Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ramazan Ayı ve Gebelik
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 20 Şubat 2015
- 480
- 264
- 123
- 41
Kizlaaar 17 haftalik hamileyim 2 gundur oruc tutuyorum cevremde hamile bayanlar tutmuyo ben doktoruma sormadim bu konuyu ne yapacagimi bilmiyorumBugun acayip aciktim Annem israrla ve cok kizarak tut diyo ne yapacagimi bilmiyirum sizler napcaksiniz[Günler çok uzun ve üstelik 17 haftalık hamilesiniz. Sonuçta dinimizde kaza orucu var hastalık sayılır bu durum. bebek besliyorsunuz bence kendinizi kötü hissediyosanız tutmayın daha sonra tutarsınız borcunuzu. Ben de lohusalığımda tutmadım.
- 20 Şubat 2015
- 480
- 264
- 123
- 41
Cevremdekiler cok tepki veriyor ve sonrasinda tutamam diye cok korkuyorum.Eskiden bu kadar acikir miydim bilmiyorum ama bugun cok cok aciktimGünler çok uzun ve üstelik 17 haftalık hamilesiniz. Sonuçta dinimizde kaza orucu var hastalık sayılır bu durum. bebek besliyorsunuz bence kendinizi kötü hissediyosanız tutmayın daha sonra tutarsınız borcunuzu. Ben de lohusalığımda tutmadım.
- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.720
- 798
- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Dinimizin hamile ve emziren annelere sağladığı bir kolaylık varken, aileniz ve çevreniz ne karışıyor bu duruma?
Oruç tutmuyorum ama dün içimden gelmedi bir şeyler yemek ve sadece içecekle geçiştirdim iftara kadar.
Bütün gün bebeğimin hareketleri çok azaldı, akşam 10 a kadar ağlamaktan helak oldum kesin bir şey oldu diye.
Ne zaman karnım doydu, pıtırcık maça başladı karnımda.
Yapmayın bunu bebeğinize.
Oruç tutmuyorum ama dün içimden gelmedi bir şeyler yemek ve sadece içecekle geçiştirdim iftara kadar.
Bütün gün bebeğimin hareketleri çok azaldı, akşam 10 a kadar ağlamaktan helak oldum kesin bir şey oldu diye.
- 10 Nisan 2009
- 9.016
- 10.949
- 448
Pardonda annen ve cevrendekiler niye karisiyormus
Kurani Kerimde bile emziren ve hamilelere musade var diye yaziyor.bize Allah izon veriyorken onlar niye karisir.sonradan uydurma bidat sozlerle seni zorlamasinlar.hasa Allah izin verirken onlar niye vermiyor.ne kadar cahil bir toplumuz ya
Kurani Kerimde bile emziren ve hamilelere musade var diye yaziyor.bize Allah izon veriyorken onlar niye karisir.sonradan uydurma bidat sozlerle seni zorlamasinlar.hasa Allah izin verirken onlar niye vermiyor.ne kadar cahil bir toplumuz ya
- 20 Şubat 2015
- 480
- 264
- 123
- 41
Canım yanlış anlama ama çevrendekiler sanırım bu konularda biraz cahiller. tansiyonun falan düşebilirCevremdekiler cok tepki veriyor ve sonrasinda tutamam diye cok korkuyorum.Eskiden bu kadar acikir miydim bilmiyorum ama bugun cok cok aciktim
- 10 Nisan 2009
- 9.016
- 10.949
- 448
Cevremdekiler kendileri hep tutabilmis saglik sorunun yok nasilsa deyip tut israrindalaeHamile hamile ne orucu ya...
cevrendekiler delirmis olmali...
Cevremdekiler uni.mezunu insanlar aslinda ama eski nesil daha farkliymis dayanikliymis ben dayanamiyorum su an 2 saat kaldi ama bityim acliktanCanım yanlış anlama ama çevrendekiler sanırım bu konularda biraz cahiller. tansiyonun falan düşebilir
Dinimizin hamile ve emziren annelere sağladığı bir kolaylık varken, aileniz ve çevreniz ne karışıyor bu duruma?
