• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahmin dışında yer alan büyük (7-8cm) bir miyom ile gebelik yaşayanların tecrübeleri. Süreç nasıl ilerliyor?

bbkeliz92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2021
12
3
1
32
Herkese Merhaba,
Rahmin dışında gelişen büyük bir (7-8 cm) miyom ile hamile kalma süreci yaşayanlar var mı? Onların tecrübelerine ihtiyacım var. Bu konuda sizden destek bekliyorum.
Tecrübelerinize dayanarak yorum beklemekteyim
Ameliyat mı olmalı? Gebelik mi düşünmeli?

merhaba geçmiş olsun miyomu aldırmadan gebelik düşünmeyin 12 cm den küçük olduğu için açık amaliyat olmanıza da gerek yok histeroskopi yada laparoskopi ile miyomlarinizdan kurtulun 3 ay en fazla 4 ay korunma süresi 3 kez açık miyom ameliyatı olan biri olarak söylüyorum hiç zaman kaybetmeyin

Bir doktor açık ameliyat önerdi diğeri ise kapalı yapabiliriz dedi. Pandemiden dolayı ise hazirandan önce ameliyat önermiyor gittiğim doktorlar bağışıklık düştüğü için risk oluşturabilirmiş. Diğer bir doktor ise hamile kalabilirsin daha önce doğum yapmadığın için ameliyat önermiyorum dedi. O kadar karıştı ki kafamız. 3. Yılına girdik evliliğimizin akademi o bu derken bu sene çocuk kararı aldık, çocuk düşündüğümüz için kontrole gittik ve orada öğrendik. Hayatta bazı şeyler planladığınız gibi gitmeyebiliyor. Kararımız çocuk denemek oldu öncelikle rahmi etkileyen bir durum olmadığı için ama tabi kafamız karışık biraz tedirginiz. Ameliyatta risk, şuan bu durumda gebe kalmakta.. Fakat birşey var doktorlar ameliyat illa ol demiyorlar. 5 doktora gittik hepsi ayrı ayrı şeyler söylüyor işte bu noktada ne yapacağımızı şaşırıyoruz nasıl olur da biraz olsun ortak bir noktada buluşamazlar. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

11 cm yumurtalık kistim ve 2 tane miyomum var. Hamileliğimin 24. haftasında öğrendim miyomları da.
Bana da doktor hamile kal demişti, hatta ne kadar çabuk hamile kalırsan o kadar iyi demişti ama şimdi çok uğraşıyorum bu durumla. Sıkıntı oluyor, erken gebelik riski vs.
Önce tedavi olun diyeceğim.

Umarım sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağına alırsın. Dilerim bundan sonraki sürecin rahat geçer. Banada şiddetli ağrılarınız olabilir ve erken gebelik riskiniz de var dediler ama bunların hepsi ihtimal, olmayabilirde denildi. Bir de ben zayıf biriyim doktor miyom ağrılarını daha çok hissedersin dedi ki şuan hamile değilim kaşık ağırlarım ve sık sık idrara çıkma şikayetim var. Bir de gaz problemi başladı. Ne gibi şikayetleriniz oluyor daha çok. Cevabınız için çok teşekkür ederim

Benimde 35 mm miyomum olduğunu rahmin dışında dedi ama 8 aydır bebek istiyoruz sağ kasık ağrım çok var sürekli kendimi idrara sıkışık gibi hissediyorum doktorlarda ne yapmam gerekiyor söylemiyor

Benimde 35 mm miyomum olduğunu rahmin dışında dedi ama 8 aydır bebek istiyoruz sağ kasık ağrım çok var sürekli kendimi idrara sıkışık gibi hissediyorum doktorlarda ne yapmam gerekiyor söylemiyor
Benim de şikayetlerim aynı idrara sıkışık gibiyim sürekli daha yeni bebek deneyeceğiz belki bizim de olmayacaktır bilmiyorum kafam çok karışık sürekli karnım şiş

11 cm yumurtalık kistim ve 2 tane miyomum var. Hamileliğimin 24. haftasında öğrendim miyomları da.
Bana da doktor hamile kal demişti, hatta ne kadar çabuk hamile kalırsan o kadar iyi demişti ama şimdi çok uğraşıyorum bu durumla. Sıkıntı oluyor, erken gebelik riski vs.
Önce tedavi olun diyeceğim.
Kaç cm miyom la başladın ne kadar büyüdü canım

Back