Rahmim ters'miş ve herşeyin sebebi de oymuş..

Pa-NickYok

☆Respect yavrum Respect☆
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
884
5.490
138
Selamlar..yaklaşık 10 yıldır belirli aralıklarla KK nü takip ederim ama aktif olarak son günlere kadar hiç kullanmadim.Bikac yıllık bi üyeliğimde var ama genelde hep sorunları okumakla empati yapmakla yetiniyodum..gercekten farkli insanlarin farkli yaşamlarını,sorunlarını gözlemlemek ve hayatla daha barışık yaşamak adına çok güzel bi kulüp burasi..
Neyse gelelim konuya efendimmm.
Ben 31 yaşında 11 yıllık evliyim,bi oğlum bide 2 yaşında bi kızım var.
Kendimi bildim bileli adet sancısı çeker adet boyunca kıvrım kıvrım kıvranırım.önceleri evlenince geçer dediler, geçmedi:kızgın: sonraları çocuk doğurunca geçer dediler ve iki tane normal yolla çocuk yaptım yine yine yineee geçmediii:KK14:o_O:kızgın:
Anlamiyorum yani hala genç kızlar gibi adet sancısı çekmek ve her adet öncesi ağrı kesici almak iyice bıktırdı beni..
Bunun yanısıra ilişki sırasında sürekli hala ve hala canım yanıyor şaka gibi..:KK1:
Biçok kez muayene ye gittim hicbi doktordan tuhaf bisey duymadim.
Bikeresinde bitanesi rahminin cok gerisinde bi et parçası yani yara var sıkıntı yaratıyorsa yakalım demişti.(ilk çocuğumda) ondan dolayı canım yaniyor desem ikinci cocuğumuda normal yolla doğurdum ve bu şekilde et parçası varsa bile yok olmuştur doğumla birlikte dediler.
Neyse cok uzattim gecenlerde farkli bi doktora gittigimde (normal rutin muayene) icin) doktor alttan muayene ederken ben dedimki "hocam 11 yillik evliyim iki cocugum var ama hala iliski sirasinda canim yaniyor bu normalmi, neyin nesi" diye sordugumda bana "rahminiz ters, buyuzden oluyor olabilir dedi ve geçistirdi.söylerken okadar normal söylediki dedim sanirim gayet normal birsey.
Neyse sonralari bunu eş dost'a soylemeye ve netten arastirmaya başladım.çoğu ters rahim'le hamile kalmanin cok zor oldugunu ve bana çok şansli oldugumu söyledi, nette de buna benzer seyler vardi.hatta ve hatta adet sancılarimin sebebi de güya bu ters duran rahmim miş:oha::işsiz:
Yani ben şimdi menopiza girene kadar bu adet sancilari icin aģri kesici mi kullancam arkadaş?:KK12:
Dogum kntr haplari kullandim bekarken bile sancıyı hafifletiyor diye ama oda nereye kadar?:KK14:
Ters rahim le ilgili bana bişey söylemek isteyen varsa severek dinlerim? Nebiliyim gercektende iki cocugumada klomen diye bi yumurta artirici var onunla hamile kaldim.
Bunun sebebi 31 yil sonra ters durdugunu ögrendiğim Rahmim miymiş yani???

Tersse nasıl normal doğum olmuş anlayamadım

benim rahmimde ters,cogu arkadasiminda rahmi ters ve hic sIkinti yasamadan hamile de kaldik dogumda yaptik.
evet adet esnasinda ve iliski esnasinda arada sanci oldugu dogrudur ama benim icin katlanilmayacak olcude olmadi.
ben adet oncesi testere disli aslan pencesi veya hayit iciyordum bir hafta boyunca ozaman hic agrim olmuyordu.

benim de rahmim ters..hemde bunu 13 yıllık evli ve 1 çocuk sahibiyken öğrendim..
yeryüzünde yüzde 30 kadında varmış bu..ve evet adet sancısına neden olurmus..doktorum dedi..
ama asla hamilelikle ilgisi yok..çünkü döllenme orada olmuyor..yumuırta kanalında olup sonra oraya yerleşiyor..ve rahim hamilelik süresince normal pozisyonunu alır..

