- 21 Ocak 2019
- 2.099
- 2.692
- 83
- 33
- Konu Sahibi debriyajgazfren
Tamam canımTamam canım bakalım katılım az olursa hepimiz otuz gün kendimize okuruz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamam canımTamam canım bakalım katılım az olursa hepimiz otuz gün kendimize okuruz
Inşallah okuyabilirim canım gerçekten çok güzel olmusKızlar hayırlı ramazanlar ❤
Okumak isteyen olursa diye paylaştım isterseniz çok kişi olursak hep birliktede okuyabiliriz.
@Mutluol77
Umut_2019
@Minikbirmucizemeselesi
@Namaria
@KurkmantoluSero
@nursevdi
@begonvil1985
@Ocalh
@Tospaagtd
B Bademmm388
B Beklenen2
MoonfacedMom
@memurhanim
@caramel_7
Hoşgeldin canım Bismillah der okuruz inşallah ❤Inşallah okuyabilirim canım gerçekten çok güzel olmus![]()
Hayırlı olsun mavim-Birinci 10 gün içinde mümkünse Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır.
-İkinci 10 gün içinde mümkünse yine Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır.
-Üçüncü 10 gün içinde tevbe-istiğfar, Hatm-i Enbiyâ ve 7 salât-ü selâm'dan sonra mümkünse Hatm-i İstiğfâr yapılıp, yani 1001 defa:
"Estağfirullâhe'l-azıym. Ve etûbü ileyk" denilip, bittikten sonra 7 ilâ 70 salat-ü selâm okunur ve duâ yapılır.
Hatm-i Enbiya Nedir?
Hatm-i Enbiya, mübarek gün ve gecelerde, evliyaullah ve tasavvuf ehli tarafından yapılmış ve tavsiye edilmiştir. Hz. Adem , Hz. Eyyub ve Hz. Yunus peygamberlerin (Aleyhimüsselam) okudukları ve Kur’an'da geçen dualardır.
Hatm-i Enbiya, aşağıdaki terkib üzerine okunmaktadır:
Önce Euzü Besmele ile bir " fatiha suresi" ve üç “İhlas suresi ” okunur. Sevabı, başta Peygamberimiz (s.a.v) olmak üzere bütün peygamberlerin ve evliyanın ve meşayih-i kiramın, din büyüklerinin, bu aziz dine hizmet edenlerin ruhlarına bağışlanır.
Sonra:
1. 100 defa Salevat-ı Şerife Getirilir.
“Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed”
2. 500 defa Hz. Adem Aleyhisselam’ın şu duası okunur:
“Rabbena Zalemna enfüsena ve inlem tağfirlena ve terhamna lenekunenne minelhasirin”.
3. 100 defa yine Salevat-ı Şerife getirilir.
4. 500 defa Hz.Eyyub Aleyhisselam’ın şu duası okunur.
“Rabbi inni messeniyaddurru ve ente erhamürrahimin”
5. Tekrar 100 defa Salevat-ı Şerife getirilir.
6. 500 defa Hz. Yunus (Aleyhisselamın) şu duası okunur.
“La İlahe illa ente Sübhaneke inni küntü minezzalimin.
7. Tekrar 100 defa Salevat-ı Şerife getirilir.
8. 500 defa “La havle ve la kuvete illa billahil’Aliyyil’Azim.”
9. Tekrar 100 defa Salevat-ı Şerife getirilir.
Görüldüğü gibi, Hatm-i Enbiya'da 500'er defa olmak üzere 4 dua okunmaktadır. Bu duaların birincisi Hz. Adem (a.s.)'in, ikincisi Hz. Eyyüb (a.s.)'ün, üçüncüsü Hz. Yunus (a.s.)'un, dördüncüsü ise bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'nın duasıdır.
Bu tertibi bitirince Cenab-ı Hakk’a dua ve niyazda bulunulur.
Hadi bakalim inşallah canim seni daha önce bi dua grubunda görmüştüm hangisiydi acabaHoşgeldin canım Bismillah der okuruz inşallah ❤
Teşekkür ederim bitanem benimHayırlı olsun mavim
1.603Teşekkür ederim bitanem benim![]()
3binfatiha kuzum orda bir süre dualaşmıştıkHadi bakalim inşallah canim seni daha önce bi dua grubunda görmüştüm hangisiydi acaba![]()
Ahh kuzum birdaha bak bence
Ah evet doğru canım hatirladim3binfatiha kuzum orda bir süre dualaşmıştık
Kız nasi gördüm öyle ben gözlerim de gitmiş benimAhh kuzum birdaha bak bence![]()
İnşallah kuzumAh evet doğru canım hatirladimşimdide burda dualasiriz insallah
![]()
Kız nasi gördüm öyle ben gözlerim de gitmiş benim![]()
Hoşgeldin canım ❤ eğer 30 kişi olursak günlük bir kişiye okuyacağız olmasakta hergün kendimiz için okuyup burdan takiplesicez inşallahKatılırım canim
Amin kuzum rabbim hepimizinkini kabul etsin inşallahOlsun kuzum bende buna niyetlendim yoksa Ya Fettah okuyacaktım Rabbim kabul etsin inşallah
Sağol tatlı perişimHayırlı olsun fistigimm![]()