• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rapor işinden anlayanlar...bebegim daha çok küçük...

siz de haklısınız. ama herkes öğretmen hanıma yüklenince üzüldüm açıkcası. sanki o bi ay rapor almasa ülke zenginleşecek. her grupta var evet. üstte biri yazmış sağlıkçılar en çok öğretmenlerden çekiyor diye o yazıya da üzüldüm. bunları diyorum ama zırt pırt zevkine rapor alıyor sanmayın beni. ben hastalıktan mahvolmuşken işe sürünerek gittiğimi de çok bilirim. zevkine rapor alan da var yok diyemem şimdi. sadece herkes kadına kötü şeyler yazmış da yazmış ben üzüldüm burda

Siz almıyorsunuz rapor belki ama öğretmen en çok rapor alan ve rapor almayınca da gelip kavga çıkaran kesim
Hatta sabah 9 da gelip sonuç gösterip 9 u on geçe giden kadının öğretmen eşi bütün gün rapor vermeyip sadece şu saatlerde hastasına refakat kağıdı verdik diye polklini üstümüze yıktı,üstünüze yürüdü
Üzülmek gerçeği değiştirmiyor

Edebılırsın memur deılım özel sektör sıkayet yolun acık

Korkudan kıvırmaya başlamış.Verdiğin kurumları şikayet ettiğimizde verdiği bütün heyet raporları tek tek araştırılır.Devlet de o parayı sende faiziyle kat kat alır.Özeldeyim diye kıvranma,özelde kullandırırlar mı adama6 heyet raporu,sen kimi yiyorsun küçük aklınla?

Korkudan kıvırmaya başlamış.Verdiğin kurumları şikayet ettiğimizde verdiği bütün heyet raporları tek tek araştırılır.Devlet de o parayı sende faiziyle kat kat alır.Özeldeyim diye kıvranma,özelde kullandırırlar mı adama6 heyet raporu,sen kimi yiyorsun küçük aklınla?

ohalde'de alamamış onu dertleniyor. inanılır gibi değil.
rapor almak için para veriyor bunu da maaşından kesinti sayıyor.
bu arada 112 hemşiresiymiş.

O heyete de ne demeli? Resmen dolandiricilik icin organize olmuslar. Bunu yapan ogretmenlerin ogrencilerine nasil erdemli olunacagini ogretmeleri ihtimali var mi acaba.

Hakmis helallikmis umurunuzda olmadigindan boyle iste. Ona diyecek bir sey yok.

Alan cok? Dogum yapan memur kadinlara fix 2 sene ucretli izin versinler madem hic oyle tek tek ugrasmasinlar. En azindan uckagit yapmayan, kul hakkindan korkan ogretmenlerle de esitlik saglanmis olur.
Olması gereken o değil mi zaten. En azından ek gıdaya başlayana kadar ücretli izin verseler kimse rapor için uğraşmaz. Çalışmayan bilemez. Benim de bebeğim çok küçük su an üç aylıkken bırakmam gerekecek. Isteyerek planlayarak da hamile kalmadım. Sagip bırakacak kadar sütüm de yok. Adeletsizlikten bahsediyorsunuz. Her yerden adalet fışkırıyor. Kadın beş on gün rapor alayım deyince de Sanki dolandırıcılık yapmış gibi konuşuyorsunuz

Olması gereken o değil mi zaten. En azından ek gıdaya başlayana kadar ücretli izin verseler kimse rapor için uğraşmaz. Çalışmayan bilemez. Benim de bebeğim çok küçük su an üç aylıkken bırakmam gerekecek. Isteyerek planlayarak da hamile kalmadım. Sagip bırakacak kadar sütüm de yok. Adeletsizlikten bahsediyorsunuz. Her yerden adalet fışkırıyor. Kadın beş on gün rapor alayım deyince de Sanki dolandırıcılık yapmış gibi konuşuyorsunuz
Çünkü dolandırıcılık yapıyor.
Bu konuda ısrarla hırsızlık dolandırıcılık karşılaştırılıp hafif gösterilmeye çalışıyor. Bir örnekle açıklayayım, bir insan yiyecek ekmeği olmadığı için ekmek çalarsa da hısızdır, zenginlik için kuyumcu soyarsa da hırsızdır. Hırsızlığın, dolandırıcılığın küçüğü büyüğü olmaz, bunların tanımı bellidir.

