Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Aksam rehavet çökünce gelemedim. Hemen yaziyorum.

Ben 2 3 yemek kasigi sivi yagda 1 tatli kasigi kadar unu koku atana kadar kavuruyorum. Sonrasinda azicik salca ve 1 tane iri domatesin rendesini ekleyip az oyle kavuruyorum. O an püre gibi oluyor ama aciliyor. 2 avuc tepeleme olmayacak sekilde arpa sehriye ekliyorum. Sehriyeler kavrulunca sismedigi icin bir iki cevirip tavuk suyu ekliyorum. Tavuk suyu yoksa normal su da olur. Su ekleyince bazen 1 tavuk bulyonu 3e bölüp bir parcasini ekliyorum. Tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz ekliyorum. Bu sekilde sehriyeler sisene kadar pisiriyorum.
En lezzetli bu sekilde oluyor 😊

Ben 2 3 yemek kasigi sivi yagda 1 tatli kasigi kadar unu koku atana kadar kavuruyorum. Sonrasinda azicik salca ve 1 tane iri domatesin rendesini ekleyip az oyle kavuruyorum. O an püre gibi oluyor ama aciliyor. 2 avuc tepeleme olmayacak sekilde arpa sehriye ekliyorum. Sehriyeler kavrulunca sismedigi icin bir iki cevirip tavuk suyu ekliyorum. Tavuk suyu yoksa normal su da olur. Su ekleyince bazen 1 tavuk bulyonu 3e bölüp bir parcasini ekliyorum. Tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz ekliyorum. Bu sekilde sehriyeler sisene kadar pisiriyorum.
Ellerine sağlık birtanem.
Evdeki arpaları bitirmek için bir tarif daha bulmuş oldum sayende. :KK36:

Cumamız geldi çok şükür. Cumamız mübarek, dualarımız kabul, kabul olan her duamıza sonsuz şükürler olsun inşallah hepimizin! :KK60:
1 Mayıs Emekçi Bayramımız kutlu olsun, emeğimizin karşılığını alabildiğimiz umutlu yarınlarımız olsun inşallah.:sampiyon:
Bizde menü henüz oluşmadı, selam vereyim dedim. Bugün evin işçisi kocama izin versem, dışardan da yemek yiyemiyoruz, ne yapmalı bilemedim.:-)
Dün akşam 3145628. defa kolay poğaça denedim. Bir önceki denemeye göre bir tık yumuşak olabildi.:olamaz:
Gece tatlıyla beraber yedik, sahurda toktuk. Biraz bal ve hurma yedim, bol su içtim, kocam yemedi, sadece çay içti.:KK50:
İftara Allah kerim.:hamarat:
Menü belli olunca gene gelirim. :temizlik:

Teşekkür ederim

Taze bezelye almıştık dün bugün az kıymayla onu pişireceğim.
Huysuz hazretleri 'kıyması çok az olursa yerim' buyurdular.
Yanına bulgur pilavı ve naneli, çörek otlu, keten tohumlu soğuk cacık.
Çorbaya karar veremedim biz Ramazanda yemeksiz yaparız da çorbasız ve çaysız yapamayız.
Yarı adaşım sayılan X xDerinMavix 'in tarifiyle şehriye çorbası mı yapsam?

Taze bezelye almıştık dün bugün az kıymayla onu pişireceğim.
Huysuz hazretleri 'kıyması çok az olursa yerim' buyurdular.
Yanına bulgur pilavı ve naneli, çörek otlu, keten tohumlu soğuk cacık.
Çorbaya karar veremedim biz Ramazanda yemeksiz yaparız da çorbasız ve çaysız yapamayız.
Yarı adaşım sayılan X xDerinMavix 'in tarifiyle şehriye çorbası mı yapsam?

Ramazanda corbasiz hic olmuyor canım. Biz normalde de yaz kis corbasiz yemek yemeyiz. Ama ramazanda daha da gerekli geliyor. Yaparsan yorum beklerim canim 😊

Ramazanda corbasiz hic olmuyor canım. Biz normalde de yaz kis corbasiz yemek yemeyiz. Ama ramazanda daha da gerekli geliyor. Yaparsan yorum beklerim canim 😊
Bende mercimek ve şehriye arasında gidip geliyorum. Karar veremedim. Kızım ikisinide yemiyor🙄🙄 evde yemek seçen olunca işkenceye dönüşüyor yemek yapmak.

X