• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahmi alınan arkadaşlar lütfen deneyimlerinizi anlatın

bennu06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mart 2017
197
91
98
51
Merhabalar. ben 43 yaşında 2 cocuk annesi evli bir bayanım. 1 aydır cok şiddetli ve sürekli devam eden kanama ile Dr gittim hastanede detaylı incelemeler sonucu rahmim de en büyüğü 4cm büyüklüğünde olan büyüklü ufaklı miyomlar olduğunu ve ameliyat olmamım gerektiğini ameliyatla rahmimin alınacagını söyledi .rahmimi aldırmadıgım taktir de ise miyomların ameliyattan sonra yine aynı kanaman ve agrıların olur bukez daha cok üzülürsün dedi. rahmi alalım kurtul dedi bense kacgündür büyük üzüntü yaşıyorum psikolojim bozuldu ameliyatta rahmimin alınırsa evli oldugum icin cinsel hayatım olumsuz etkilenirmi eşimle aramda sorun cıkarmı sonucta evliliğin saglıklı bir şekilde sürdürülmesinde cinsel hayatta mutlaka etkili ben kendi acımdan bir isteyim inanın yok ama eşimi seviyorum rahmim alınınca eşim cinsel anlamda benden mutsuz olursa bu beni cok yıpratır. benim durumumu yaşamış ve rahmini aldırmış bayan arkadaşlarım lütfen bana bir fikir verin rahmini aldıran arkdaşlar cinsel hayatları bitiyor yada eşiyle arası acılır diye duydum rahmini aldıran ve bu yazımı okuyan bayan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olunun ne yapmalıyım Allah rısası icin cevaplarınızı bekliyorum.

merhaba geçmiş olsun allah şifanızı versin inşallah. şöyleki rahim alınmadan önce yakınım sürekli kanama yaşıyordu 15 gün olmasa 15 gün regl oluyordu. bu durumda da cinsel hayatı olumsuz etkileniyordu. sizin gibi birçok tereddüt yaşadıktan sonra kan değerleri hepten düşünce ameliyat kararı aldı ve hala iyiki alınmış diyor. eşiyle arası da açılmadı gayet mutlular.

belirtmek isterim ki rahimin cinsellikte bir anlamı yok rahim sadece bebek kesesi. bebek düşünmüyorsanız varlığını önemsemeyin bence..

merhaba geçmiş olsun allah şifanızı versin inşallah. şöyleki rahim alınmadan önce yakınım sürekli kanama yaşıyordu 15 gün olmasa 15 gün regl oluyordu. bu durumda da cinsel hayatı olumsuz etkileniyordu. sizin gibi birçok tereddüt yaşadıktan sonra kan değerleri hepten düşünce ameliyat kararı aldı ve hala iyiki alınmış diyor. eşiyle arası da açılmadı gayet mutlular.

belirtmek isterim ki rahimin cinsellikte bir anlamı yok rahim sadece bebek kesesi. bebek düşünmüyorsanız varlığını önemsemeyin bence..
Kardeşim öncelikle cevap yazdığın icin Allah razı olsun. emin ol şuan ağlıyarak bu satırları yazıyorum ancak icinde bulundugum durumda karar vermek cok zor sonucta eşimde rahmimin alındıgı bilecek bundan etkilenir diye cok endişeliyim sonucta erkek dün eşimle konuştum bana önce sağlıgın önemli dr aldır rahmini dediyse aldır dedi ama ben rahat deyilim işte :(

Rahimsiz doğan insanlar bile olabiliyo. Cinsellikle alakalı değil. Sağlığınız için daha ilerlemeden olun ameliyatınızı. Geçmiş olsun.

Rahimsiz doğan insanlar bile olabiliyo. Cinsellikle alakalı değil. Sağlığınız için daha ilerlemeden olun ameliyatınızı. Geçmiş olsun.

Kardeşim öncelikle cevap yazdığın icin Allah razı olsun. emin ol şuan ağlıyarak bu satırları yazıyorum ancak icinde bulundugum durumda karar vermek cok zor sonucta eşimde rahmimin alındıgı bilecek bundan etkilenir diye cok endişeliyim sonucta erkek dün eşimle konuştum bana önce sağlıgın önemli dr aldır rahmini dediyse aldır dedi ama ben rahat deyilim işte :KK43:
Sizden de Allah razı olsun.evet çok zor her ameliyat kararı dediğiniz gibi bu başka zor ama hiç endişeniz olmasın doğum yapmışsınız eşiniz bunu da biliyordu etkilenmediyse bundan da etkilenmez..çok ertlemeyin bir an önce kavuşun sağlığınıza

sagol kardeşim Allah razı olsun

Öncelikle geçmiş olsun
Bir yakınım da aldırdı rahmini keşke daha erken aldirsaydim dedi regl olmuyor ve hamile kalamiyor sadece her ay adet olması gereken zamanda yumurtaliklari olduğu için hormonal anlamda herşeyi gerçekleşiyor hatta sürekli regl zamanında çıkan sivilce bile çıkıyor