Çünkü dolandırıcılık yapıyor.
Bu konuda ısrarla hırsızlık dolandırıcılık karşılaştırılıp hafif gösterilmeye çalışıyor. Bir örnekle açıklayayım, bir insan yiyecek ekmeği olmadığı için ekmek çalarsa da hısızdır, zenginlik için kuyumcu soyarsa da hırsızdır. Hırsızlığın, dolandırıcılığın küçüğü büyüğü olmaz, bunların tanımı bellidir.
Iyi o zaman küçük olduğu için sık sık emzirilmesi gereken bir bebek Anne sütü dururken mamayla şunla bunla beslensin. Annesi orda göğsü sizlaya sizlaya çalışsın. Bunlar ne peki. Hak olan bu mu. Belki ücretsiz izin alacak durumu yok. Ne olur yani bir kaç ay ücretli izin verilse çalışan anneye. Tamam rapor almak öyledir . Ama işin başka boyutu da var onlar da göze değsin biraz. Bize denk gelmedi İnşallah bir gün düzenleme olur da bebek biraz büyüyene kadar çalışmak zorunda kalmaz anneler

Hem hirsiz hem korkak. Kullanici adini degistirmis 6 heyet raporu almis 10 da alirmis. Hirsiz haram zekir zikkim olsun yediklerin. Cocugunu sevsen haram yemezsin. Allah senin gibi 112 hemsiresinin eline düşürmesin. Utanmaz ya insanda ar olur inatla git sikayet edersen et diyor.

Sistemin sorunu ayri bende istersdim devlet ucretli bir yil izin versin. Neden isteyemeyeyim salak miyim ben. Ama bunu yapmadi diye neden haram yiyeyim ? Firsatini bulsalar yaparlar demisler izin aldik diyorsun basmiyor mu kafaniz ? Ucretsiz izin aldik veyahut ise basladik. Ohal donemi de degildi. Esimin kuzeni devlet hast bashekim. Bu imkanlara ragmen almadim Baska ne anlatayim cocuguma haram yedirecegime aldim ucretsiz iznimi oturdum.

Iyi o zaman küçük olduğu için sık sık emzirilmesi gereken bir bebek Anne sütü dururken mamayla şunla bunla beslensin. Annesi orda göğsü sizlaya sizlaya çalışsın. Bunlar ne peki. Hak olan bu mu. Belki ücretsiz izin alacak durumu yok. Ne olur yani bir kaç ay ücretli izin verilse çalışan anneye. Tamam rapor almak öyledir . Ama işin başka boyutu da var onlar da göze değsin biraz. Bize denk gelmedi İnşallah bir gün düzenleme olur da bebek biraz büyüyene kadar çalışmak zorunda kalmaz anneler
Biz burada ücretli izin hakkını tartışmıyoruz ki. Yalandan raporu tartışıyoruz. Sayfalardır verdiğimiz tepkiler buna.

Düzenleme olmasını ben de çok isterim. Aslında belki düzenleme de olur ama gene biz özel sektördekiler bundan çok iyi faydalanamayız. Gene de süt sağma gibi durumlar var. Yani kimse göğsü sızlayarak gezmedi bizim şirkette. Onlara özel odalar da sağlandı. Bebekleri de mama yemedi diye biliyorum. Sağılan sütleri içtiler. Hoş bunlar olmasa, keşke daha iyi düzenlemeler olsa ama sonuçta hasta olmadan rapor almak da legal değil. Ben alana bir şey demem ama bunun en azından savunulacak bir şey olmadığını bilmesini isterim.

Biz burada ücretli izin hakkını tartışmıyoruz ki. Yalandan raporu tartışıyoruz. Sayfalardır verdiğimiz tepkiler buna.
Ücretli izni olsa kimse yalandan rapor almaz ben de onu diyorum. Ben hamileyken kaç kere faranjit oldum doktor rapor vermek istedi kabul etmedim. Çalışacak durumda olduğum için değil. Öğrencilerim başı boş kalmasın idare zor durumda kalmasın diye. Biz de elimizden gelen fedakarlığı yapıyoruz. Keşke bir doğum yaptığımız zaman biraz daha kolaylık gosterilse diyorum ben de

