rahimde sıvısı olup yumurta toplamında sıvıyı çektiren varmı?? ACİLLLL

2009Papatya

Cennet kuşum Keremim
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
550
2
96
45
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar
Ben tam 5 tane tüp bebek denemesi yaptıran ve 3.denemede ikiz gebelik elde eden 1 ini 7 haftalık diğerinide 27 haftada kaybeden biriyim.
İlk 3 tedavimde ilaçlardan kaynaklanan herhangi bir durum yaşamadım , fakat doğum sonrasındaki her iki denemelerimde adetin 5.gününden sonra yumurta toplama gününe kadar rahim içerisinde hep sıvı oluşuyordu ve yumurta toplama gününde rahimdeki sıvı çekiliyordu.
Son denemi bu ay yapay rahim uygulaması ile 5 güne bekletilen 4 adet embriom vardı.Transferden bir gün önce yani 4.günde rahime bakıldı sıvı yoktu.5.gün bakıldı sıvı yoktu ve 2 tane blastokist embriom transfer edildi.Sonucumu pazar günü aldım negatif çıktı.
Dün dr gittim ve çok şaşırdığını benden çok umutlu olduklarını söyledi.Ancak bir muayene etmek istiyorum ne var bir durum değerlendirmesi yapayım dedi ve baktı.Rahimde sıvı vardı.Ama benim henüz daha adet kanamalarım başlamadı.
Çok şaşırdı ve anlam veremedi acaba tutunmamaları sıvımı oluştu bilmiyor.

Sorum şu sizlere....
Benim gibi sıvısı olup çektiren varmı?? Yani dr bu duruma nasıl bir açıklık getirdi.Ben şuan dondurulmuşlarımı riske atmak istemediğimden bu sıvı neden oluşur neden oluşmaz araştırmasındayım..Varsa benimle bu konuda paylaşabilecek arkadaşlar bekliyorum

merhaba benimde rahimde sıvı görülmüştü, araştırılınca bu sıvının tüplerde biriken iltihap olduğu anlaşıldı, iltihap rahme sızıyormuş, benim sorunum tüplerdeydi ameliyat oldum . rahim filmi çektirdinmi? tüplerde herhangi bir sıvı ya da tıkanıklık varmı? ama bu yazdıklarıma bakıp korkma herkeste aynı olacak diye birşey yok. bazen rahim zararsız sıvılarda üretebiliyormuş, belki seninkide öyle birşeydir. zaten rahim filmiyle bunu daha net söyleyebiliyorlar.

cevabın için çok tşk ederim.
Benim zaten 2004 rahim filmim çekilmişti ve her iki tüpüm tıkalıydı.Film esnasında sol tarafım açıldı sağ tarafım açılmadı.Bunun üzerine laperoskopi olup her iki tüplerimdeki yapışıklıklar temizlenerek açılmıştı.Bana söylenen adet kanamasının bir kısmı rahim içine diğer kısmı karın boşluğuna aktığını söyledir.(Çok fazla adet sancısı çekerdim hep yürüyemez hale gelirdim)
Bir sene bekle dediler ama olmayınca aşılama yaptık tutmayıncada tüp bebek için karar vermiştik.
Ancak tesadüfi bir şekilde yurtdışına gittiğimde rahim bakılırken her iki tüplerimin yine tıkalı çıktığını öğrendim.
Apar topar aynı dr geri döndüm konuyu söyledim ve dr bana demesi bu durumda tüp bebek yapamayız bebekler tutunmaz tüpleri bağlıyacağız dedi.
Ve 2.nci bir laperoskopi ile tüplerim bağlandı.Ve gerçektende çok kötü durumda özelliklede sağ tüpümün olduğunu.
Sonrasında 1.Tüp denemedi negatif , Dondurulmuş negatif derken başka dr arayışına gittim.
O dr da gebelik oluşmuştu yukarıda yazdığım gibi.
Fakat sonraki denemelerimde tedavi aşamasında neden sıvı geliyor hala bilinmiyor.Hatta bu dr histeroskopi yaptı parça alında patolojie gitti ve herşey temiz geldi.İltihap yapışıklık rahimde anormali olmadığı çıktı.Garanti olsun diye de dr. içeriden her iki tüp ağzımı yakarak yapıltırdı.

