Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Hayirli sahurlar kızlar sanirim herkes sahurunu yapip mısıl mışıl uyuyor. Bende şuraya sahur tabagimi koyayim. Resmen yumurtalarla savaşsamda hepsi 20200429_034749.jpg bitti.

Ne güzel sağlıklı bir menü olmuş Umutumut82 Umutumut82
Allah kabul etsin 😊

Cok zor uyaniyorum . Her gece seytan dürtüyor amannnnn bugünde tutma ara ver uyu diye. Esim pes etti tutamiyor. Tek başına oluncada insanin canı ne hazirlamak ne de yemek istiyor

Hepimize sağlıklı ve muhteşem Çarşamba olsun inşallah.:KK3:
Gerçekten evdeyken hiç acıkılmıyor. Biz Ramazan öncesi de karantinaya girdiğimizden beri günde tek öğün yiyorduk, şimdi de sahurumuzu çok hafif geçiriyoruz. Hurma, peynir, çay idare ediyoruz çok şükür.:KK24:

Dün kocam her iki anneyi yoklamaya çıktı. İşyerinden çağırmışlardı, evden çıkmışken annelere de uğradı, bir kaç parça yiyecek götürmüş, onlardan da yiyecek almış.:sampiyon:

Bir iki günlük iftarımız hazır, çok şükür.
Bugün annemden :KK68: iftar menümüz var. Karantinada hiç sıkılmadım, bunalmadım da iki anneyi çok özlüyorum o kadar. :KK51:

Et haşlama, tabii ki kocama, ben hiç yiyemem öyle.
Pirinç pilavı, bayılırım, bebek gibi yoğurtla beraber. :emir_bebek:
Kocam güllaç getirmiş, 3 günlük çok çok mutluyum, :KK72:o kadar severim ki. Kendi yemez, tahin helvası yesin. :-)
Ben de arpalı yoğurt çorbası yapayım diyorum da bir türlü beceremiyorum. Yoğurt böyle parça parça oluyor çorba içinde. İşyerinde yemekhanede yapıyorlardı, pürüzsüz oluyordu, ben o kıvamı yakalayamıyorum maalesef. :KK67:
Şu yemek olayını bir türlü öğrenemedim maalesef.
Çok Şükür kocam becerikli de adam en azından aç kalmıyor.:KK31:

Hepimizin menüleri muhteşem oluyor, hepimizin ellerinize sağlık.:KK60:
Allahım hepimizin dualarını, oruçlarını, namazlarını kabul etsin inşallah.:KK68:
Allahım olmayanlara da versin inşallah.:KK74:

Gerçekten evdeyken hiç acıkılmıyor. Biz Ramazan öncesi de karantinaya girdiğimizden beri günde tek öğün yiyorduk, şimdi de sahurumuzu çok hafif geçiriyoruz. Hurma, peynir, çay idare ediyoruz çok şükür.:KK24:

Dün kocam her iki anneyi yoklamaya çıktı. İşyerinden çağırmışlardı, evden çıkmışken annelere de uğradı, bir kaç parça yiyecek götürmüş, onlardan da yiyecek almış.:sampiyon:

Bugün annemden :KK68: iftar menümüz var. Karantinada hiç sıkılmadım, bunalmadım da iki anneyi çok özlüyorum o kadar. :KK51:

Kocam güllaç getirmiş, 3 günlük çok çok mutluyum, :KK72:o kadar severim ki. Kendi yemez, tahin helvası yesin. :-)
Ben de arpalı yoğurt çorbası yapayım diyorum da bir türlü beceremiyorum. Yoğurt böyle parça parça oluyor çorba içinde. İşyerinde yemekhanede yapıyorlardı, pürüzsüz oluyordu, ben o kıvamı yakalayamıyorum maalesef. :KK67:

Allahım hepimizin dualarını, oruçlarını, namazlarını kabul etsin inşallah.:KK68:
Enerjine bayiliyorum iyi ki varsin Lalem :KK68:

Kesilmemesi için kaynayan sudan terbiyesine ekleyip yapmak lazım.
Ya da garanti olsun diyorsanız şöyle yapın.
Tencereye bir buçuk bardak kadar yoğurt.
Bir dolu yemek kaşığı un.
Bunu önce az soğuk suyla açın.
Sonra çorba kıvamı gibi yavaş yavaş sulandırıp içine bir avuç kadar yikadiginiz pirinci koyup ocağın altını açın yüksek ateşte.
Kaynayana kadar bir saniye bile olsa beklemeden karıştırın sürekli.
Kaynadıktan sonra kisiga alıp kıvamına göre 10-15 dakika daha pişirin.
Tuzunu en son kaynadıktan sonra koyun.
Bir de böyle deneyin.:KK68:

Kesilmemesi için kaynayan sudan terbiyesine ekleyip yapmak lazım.
Ya da garanti olsun diyorsanız şöyle yapın.
Tencereye bir buçuk bardak kadar yoğurt.
Bir dolu yemek kaşığı un.
Bunu önce az soğuk suyla açın.
Sonra çorba kıvamı gibi yavaş yavaş sulandırıp içine bir avuç kadar yikadiginiz pirinci koyup ocağın altını açın yüksek ateşte.
Kaynayana kadar bir saniye bile olsa beklemeden karıştırın sürekli.
Kaynadıktan sonra kisiga alıp kıvamına göre 10-15 dakika daha pişirin.
Tuzunu en son kaynadıktan sonra koyun.
Bir de böyle deneyin.:KK68:

İşte o terbiye işini beceremiyorum. Çok da terbiyesiz değilim hani. :-)
Çok teşekkür ederim bu ikinci tarif için bunu deneyeceğim. :KK68:
Arpalı yapsam olmaz mı, çok var, bitsin az az kullanırsam diyorum.:KK24:

Terbiye işi tecrübe yapa yapa oluyor.
Bir de ben yumurta katmiyorum daha çabuk kesiyor hem de o yumurta tadını sevmiyorum.
Yumurta katacaksınız onu da ilave edip birlikte cirparsiniz güzelce.
Arpalı da olur neden olmasın.
Arpalı yapınca ben üstüne çok ince doğranmış soğanı tereyağı nda öldürüp az salça katıyorum çok yakışıyor.
Bazen kırmızı mercimek le de yaparım.
Bilinmiyor pek ama çok güzel oluyor bence.
Yoğurt çorbası çok yaparım çok da severim.:KK68:

Arpayı haşlayıp soğuttuktan sonra terbiyesini katıp karıştıra karıştıra kaynatmayı deneyin, ben yayla çorbası yaparken pirinci öyle yapıyorum artık, yoksa benim de kesiliyor.

Arpayı haşlayıp soğuttuktan sonra terbiyesini katıp karıştıra karıştıra kaynatmayı deneyin, ben yayla çorbası yaparken pirinci öyle yapıyorum artık, yoksa benim de kesiliyor.
Benim yöntemi deneyin bir de.
Ayrı ayrı haslamaya gerek yok.
Hepsini soğuktan koyun.
Pişiyor içinde zaten.

Terbiye işi tecrübe yapa yapa oluyor.
Bir de ben yumurta katmiyorum daha çabuk kesiyor hem de o yumurta tadını sevmiyorum.
Yumurta katacaksınız onu da ilave edip birlikte cirparsiniz güzelce.
Arpalı da olur neden olmasın.
Arpalı yapınca ben üstüne çok ince doğranmış soğanı tereyağı nda öldürüp az salça katıyorum çok yakışıyor.
Bazen kırmızı mercimek le de yaparım.
Bilinmiyor pek ama çok güzel oluyor bence.
Yoğurt çorbası çok yaparım çok da severim.:KK68:
Yumurta katmam, tamam onu denerim.
Bu yeni tarifler de eminim süper oluyordur ama mercimek ya da soğan benim için zor, çok karışık yiyemem ben.

İşte arpa da pirinç gibi soğuk konunca pişer mi?
İnstagramda hep önce arpayı kavurmuşlar. :kızgın:
Arpa dediğiniz arpa şehriye değil mi?
Ben mi yanlış anladım. :KK70:
Arpa şehriye ise pişiyor.
Ben kavurmadan koyuyorum.
Kavurup seviyorsanız öyle katın farketmez.
Ben de kavurup deneyim bir de bakalım.

X