Ücretli izni olsa kimse yalandan rapor almaz ben de onu diyorum. Ben hamileyken kaç kere faranjit oldum doktor rapor vermek istedi kabul etmedim. Çalışacak durumda olduğum için değil. Öğrencilerim başı boş kalmasın idare zor durumda kalmasın diye. Biz de elimizden gelen fedakarlığı yapıyoruz. Keşke bir doğum yaptığımız zaman biraz daha kolaylık gosterilse diyorum ben de

siz haklısınız da keşke düzenleme yapılsa.. ama herkese eşit hak sağlanmayınca birileri kalkıp rapor alırsa bu durumda haksızlık oluyor..
kamuda 2 sene gibi ücretsiz izin hakkı bile muhteşem zira özelde ben 2 sene çalışmıyım deyince işinizden oluyorsunuz..
kamu yada özel şartlar eşitlenmeli bence..
ama burada tartışılan verilen hakların yeterli olup olmadığı değil..

siz haklısınız da keşke düzenleme yapılsa.. ama herkese eşit hak sağlanmayınca birileri kalkıp rapor alırsa bu durumda haksızlık oluyor..
kamuda 2 sene gibi ücretsiz izin hakkı bile muhteşem zira özelde ben 2 sene çalışmıyım deyince işinizden oluyorsunuz..
kamu yada özel şartlar eşitlenmeli bence..
ama burada tartışılan verilen hakların yeterli olup olmadığı değil..

Şu iki yıllık ücretsiz izne ben de o kadar özeniyorum ki. İnanılmaz bir nimet. Düşünsene iki yaşına kadar kendin bakabiliyorsun ve döndüğünde işin hazır. Halbuki işten ayrılsan 2 yıl sonra işe başlamak istesen bizim sektör iki yıllık arayı affetmez. Sürekli gelişen bir sektör. işveren 2 yıl yatmış olarak görür seni. Ben ücretli izinden falan geçtim bana 2 yıl ücretsiz izin verseler zil takıp oynarım.

Bu konuyu bir de şu umrunda olmayan hanımı birileri bir yerlere bildirse =) bildiğin nitelikli dolandiricilik.

Ben de hep günlerce rapor alabilenleri merak etmişimdir.
2 senedir aile hekimine bile kaydolamadım yakın yerler dolu diye. İlk sene o kadar hastaydım ki en son müdürüm bana yarın gelme sen demişti de mazeret izni yazmıştı yine rapor alamamıştım :D

Şu iki yıllık ücretsiz izne ben de o kadar özeniyorum ki. İnanılmaz bir nimet. Düşünsene iki yaşına kadar kendin bakabiliyorsun ve döndüğünde işin hazır. Halbuki işten ayrılsan 2 yıl sonra işe başlamak istesen bizim sektör iki yıllık arayı affetmez. Sürekli gelişen bir sektör. işveren 2 yıl yatmış olarak görür seni. Ben ücretli izinden falan geçtim bana 2 yıl ücretsiz izin verseler zil takıp oynarım.

aynen ben doğumdan sonra süt müt birleştirip ne varsa kullandım ama anlaştığımız kadın beni yarı yolda bıraktı ortada kaldım ve işi bıraktım.. halbuki 2 yıl ücretsiz izin hakkı olsa süper olurdu..
yani bu kadar şanslılarken birde kalkıp rapor peşinde koşmak sadece kamudakilere değil her çalışan anneye haksızlık..

aynen ben doğumdan sonra süt müt birleştirip ne varsa kullandım ama anlaştığımız kadın beni yarı yolda bıraktı ortada kaldım ve işi bıraktım.. halbuki 2 yıl ücretsiz izin hakkı olsa süper olurdu..
yani bu kadar şanslılarken birde kalkıp rapor peşinde koşmak sadece kamudakilere değil her çalışan anneye haksızlık..
işte bende bunu anlatmak istiyorum..ben sözleşmeli memurdum..ücretsiz izin hakkım yoktu..ancak 4 ay idare edebildim..sonrasında mecburen başladım işe..üstelik bakacak kimsme de yoktu..bakıcıya bırakmıştım el kadar bebeği..eğer ücretsiz izin hakkım olsaydı para falan umrumda olmazdı..şu an iki yıl hakları olmasına rağmen beğenmeyip birde para alayım derdinde olanları anlayamıyorum işte..madem çocuk yapıyorsunuz maddi kayıpları da göze alacaksınız tabiki..

Back
X