Hiç düşünmeden olun

Bir de önce can sonra canan
Hayatta herşey cinsellik değil erkekler için de bu böyle bence
Hormonlarının salgıladığı sürece sizin açınızdan hiçbir sorun yok

Öncelikle geçmiş olsun
Bir yakınım da aldırdı rahmini keşke daha erken aldirsaydim dedi regl olmuyor ve hamile kalamiyor sadece her ay adet olması gereken zamanda yumurtaliklari olduğu için hormonal anlamda herşeyi gerçekleşiyor hatta sürekli regl zamanında çıkan sivilce bile çıkıyor

Hiç düşünmeden olun

Bir de önce can sonra canan
Hayatta herşey cinsellik değil erkekler için de bu böyle bence
Hormonlarının salgıladığı sürece sizin açınızdan hiçbir sorun yok
Sağol kardeşim cevabın icin. Allah kimseye yaşatmasın cok zor bir durum Ankarada yaşıyorum dün özel bir dk gittim muane etti durumumu anlattım bana ilac yazdı ve dediki madem ameliyat olmak istemiyorsun seni yavaş yavaş menapoza sokalım böylelikle miyomlar okadar rahatsız etmez dedi ilacları kullan kanaman olmassa korkma ama kanaman başlarsa bilki miyomdandır git ameliyatı ol dedi.dünden beri ilacımı kullanıyorum ve hepinizden bana dua istiyorum ayrıca doktorun dedigine göre benim sadece rahmim alınıcakmış yumurtalık larım kalacakmış fakat bu durumda ilerde yumurtalık kanseri olma durumun olabilir dedi. artı sol yumurtalıgımda sorun cıktı ve iki tanede kist tin var dedi şimdi ilacı kullanıcam menopaza girersem kötünün iyi olarak düşünürsek miyomlar menopozdan sonra etkili olmuyormuş Hanım kardeşlerim dualarını bekliyorum:(

çok geçmis olsun
benimde bi tanidigm bu miyomlar yuzunden amleuyat oldu, dr yasi genç oldugu için once rahmi almak istememis 37 falandi yasi , bebekde istiyordu ,ameliyatdan sonra agrisida kanamasi kesilmedi, ameliyat esnasinda miyomun yuzeysel olanini aliyormus dr, tras etmek gibi demis,kökü orda oldugu için vede biçakda vuruldugu için daha hizli buyumeye absladilar bu sefer
dr un dedigi gibi bigun kanama yuzunden evde dusup kalinca acil ameliattan alindi rahmini aldilar, ilk ameitadn bi alti ay sonra fln
simdi çok iyi sukur bi sorunu yok baya rahatladi
ama kocasiyla ilsiki kismini bilmiyorum onun konusu geçmedi hiç aramizda
geliba fazla seçeneginiz yok
ozel gittginiz dr u dinleyin, zaten kanama artarsa sizi kurtarmak için acil amalieyat ediliyorsunuz ..

çok geçmis olsun
benimde bi tanidigm bu miyomlar yuzunden amleuyat oldu, dr yasi genç oldugu için once rahmi almak istememis 37 falandi yasi , bebekde istiyordu ,ameliyatdan sonra agrisida kanamasi kesilmedi, ameliyat esnasinda miyomun yuzeysel olanini aliyormus dr, tras etmek gibi demis,kökü orda oldugu için vede biçakda vuruldugu için daha hizli buyumeye absladilar bu sefer
dr un dedigi gibi bigun kanama yuzunden evde dusup kalinca acil ameliattan alindi rahmini aldilar, ilk ameitadn bi alti ay sonra fln
ozel gittginiz dr u dinleyin, zaten kanama artarsa sizi kurtarmak için acil amalieyat ediliyorsunuz ..
maral. cok gecmiş olsun yakınınıza bende öyle düşünmeye başladım rahmi aldırayım kurtulayım diyorum cünkü bu kanama beni okadar korkuttuki psikolojim bozuldu. ve heran bakıyorum tekrar kanama başladımı diye gittigim özel doktorda belki benim korkumu anladıgı icin ilac demiştir ancak miyomun ilacla tedavisi yokmuş bana verdigi ilaclar beni menopoza sokacakmış menopoza girince miyom beni rahatsız etmiycekmiş ilacı almamım sebebi bu .

