• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda nasıl kilo alınır ?

sırf ramazan var diye ben aylar öncesincen kilo alma çalışmalarını bıraktım. biliyorum çünkü aldığım kilolar gidecek hemen :26: nasılım biliyo musunuz? sabah kalkıyorum ve kahvaltı yapmadan akşama kadar durabiliyorum. aklıma hiç yemek gelmiyo. ve kusana kadar yemek yesem kilo alamıyorum ama yerimden kalkıp azcık hareket etsem bir bir düşüyor kilolar :52: ben böyle bi şey görmedim ya nasıl bi metabolizma bu :53::52::53::52::53::52:

aynen bende kusana akdar yesem günlerce kilom hiç değişmiyor aç tok her türlü tartılyıorum 45 ne üstü ne altı hep aynı ama bi gün aksatayım yemeyi anında kilo veriyorum ramazanda nolurum bilmem artık

orucu açınca çok yiyemiyo ki insan, sahurda da zaten uyku sersemliğiyle yiyemiyo:(

yıllaaaaaaar sonra zorla 5 kilo aldım ramazanda zayıflarım diye çok korkuyorum :(
bazıları ramazanda kilo aldıklarını söylüyorlar onlara hayret ediyorum nasıl başarıyorlar bunu

yıllaaaaaaar sonra zorla 5 kilo aldım ramazanda zayıflarım diye çok korkuyorum :(
bazıları ramazanda kilo aldıklarını söylüyorlar onlara hayret ediyorum nasıl başarıyorlar bunu

kızlar bence ramazanda cok cok asırı zayıfsanız oruc tutmayın. Eger tutucak gibiyseniz de gündüz yedigini ögünleri geceye yayın. yani sahura kadar yiyin gece de sahur yapıp yatın gün icinde de fazla hareket etmeyinn

Ramazandan önce 8 kilo almıştım.Hah yavaş yavaş normale dönüyorum derken Ramazan başladı.

İlk 5 günde 3 kilo verdim.Ramazan bitene kadar yok olacağım sanırım :43:

Son düzenleme:
kızlar bu insanlar nasıl ramaznda bile kilo alabiliyolar ya anlyamıyorum su içseler yarıyo yok oruc tutuyo kilo alıyo bunu nasıl beceriyolar anlamıyorum

geçen yıl ramazanda uyduğum ölçüde beni biraz toparlayan listem. Kendim hazırlamıştım umarım faydası olur.

İFTAR
1 kase çorba
o gün yemekte ne varsa yiyebildiğim kadar o
1 kase şekerli yoğurt
ekmek
meyve suyu
1 tatlı kaşığı çörek otlu bal

ARA
1 porsiyon sütlü tatlı (dondurma,puding,sütlaç gibi)
1 tane muz

GECE
peynirli domatesli sandiviç
meyve suyu

ARA
cips,mısır ya da çekirdek

SAHUR
1 bardak ballı süt
peynir,zeytin vs..
Ekmek
1 tatlı kaşığı çörekotlu bal
özellikle ezana yakın 1 paket çikolata (80 gramlık olanlardan)

tabi hepsine uyamamıştım tamıtamına ama herkes kilo almışsın falan diyordu evde tartı yoktu hiç tartılmadım ama sonradan sınav temposu ve yemeye yemeye aldıklarım da gitti malesef

bu ramazanda dediklerini uygulamaya çalışıcam canıım umarım kilo vermem

ben 4-5 yıldır ramazanda en fazla 2 hafta oruc tutabildim bir hafta zorla dayanıyourm ikinci hafta yataktan kalkmaya mecalim kalmıyo bikaç güne kalmadan hastanenin yolunu tutuyorum :44: aslında hiç açlık hissetmiyorum ama çok zorlanıyorum tüm enerjim tükeniyo :50: o yüzden artık zorlancağımı anlayınca bi kaç günlük ara verip öyle devam ediyorum ama kilo vermekten kaçamıyorum nasıl koruyabiliriz acaba kilomuzu :44:

bence püf noktası şu. iftarı açtıktan sonra meyve,dondurma,tatlı,çerez derken sürekli atıştırmak. bu ilk başlarda zor gelebilir ama önemli olan mideyi küstürmemek büyütmek. mesela benim olduğum şehirde ezan 9'a doğru okunacak. e yemek ye toparlan derken saat 10 olacak. mümkün olduğunda 12-1'e atıştıracağım ağzım boş kalmayacak sahur da da yiyebildiğim kadar yiyeceğim yapacak bişey yok. en az hasarla atlatmak lazım 1 ayı. kafaya koydum ben o kiloları alacağım:47:

bence püf noktası şu. iftarı açtıktan sonra meyve,dondurma,tatlı,çerez derken sürekli atıştırmak. bu ilk başlarda zor gelebilir ama önemli olan mideyi küstürmemek büyütmek. mesela benim olduğum şehirde ezan 9'a doğru okunacak. e yemek ye toparlan derken saat 10 olacak. mümkün olduğunda 12-1'e atıştıracağım ağzım boş kalmayacak sahur da da yiyebildiğim kadar yiyeceğim yapacak bişey yok. en az hasarla atlatmak lazım 1 ayı. kafaya koydum ben o kiloları alacağım:47:

katılıyorum.kilo alamasak bile bari olan kilomuzu kaybetmeyelim inşallah :))

Kızlaaaaaaaaar!

ben de kendimi bildim bileli 43-45te gezinirdim hiç 46yı görmemiştim.
geçen sene ramazandan 2 gün önce kilo almaya karar vermiştim. 43 kiloyla başladım
eczaneden sipraktin aldım düzenli kullandım 10 gün sadece akşamları sonbra sabah akşam içtim.
iftarla sahur arası ne bulursam çılgın gibi yedim
bayram sonunda tamm 48 kiloydum.

dedim ramazandan sonra daha çabuk alırım çünkü bütün gün yiyebilirimm
ama çok hareketli bi hayatım var dikkat etmeyince kış içinde 3 kilo verdim.
yeme alışkanlığınızı kökten değiştirmeyip eskiye dönerseniz kilolar gider.
o düzeni devam ettirmek gerek

şimdi tekrar başladım
bence ramazan kilo almak için fırsat olabilir.
metabolizmanın enn yavaş olduğu saatlerde yiyoruz

örnek yazayım size

iftarda çorba makarna salata yoğurtlu kızartma peşine 2 bardak su
herkes sofradan kalkardı ben de tabağımı alır tv karşısına geçer yerdim

yarım saat sonra meyve

ardından bi magnum :)
peşine bi avuç fındık yanında bi bardak meyve suyu

sonra cici bebe süt

sahurdan önce 2 saat bir şey yemedim mide acıksın iyice diye

sonra sıkı bi sahur

böylee :)
millet hep sen zayıfsın oruç tutamazsın demişti. paşalar gibi 1 ay oruç attım + 5 kilo aldım :)

sorularınız varsa cevaplayabilirim :)

Son düzenleme:
geçen yıl ramazanda uyduğum ölçüde beni biraz toparlayan listem. Kendim hazırlamıştım umarım faydası olur.

İFTAR
1 kase çorba
o gün yemekte ne varsa yiyebildiğim kadar o
1 kase şekerli yoğurt
ekmek
meyve suyu

ARA
1 porsiyon sütlü tatlı (dondurma,puding,sütlaç gibi)
1 tane muz

GECE
peynirli domatesli sandiviç
meyve suyu

ARA
cips,mısır ya da çekirdek

SAHUR
1 bardak ballı süt
peynir,zeytin vs..
Ekmek
1 tatlı kaşığı çörekotlu bal
özellikle ezana yakın 1 paket çikolata (80 gramlık olanlardan)

tabi hepsine uyamamıştım tamıtamına ama herkes kilo almışsın falan diyordu evde tartı yoktu hiç tartılmadım ama sonradan sınav temposu ve yemeye yemeye aldıklarım da gitti malesef

deneyeceğim bu listeyi.

Back