Ramazanda ağız kokusu

Gizem nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
739
260
26
Merhab malum ramazan. Maalesef ağız kokusu oluşabiliyor. Bende maalesef cok takintiliyim. Her gun fircalarim dislerimi. Dis fircalama konusuda bazi ilahhiyatcilar olur diyor bazilari olmaz diyor. Birde ben yutarim diye çok korkuyorum. Bu agiz kokusunu azaltacak bir tavsiyesi olan var mi? Herkese hayirli ramazanlar şimdiden. Hepiniz mutlu huzurlu bir ramazan gecirirsiniz inşallah

Çay, kahve, kola gibi çok fazla kafein içeren içecekler az tüketilmelidir. Bu içecekler diüretik özellikleri nedeniyle idrar yoluyla vücuttan su kaybını arttırır ve ağızda kuruluk yapar.

Oruç mide asit seviyelerini arttırarak midede yanma, ağırlık hissi ve ağızda kötü ekşi tad ve kokuya yol açabilir. Bunu önlemek için sahurda liften zengin sebze, meyve, fasulye, nohut, v.b. yenebilir.

Canım , kesinlikle misvak. Misvak oruçlu iken de kullanılıyor , ama tabi dış fircalanmiuor macundan dolayı

Misvak hem sünnet hem dış e göze faydası var ibadetinin feyzine sevabina dahi.

Ben kullanıyorum ve asla ağız kokusu olmuyor

Denemesi bedava, hem de ramazana peygamberimizin sünnetiyle başlamak ne güzel olur

Hayırlı ramazanlar, Rabbim kabul etsin.

Ay demeden duramicam,Allah katında oruclunun ağız kokusu mis gibiymis ve orucun mükafatıni gizli tutmuş Rabbimiz

Cnm bende fırçalanmaz diye biliyorum riske atma orucunu Allah kabul etsin

ben sahurdan sonra sabah uyandığımda macunsuz
dilimi fırçalıyorum, birde hafif dişlerimi fırçalıyorum
bayağı iyi geliyor

Karanfil ve misvak iyi gelir fakat ne olursa olsun o koku ağızdan değil mideden geldiği için engel olamazsın. Çok da kafana takma senin ağız kokun Allaha misk kokusu gibi geliyor. Sonucta oruç tutuyorsun ve birine 1 karış mesafeden fazla yakın olmadığın surece o koku karşı tarafa gitmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…