çok geçmis olsun
Özel dr dinlersem ki şuan ilcanı kullanıyorum bukkez tekrar aynı kanamayı yaşamıycamın garantisini dr vermiyor ve sürekli bu sitresle yaşıycam bu cok zor :(

menepoz daha zor bir durum.
rahim alınsın yumurtlalıklar kalır.
hormonlar çalışır.

maral. cok gecmiş olsun yakınınıza bende öyle düşünmeye başladım rahmi aldırayım kurtulayım diyorum cünkü bu kanama beni okadar korkuttuki psikolojim bozuldu. ve heran bakıyorum tekrar kanama başladımı diye gittigim özel doktorda belki benim korkumu anladıgı icin ilac demiştir ancak miyomun ilacla tedavisi yokmuş bana verdigi ilaclar beni menopoza sokacakmış menopoza girince miyom beni rahatsız etmiycekmiş ilacı almamım sebebi bu .
Tanidigim yurt disinda, buradaki doktorlar oyle uygun gormus aslinda ilk ameliyatda alinmasi alzimmis rahimin ama yas genç oldgu için sans vermisler
o arkaadsda hep yorgun bitkin di, kansizlikdan dolayi vucut artik yavas uavas gucu kalmiyor
esle munasebet de bir sorun oldugunu sanmiyorum, kuruluk vs olurmu acaba oda daha çok sizi rahatsiz eder
burada çok konu var rahimsiz olanlarin açtigi bulabilirsem eklerim buraya linkini
sizde direk konu shaibine sorup bilgi alabilirsiniz
ama bu saaten sonra çocuk dusunmuyorsaniz ki isteesenizde olamaz menapoza girmeye ugrasacaksiniz, vucudunuzu hormonla doldurmak pek mantikli gorunmuyor
sanki ameliyat sizin için bir kurtulus gibi
zaten su anda boyle kanamalar oldugu surece esle munasebet soz konusu deildir
esiniz de soylemis zaten onemli olan sagligin diye dogru olanda budur

Özel dr dinlersem ki şuan ilcanı kullanıyorum bukkez tekrar aynı kanamayı yaşamıycamın garantisini dr vermiyor ve sürekli bu sitresle yaşıycam bu cok zor :KK43:
yok hani yine kanama olursa git ol demis ya onu kastedmistim

bendeki miyom zararsız sözde bir doktor kötü dedi fakülte doktoru sıkıntı yok dedi.çocuğum hala olmuyor tüp bebeğim negatif.bende 2 defa kansızlık tedavisi gördüm.her adette acillikim ağrıdan.miyom 2-2.5 cm adette büyüyüp küçülüyor.

tamam arkadaşım ben yanlış anladım ondan öyle cevap yazdım sağol kardeşim
bir prof un sitesindeki şu alıntı rahim alınınca olanlar
Histerektomi

Genel anestezi altında rahimin tümü ameliyatla dışarı alınır. Hasta eğer 40 yaşın üzerindeyse, genellikle yumurtalıkların da alınması tercih edilmektedir. Genellikle, çok sayıda miyomu olan, menapoza girmiş ya da artık hiçbir şekilde hamilelik istemeyen hastalarda uygulanır. Radikal bir tedavi yöntemidir, rahim alındığı için tüm miyomlar tedavi edilmiş olur, ayrıca rahim ve yumurtalık kanseri riski (yumurtalıklar da alınırsa) ortadan kalkar. Yumurtalıklardan salgılanan hormonlar hastaya ameliyattan sonra ilaç olarak verilir (hormon replasman tedavisi).

Histerektomi ameliyatı, hastalar tarafından istenmese de günümüzde rahim miyomları içinen çok uygulanan tedavi yöntemidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, her yıl 650.000 histerektomi yapılmakta ve bunların yaklaşık %90 ı miyom gibi "iyi huylu" hastalıklar için uygulanmaktadır. Ancak bu yaklaşımın doğruluğu son zamanlarda ciddi olarak sorgulanmaktadır. Yapılan bir çok çalışmada, histerektomi olan hastalarda koroner kalp hastalığı, osteoporoz (kemik erimesi), demans (erken bunama) ve depresyon riski daha fazla bulunmuştur. Ayrıca histerektomi ameliyatından sonra, kabızlık, idrar tutamama, psikoseksüel sorunlar ve "şiddetli menapoz" gibi yaşam kalitesini düşüren bir dizi problem ortaya çıkabilir. Bu nedenlerden dolayı, histerektomi günümüzde, embolizasyon ve miyomektomi gibi yöntemlerle tedavi edilemeyen miyom hastalarında son çare olarak düşünülmesi gereken bir yöntem olarak kabul edilmektedir.

kroner kalp hastalığı. erken bunama. kemik erimesi. cinsel sorunlar. yumurtalık alınmassa kanser riski

Back