Bende bi sey olur diye cok korkuyorum bebegime.Rahatim gayet calisan bayan oldugum icin yenek yapmiyorum anneme kayinvalideme gidiyoruz yasadigimiz yer serin gayet onlarda tutturmus yeme tut yemege utaniyorum inanki uni.mrzunu insanim devlet memuruyum ama toplum baskisi yasiyorum resmen annem esim kayinvalidem tut diyo suclu hissediyorum
Annem yanimda o yapiyo en cok baskiyi zaten ne olacak diye.Beni en cok dusunen insan bugun olmus bebekmisim gibi nazlandiran annem cokkarsi yememe.Bana hamileyken tutmus ayni donem yiyen arkafaslati dusuk yapmis hep fln fln anlatiyoBu kadar uzun süre nasıl susuz kalacaksınız? Cevrenizdekiler çok vicdansız. Anneniz yanınızda mi? Doktor tutma dedi diyip yiyin kaza edersiniz.
Evet gunahi yok izin var ve benim bebegim gelisme donemindeHamileyken oruç tutulmaz bide 17 haftalıksız yani ne orucu ?
Beslenin ve besleyin..
Çok kızıyorum tutanlara bunun bi günahı yok hamilesin.
- 13 Aralık 2012
- 1.723
- 1.047
- 133
- 1 Aralık 2014
- 2.077
- 2.716
- 128
- 39
Allah mühlet vermisken anneniz kim oluyor hasa o mu orucu emreden . cok sinirlendim suan ya. lutfen oruc tutmayin . bakin benim doktorum dindar bir bayandi iki.hamileleigimde de tutturmadi . sonra tutarsin ya cocuginuzda organ yetmezligi vs olsa anneniz mi tamir edecek ?Kizlaaar 17 haftalik hamileyim 2 gundur oruc tutuyorum cevremde hamile bayanlar tutmuyo ben doktoruma sormadim bu konuyu ne yapacagimi bilmiyorumBugun acayip aciktim Annem israrla ve cok kizarak tut diyo ne yapacagimi bilmiyirum sizler napcaksiniz
dinen aciklamasini.da bulacgim simdi .
ya milletce ne kadar cahiliz . siz oruc tutmayinca anneniz baskalarina karsi utanacak mi ne olacak ????
- 1 Aralık 2014
- 2.077
- 2.716
- 128
- 39
Soru: Hamile veya emzikli kadınların Ramazanda oruç tutmaları şart mıdır? Bunlar oruç tutmazlarsa daha sonra kaza mı edecekler, yoksa fidye mi ödeyecekler?
Cevap:
Hamile ve emzikli kadınlar kendilerine ve çocuklarına zarar vereceğinden dolayı oruç ibadetiyle mükellef değildirler. Mükellef olmadıkları için de Ramazan’da tutamadıkları oruçlarını daha sonra kaza etmezler. Tutulamayan oruçtan dolayı fidye de ödenmez.
Hamile ve emzikli kadınların özel durumunu anlatan ayetler şöyledir:
“Sizleri bir tek candan yaratan odur. Eşini de ondan yarattı ki biri diğerinin yanında rahat etsin. Erkek onu sarınca hafif bir yük yüklenir. Onunla gezip dolaşır. Yükü ağırlaşınca ikisi de Rableri olan Allah’a yalvarır: “Bize iyi bir evlat verirsen, sana çok teşekkür edeceğiz derler.” (A’râf, 7/189)
“Biz insana, ana ve babasına karşı görev yükledik; anası onu, üst üste gelen güçlüklerle taşımıştır. Sütten kesilmesi iki yıl içindedir…” (Lokman, 31/14)
“Anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Bu, emzirmeyi tamamlamak isteyen içindir. Onların marufa uygun yiyecek ve giyeceği, çocuğun babasına aittir. Kimseye gücünün üstünde yük yüklenmez. Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın…” (Bakara, 2/233)
İlk iki âyette hamilelerin ve emzikli kadınların çektiği sıkıntılar anlatılmış, üçüncü âyette de kimseye gücünün üstünde yük yüklenmeyeceği ifade edilerek şu emir verilmiştir:
“Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın.”
Hamile ve emzikli kadınlara bakınca, çocukları yüzünden görebilecekleri zararın “sağlık” açısından olduğu anlaşılır. Çünkü onlar, hem kendilerini hem de çocuklarını beslemek zorundadırlar.
Allah Teâlâ hem kimseye gücünün üstünde bir yük yüklememiş hem de bize şöyle dua ettirmiştir:
“Rabbimiz! Zorlanacağımız yükü bize taşıtma.” (Bakara 2/286)
Bu dört âyet birleştirilince hamile ve emzikli kadınları oruç ibadetiyle yükümlü tutmanın, onları zora sokmak olduğu ortaya çıkar. Bu yüzden Resulullah şöyle demiştir:
“Allah Teâlâ yolcudan namazın yarısını, hamile ve emzikli kadından da orucu kaldırmıştır.” (Tirmizi, Savm, 21; İbn Mace, Siyam, 12; Nesâî, Siyam, 51.)