hamilelik ilerledikce dogum pozisyonunu aliyor rahim,benim rahmimde ters normal dogumu cok rahat yaptim Allaha sukur.
Benimde doğumlarım kolay oldu çok şükür ama nette ilişkiye girdikten sonra kadını farklı pozisyonlarda beklemesi gerektiğini yaziyor döllenme için..gerçi ben doğumlarımdan sonra ögrendim rahmimin ters oldugunu o nedenle o pozisyonları deneme fırsatım olmadı çok şükür:anne:

Içimi rahatlattınız, benim tanıdığım pek kimse yok rahmi ters olan.Birtek teyze kızım var ve onunda aynı adet sancısı ve ilişki sirasinda acı hissi..

nasıl ters ya agzı yukarıda mı oluyor nokuyor benmde adetlerım cok sancılı olur ve evlendıkten snra daha sancılı oluyor bazen dayanamayıp agladıgım oluyor son bır yıldır agrı kesıcı kuşlanmak zrunda kalıyorum :( ve cocugumda olmuyor acaba benım de mı ters:KK17:

nasıl ters ya agzı yukarıda mı oluyor nokuyor benmde adetlerım cok sancılı olur ve evlendıkten snra daha sancılı oluyor bazen dayanamayıp agladıgım oluyor son bır yıldır agrı kesıcı kuşlanmak zrunda kalıyorum :KK43: ve cocugumda olmuyor acaba benım de mı ters:KK17:
Canım genelde doktorlar rahim tersliğini çocuk olmaz diye tanımlamiyorlar ama çevremde biçok insan ters rahimle hamileliğin daha zor olabileceğini söylüyor.Hangisi doğru bilemiyorum tabii, bunu internette araştirdiğin zaman daha çok kafan karışabilir.Deminde belirttiğim gibi ilişki sonrası farklı pozisyonlar deneyebilirsin mesela sırt üstü değilde dizlerinin üstünde öne doğru eğilmiş vaziyette beklemek gibi.
Belki saçmaliyorumdur yani tam olarak bilmiyorum sadece duyumlarım bu yönde..

adet dönemini berbat geçiren biri olarak yazıyorum . Aşırı ağrı ve lanet şekilde gazlı geçiyor :( şuan bende şüphelendim hiç alttan muayne yaptırmadan korkarım zaten öyle şeylerden :) Bende mi yaptırsam napsam :((

Canım genelde doktorlar rahim tersliğini çocuk olmaz diye tanımlamiyorlar ama çevremde biçok insan ters rahimle hamileliğin daha zor olabileceğini söylüyor.Hangisi doğru bilemiyorum tabii, bunu internette araştirdiğin zaman daha çok kafan karışabilir.Deminde belirttiğim gibi ilişki sonrası farklı pozisyonlar deneyebilirsin mesela sırt üstü değilde dizlerinin üstünde öne doğru eğilmiş vaziyette beklemek gibi.

Nette bıraz bakrım az once ama gebelıge engel degıl yazıyor ıcım rahatladı ama syledıgınız pozusynuda denıycem , her nekadar zor grunsede :)

Rahmi ters olmak acaip bişe deilki.hiç bişeyede engel değil,büyütmeyin

Rahmin ters olması rahmin öne doğru değil arkaya doğru yatık olmasıdır
Gebe kalmada sorun teşkil etmez
Adet sancısı da yapmaz

Canim sıkıntılı bir durum değil. Benim annemin de halamin da ters mesela. Çok fazla var bu şekilde.

çevrendeki insanların bu konuda ki eğitimini merak ettim..bırakın bu çevredeki insan laflarını ya..
tekrar söylüyorum döllenme rahimde olmuyo ki hamileliği etkilesin..

Benim de rahmim ters.. Ben de yıllardır adet sancılarımdan ötürü doğum kontrol hapı kullanıyorum, çok şükür hafif geçiyor artık.. Ters olduğunu da yakın geçmişte kontrole gidince öğrendim, o kadar ultrasonla bakıldı hiçbir doktor söyleme gereği duymamış. Hamile kalmada, doğumda sorun olmuyormuş. Ama şimdi sizler ilişkide acı oluyor deyince korktum, 2 hafta sonra evleniyorum, ilişki konusunda korkum yoktu ama bunları okuyunca tedirgin oldum.

Back