlayıp dolmayın sakın. geride bırakın
ama eski çalıştığım kurumda ufak tefek boğaz ağrısı, öküsük soğuk algınlığı için hiç hastaneye gitmedim, eczaneden ilaç aldım hep çalışarak atlattım.Bunu bana yapılanlar için uyguluyorum...

doğru olan raporunu kullanman.soruşturma açılsa dahi bişi olmaz.hakem hastaneye gönderirler orasıda fenne uygun raporu verir gerçekten hasta isen.1 ay önce olduğun grip bile çıkıyor tahlilde.kafanı takma sağlına bak derim ben 20 yıllık bir memur olarak.

doğru olan raporunu kullanman.soruşturma açılsa dahi bişi olmaz.hakem hastaneye gönderirler orasıda fenne uygun raporu verir gerçekten hasta isen.1 ay önce olduğun grip bile çıkıyor tahlilde.kafanı takma sağlına bak derim ben 20 yıllık bir memur olarak.
demek istediğim şu ben eskiden bu tür rahatsızlıkalr için hastaneye gitmez çok gerekmezse ilaç dahi kullanmazdım ve işe gider çalışırdım, bişi de olmazdı ama müdür beyin bu tavırlarından sonra başım ağrısa doktora giden biri oldum, bunu demeye çalışıyorum

dışarıdan bakınca hasta olduğuma kimse inanmıyor, full makyaj giyim kuşam yerinde hiç hasta gibi durmuyorum ama boğazım şiş yutkunurken acıyor.muhtemelen yadırgıcaklar

Hayatım, senin tavrın iş yerine değil müdürüne ama ne yazık ki kendisi ile anlaşamıyor bile olsanız sana maaşını veren o değil. Eğer ciddi anlamda başını bile kaldıramayacak kadar hasta olsan zaten rapor alıp işe gitmemenden doğal bir şey olamazdı ama çalışabilecek durumdayken rapor alma yolunu seçiyorsan belli ki sen kaçıştasın. Burada sorun rapor alıp almaman değil, sana daha huzurlu bir ortam lazım. Aksi halde durum senin psikolojini kötü yönde etkileyecek.

Hayatım, senin tavrın iş yerine değil müdürüne ama ne yazık ki kendisi ile anlaşamıyor bile olsanız sana maaşını veren o değil. Eğer ciddi anlamda başını bile kaldıramayacak kadar hasta olsan zaten rapor alıp işe gitmemenden doğal bir şey olamazdı ama çalışabilecek durumdayken rapor alma yolunu seçiyorsan belli ki sen kaçıştasın. Burada sorun rapor alıp almaman değil, sana daha huzurlu bir ortam lazım. Aksi halde durum senin psikolojini kötü yönde etkileyecek.
canım müdürü boşver de işin dini boyutu var, haram var helal var...Bunun bilicindeyim.Doktor hanıma bugün şöyle dedim.'doktor hanım çalışma koşullarım böyle böyle...Eğer benim durumuma göre rapor gerekiyorsa yazın eğer gerekmiyorsa önemli değil...Ben doktora bıraktım ve o da 3 gün rapor yazdı...Benim içim rahat ama müdür bey böyle davranmasa ben rapor konusunu doktor hanıma açmaz ve gider çalışırdım.Kaçmakla ilgisi yok aslında, benim kanuni iznim, doktor hanım uygun gördü, acilde de başka bir doktorun aynı teşhisi var ve ben bana bu kadar kötü davranan insanlar için artık fedakarlık yapmak istemiyorum, çünkü çok kötü davranıldı, iyinieyetli oldum ben hep ama hep kötü davranıldı.yıllık iznimi vermek için bile zorluk çıkardı, düşün.
kendimi gizlemiyorum, hasta numarası yapmıyorum, makyajımı takımı giyim kuşamım yerinde giyiniyorum ama boğazım şiş.Belki biraz değer kıymet bilirler.bilmeseler bile ben artık fedakarlık yapmayacağım onlar için

Kızlar merhaba,
Şimdi bu kadar rapordan sonra acaba soruşturma falan açılır mı?Raporlarım gerçek, zaten astım hastasıyım ve alerjim var, 2013 den beri düzenli tedavilerim var ama sorunum şu sizce ben haklı mıyım yoksa fedakar olup ilaçlarımı alıp çalışmam mı gerekirdi.şu an boğazım şişmiş, yutkunamıyorum hafif bir öksürüğüm var
Rapor hakli yere verildiyse niye korkuyorsun ki. Sorusturma acilir ve sonunda senin hakki oldugun anlasilir.
Bu arada bu kadar kolay rapor verebilen doktor olmasina cok sasirdim. Ben de ishal oluyorum faranjit oluyorum hatta bronsit oluyorum rapor vermiyorlar.

benim en pişman olduğum şey doktor rapor vereyim işe böyle gidemezsin dediği günlerde bile olmaz işleri yetiştirmem lazım tek ben varım deyip rapor alsam bile teslim etmemekti. gerçekten hastaysanız vicdanınızı rahatsız edecek bir durum yok.. keyfi olarak bana rapor verin diyen çalışanlardan olmadığınız sürece... çalıştığın kurum devlet kurumuysa idareciden önce halka bir sorumluluğun var. dediğim gibi doktor hakkıyla rapor verdiği sürece sorun olmaz.

Kızlar merhaba,

Sizin baska bir hesabiniz daha var miydi eskiden?
Ayni bu konuyu 2-3 sene önce okumus gibiyim
Astim hastasi ve ise uyum problemi oldugundan iste sıkıntı yasayan bir hanımdı sizin gibi.
Bence su an yaptığınız inatlasmak
Siz de cok pozitif yaklasmamissiniz amirinize

Rapor hakli yere verildiyse niye korkuyorsun ki. Sorusturma acilir ve sonunda senin hakki oldugun anlasilir.
Bu arada bu kadar kolay rapor verebilen doktor olmasina cok sasirdim. Ben de ishal oluyorum faranjit oluyorum hatta bronsit oluyorum rapor vermiyorlar.
benim gerçekten boğazım acıyor asıl sorun soruşturma açılması da değil aslında

Sizin baska bir hesabiniz daha var miydi eskiden?
Ayni bu konuyu 2-3 sene önce okumus gibiyim
Astim hastasi ve ise uyum problemi oldugundan iste sıkıntı yasayan bir hanımdı sizin gibi.
Bence su an yaptığınız inatlasmak
Siz de cok pozitif yaklasmamissiniz amirinize
bu tek hesabım, inatlaşma huyu demeyelim de artık bana bu kadar kötü davranan bir insana ben fedakarlık yapmak istemiyorum.sadece bu.

Back