Rahimden biyopsi parçası nasıl alınır.Aldııran var mı ?

bir yıllık evliliğim daha öncede doktora gitmiştim bi iki kere rahim duvarı kalınlaşması görmemişlerdi karından bakılan ultrasonda. Fakat ocak ayında bir doktorun farketmesi ile rahim duvarı çok kalın dediler. ve bi aydır üç doktor dolaştıktan sonra gittiğimiz profesör rahim içinde 4 cm lik miyom ve rahim duvarı çok kalın önemli dedi 19mm miş kalınlık. parça alacaktı normal yolla korktum aldıramadım. ameliyat anestezi altında alınması içinde 18 marta gün verdiler. Çok geç mi tarih ? Rahim duvarı kanseri diyor internette okuduğum her yerde ? Korkuyorum ? Ne yapmam gerekir bilen yada yaşayan varsa bu durumu yardımcı olabilir mi bana ??
Merhaba baktırdınız mı acaba sonuç ne çıkmıştı

ayyy bu konu tamda benim uzmanlık alanımmış :1:
ben devlet hastanesinde ebeyim ve gün boyunca en az 15 hastaya P.C(probe küretaj) yapıyoruz..
öncelikle dr.görüşüyo hastayla hastalar ben dayanamam lokal değil anestezi altında olsun derse amelyathameye gönderiyoruz orda yapıyolar hasta kendine geldikten sonra reçete edilip taburcu ediliyor..
diğer türlü lokal olarak yapılıyor ama öyle uyuşturucu falan yapmıyoruz ağrı kesici yapıyoruz sadece katlanılmıycak bir ağrı olmuyo illaki canın yanacak ama dişini az sıksan 2 dk.da biter :34:
alınan parça patolojıye gönderiliyor..
çok geçmiş olsun ama ufacık bir müdahale için tüm vücudunun anestezi almasını önermem tabi sen bilirsin yinede ben asla dayanamam dersen anestezi altında ol ama çok az ağrın olur müdahaleden sonrada yarım saat dinlenip gidersin evine hafif kanaman ve kasık ağrın olabilir ama ağrı kesiciyle giderilebilir ağrılar bunlar :40:
Merhaba bizim doktor bu işlem sırasında miyom almaya kalkışmış.Yarısını alamamış.Sence sıkıntı olur mu?Biz biyopsi istemiştik sadece.Şimdi de diyor ki histereskopi ile tekrar yapayım.Biyopsi sonucu da henüz gelmedi.Körlemesine yapmış yani.Bir de bu adan çok bilinen bir Prof

Back