Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

Bamya çorbası
Pirinç pilavı
Karpuz
Meyveli pasta
Hayırlı iftarlar herkese :kk77:

Bu da pastam
IMG-20160621-WA0005.jpeg

Teşekkür ederim canım, senin de ellerine sağlık. Patates mantısını haşlanmış patatesten mi yapıyorsun?
Evet canım haşlayıp eziyorsun. Icine minik maydanoz havuç rendesi pul biber katiyorsun. Olmaya da bilir. Sonra hamur gibi karıştırıp top şeklinde ortasına çukur aciyorsun. Icine haşlanmış bezelye turşu istersen koyuyorsun, koymaya da bilirsin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyorsun. Sonra tavada salça nane yapıp susluyorsun. Çok lezzetli oluyor

Evet canım haşlayıp eziyorsun. Icinde minik maydanoz havuç rendesi pul biber katiyorsun. Olmaya da bilir. Sonra hamur gibi karıştırıp top şeklinde ortasına çukur aciyorsun. Icinde haşlanmış bezelye turşu istersen koyuyorsun, koymaya da bilirsin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyorsun. Sonra tavada salça nane yapıp susluyorsun. Çok lezzetli oluyor
Çok teşekkür ederim canım aldım bu tarifi, ellerine sağlık.

Bu akşam eşim son vakitte ekti beni iftarda yalnızım.o yüzden kendime kadar birşeyler hazırladım.herkesin orucunu Allah kabul etsin arkadaşlar...

Bol soğanlı sarımsaklı pazı kavurması
Dünden kalan şehriyeli pirinç pilavı
Yoğurt
Karışık meyve
Haşlanmış mısır
Çay

Patates tostunu nasıl yapıyorsunuz? İlk kez duydum :KK22:

bende ilk kez yaptım :)
3 orta boy patatesi rendeliyoruz ve suyunu çıkarıyoruz (ben yeterince sıkamadığımdan tost makinesinin etrafından patates suları aktı dikkat edersin )
biraz kaşar rendesi
1 yumurta
tuz
istersen baharatta katabilirsin (ben kattım)
sonra hepsini karıştırıyosun
tost makinasına yağlı kağıdı serip karışımı döküyosun (yağlı kağıdı katlayıp içine karışım geliyo yani)
eşit oranda yayıp 15 20 dk pişiriyosun ben tost makinasının ayarını 3 e getirip yaptım
üzeri kızarınca alıyosun
Afiyet Olsun :)

bende ilk kez yaptım :)
3 orta boy patatesi rendeliyoruz ve suyunu çıkarıyoruz (ben yeterince sıkamadığımdan tost makinesinin etrafından patates suları aktı dikkat edersin )
biraz kaşar rendesi
1 yumurta
tuz
istersen baharatta katabilirsin (ben kattım)
sonra hepsini karıştırıyosun
tost makinasına yağlı kağıdı serip karışımı döküyosun (yağlı kağıdı katlayıp içine karışım geliyo yani)
eşit oranda yayıp 15 20 dk pişiriyosun ben tost makinasının ayarını 3 e getirip yaptım
üzeri kızarınca alıyosun
Afiyet Olsun :)
Mmm güzelmiş, çok teşekkür ederim :KK54:

X