Yolcular, 4 rekâtlı farz namazları 2 rekât olarak kılar, diğer iki rekâtı daha sonra kaza etmezler. Çünkü o iki rekâtla ilgili sorumlulukları kaldırılmıştır. Hamile ve emzikli kadınlar da onlar gibidir; bu durumları sona erince tutmadıkları oruçlarından sorumlu olmazlar.
Konu sahibi sayin annenizi de ikna edin . kendinizde yaziyi okuyup ikna olun. kulaktan dolma bilgilerle dinimizi yasamayalim lütfen . arastiralim artik her sey elimizin altinda . sadece dogrulugundan emin olalim .
Cevap:
Hamile ve emzikli kadınlar kendilerine ve çocuklarına zarar vereceğinden dolayı oruç ibadetiyle mükellef değildirler. Mükellef olmadıkları için de Ramazan’da tutamadıkları oruçlarını daha sonra kaza etmezler. Tutulamayan oruçtan dolayı fidye de ödenmez.
Hamile ve emzikli kadınların özel durumunu anlatan ayetler şöyledir:
“Sizleri bir tek candan yaratan odur. Eşini de ondan yarattı ki biri diğerinin yanında rahat etsin. Erkek onu sarınca hafif bir yük yüklenir. Onunla gezip dolaşır. Yükü ağırlaşınca ikisi de Rableri olan Allah’a yalvarır: “Bize iyi bir evlat verirsen, sana çok teşekkür edeceğiz derler.” (A’râf, 7/189)
“Biz insana, ana ve babasına karşı görev yükledik; anası onu, üst üste gelen güçlüklerle taşımıştır. Sütten kesilmesi iki yıl içindedir…” (Lokman, 31/14)
“Anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Bu, emzirmeyi tamamlamak isteyen içindir. Onların marufa uygun yiyecek ve giyeceği, çocuğun babasına aittir. Kimseye gücünün üstünde yük yüklenmez. Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın…” (Bakara, 2/233)
İlk iki âyette hamilelerin ve emzikli kadınların çektiği sıkıntılar anlatılmış, üçüncü âyette de kimseye gücünün üstünde yük yüklenmeyeceği ifade edilerek şu emir verilmiştir:
“Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın.”
Hamile ve emzikli kadınlara bakınca, çocukları yüzünden görebilecekleri zararın “sağlık” açısından olduğu anlaşılır. Çünkü onlar, hem kendilerini hem de çocuklarını beslemek zorundadırlar.
Allah Teâlâ hem kimseye gücünün üstünde bir yük yüklememiş hem de bize şöyle dua ettirmiştir:
“Rabbimiz! Zorlanacağımız yükü bize taşıtma.” (Bakara 2/286)
Bu dört âyet birleştirilince hamile ve emzikli kadınları oruç ibadetiyle yükümlü tutmanın, onları zora sokmak olduğu ortaya çıkar. Bu yüzden Resulullah şöyle demiştir:
“Allah Teâlâ yolcudan namazın yarısını, hamile ve emzikli kadından da orucu kaldırmıştır.” (Tirmizi, Savm, 21; İbn Mace, Siyam, 12; Nesâî, Siyam, 51.)
Yolcular, 4 rekâtlı farz namazları 2 rekât olarak kılar, diğer iki rekâtı daha sonra kaza etmezler. Çünkü o iki rekâtla ilgili sorumlulukları kaldırılmıştır. Hamile ve emzikli kadınlar da onlar gibidir; bu durumları sona erince tutmadıkları oruçlarından sorumlu olmazlar.
Konu sahibi sayin annenizi de ikna edin . kendinizde yaziyi okuyup ikna olun. kulaktan dolma bilgilerle dinimizi yasamayalim lütfen . arastiralim artik her sey elimizin altinda . sadece dogrulugundan emin olalim .
- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.317
- 548
Anneniz oruç tut diye baskı yapıp kizarken hamile kadınlara gebelik boyunca farz olmadığını da biliyor mu ??? Neden bunu yapıyorsun kendine ? O bebek senden besleniyor ! Tut ki o an kan şekerin dustu Allah muhafaza, ne yapacaksın ??? Rabbim ömür verirse gebelik sonrası kazaya tutarsın ... Ama su an çokkkk ama çok yanlış yapıyorsun !!