Bunlara rağmen neden hala rahimde sıvı var bilmiyor.Benden tekrar rahim filmi istedi.Ama benim anlamadığım nerdeyse çift dikişli olarak kapalı olduğu halde neden rahime sıvı geliyor bilmiyorum ve dr şaşkın..

canım benden başka cevap veren olmamış ne yazıkki. bir tek ikimiz yaşamışız galiba.
benim bir tüpümü tamamen çıkardılar, diğer tüpümün bir kısmı ise diğer organlara çok yapışık olduğundan onlara zarar vermemek için bir kısmı orada bırakmışlar yani küçük bir uç kısmı. onuda yakmışlar. ama herşeye rağmen benim içim rahat etmedi, 6 ay sonra gidip rahim filmi çektirdim. sızıntı olmadığı anlaşıldı. ancak böyle içim rahat etti. bence sende bir rahim filmi çektir için rahatlasın. çünkü bu tür bağlanma olaylaylarında bazen ince sızmalar olabiliyormuş. inşallah çıkmaz ama onca tüp parası harcamadan onca hayal kırıklığı yaşamadan bir rahim filmi ile yola çık derim.
ben tüplerimi aldırmadan önce 4 kez tüp denedim. meğer hepsi boşunaymış, rahime iltihap sızdığı için embriyoların ölümüne neden oluyormuş. yaşadığım çok büyük bir hayal kırıklığı idi.

evet güzelim ama seninle yazışmak bile bana rahatlık veriyor.Tşk ederim.
Çok haklısın güzelim maddi manevi çok yıpratıyor güzelim çokk.
Anlamadığım şu.Hamile kalabilmişitm ve o tedavimde sıvı yoktu.Acaba hamilelikte tüplerin bağlantı yerlerde herhangi bir bozulma olabilirmi ki??Yani olsa bile Aralık ayında dr bir daha içeriden yaktı uçları ve 1 ay sonra tüp bebeğe giriştik.Bu kadar kısa bir sürede olma şansı varmı??
Öff inan karman çorman oldum..
Peki tüplerini aldıktan sonra hamilelik yaşadın mı? Bebeğin varmı?

bir nebze faydam olduysa sevinirim, ben tüplerimi aldırdığımda rahimden birde miyom çıkarıldı, öncesinde de 4 tüp denemem vardı boşu boşuna yapılmış. dolayısıyla çok yoruldum, 6 ay ara verdim, henüz denemedim, çünkü tüp müp tahammülüm kalmamıştı, üstelik maddi anlamdada sıfırı tükettik, dolayısıyla ara verdiğim çalışma hayatıma geri döndüm... özetle altı aydır hiçbirşey yapmadım.

ameliyat yerlerinde bir bozulma olabilirmi demişsin? bu doktorunun ne kadar iyi olduğuna bağlı bence. ben doktoruma tüpleri bağlayacakmısınız? yoksa alacakmısınız dediğimde, bağlamayı tercih etmiyorum, zaman içinde sorun çıkarabiliyor,, o nedenle tümden çıkarmayı deneyeceğim, ama eğer çok yapışıklık varsa çıkaramam ve bağlamak zorunda kalırım demişti.

yada histeroskopi ile rahmin içi çok iyi temizlenmemiş olabilir. işte bunların tek cevabı bence öncelikle rahim filminde. tüpler olmayınca daha basit çekiliyor, 5 dk. bile sürmedi, ne acı ne sancı olmadı.

ya birde bu sıvılar illede kötü anlam taşımıyormuş, zaten sanada patoloji yapılmış, acaba bünyesel birşey olabilirmi? bu noktada başka doktorların fikrini almak derim. tek bir doktorun sözüyle hareket etmemeyi öğrendim ben. belkide tutmamasının o sıvıyla ilişkisi yoktur. burada tüpleri sağlam olup hamile kalamayan çok insan var.

yumurta kalitesizliği, rahim inceliği bunlarda başlı başına sorun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…