Rahimde polip ne demek

Merhaba geçen ay vajinal ultrasonla baktı doktor polip var dedi.. Bir ay sonra farklı bi doktora gittim o da normal ultrasondan baktı görünmedi suprapubik pelvik ultrason istedi. Onda da polip çıkmadı.. Bu ay adetin 2. Günü gideceğim tekrar o dönemde daha net görünüyormuş sanırım. İnşallah yoktur :KK43:(

Benim de geçen gittiğim doktor yine polip dedi
Bi türlü anlayamadım var mı yok mu
Bi gidiyorum var bi gidiyorum yok
Adetin 3. Günü gittim yok dediler
Ama sonra arada gittim yine var dediler
Ben de anlamadım

Ben de anlamadım

Sonuç olarak ne yaptın canım. Ameliyat oldun mu

Ben de anlamadım
Polip muayne ile pek kolay anlasilmiyormuş bir yerde oyle okudum. Bende ki anlasilmadi muaynede kurtaj oldum patoliji sonucunda anlasildi polip oldugu

Canım ne kadar abartmışlar ben dün 2.kez polip aldırdım, hastalık filan değil. Rahimde bir tür et parçası. Onu kazıyor Dr. 5-10 dk sürüyor. Benim ilki Hsg ile birlikte yapıldı aynı operasyonda. O zaman çok canım yanmıştı kanama olmuştu. Hangisinden kaynaklı bilmiyorum Hsg den olabilir. Dünkü operasyon çok şükür ağrısız geçti. Hiç bekletme hemen aldır, bebeğin tutunmasini engelliyor diye alıp duruyorlar.ben tüp bebek tedavisine başlamayı düşündüğüm için rahmin temiz olması lazım dedi Dr. Hiç önermiyorlar. Ama inan çoğu kadında olan biseymis, ağrı sizi yapmıyor genelde. Farkına bile varılmıyormus.

Merhaba canım rahim filminde polip çıkarsa aynı anda film çekip ve polipi alıyorlar mı?

Sonuç olarak ne yaptın canım. Ameliyat oldun mu

Polip muayne ile pek kolay anlasilmiyormuş bir yerde oyle okudum. Bende ki anlasilmadi muaynede kurtaj oldum patoliji sonucunda anlasildi polip oldugu

Bu ay bekliycem
Bebek için deneme yaptık
Eğer sonuç negatif olursa doktora tekrar gidip polipi bir nihayete erdirmesini istiycem
Sanırım ofis histereskopi gibi bir yöntem uygulanıyor varsa alsın yoksa da kesin bişey desin yani
Benim de kafam karışık

Tam olarak ne zaman görünüyor polip anlamadım.. Adet bitiminde gittim görünmedi.. Bir hafta sonra tekrar gittim polip benzeri bişey gördü doktor.. Ama kalınlaşmadan da olabilirmiş.. Mart ayında hsg çekilecek orda görünürse alırlar mı ki

Ben de polip var, hem vajinal ultrasonda hem de hsg çekiminde gözüktü. İş yerime yakın oldugundan yumurta takibi için gittigim doktor, polip gebeliğe engel olabilir, gebelik olsa bile düşük riski yüksek olur diyor. Aynı sekilde hsg cekimimi yapan yer de, sağlıklı gebelik için polip alınmalı dedi.

Kendi doktorum da, poliplerin gebeliğe engel olmadıgını, poliplerin dogumla gececegini, dogumun bir çok hastalıga tedavi olacağını söylüyor ve polip alımını önermiyor. Herşeyin bir çözümü olduğunu ve polip aldırmak için anestezi almaya gerek olmadıgını söylüyor.

Sanırım doktorlar da oldukca farklı fikirdeler

Tam olarak ne zaman görünüyor polip anlamadım.. Adet bitiminde gittim görünmedi.. Bir hafta sonra tekrar gittim polip benzeri bişey gördü doktor.. Ama kalınlaşmadan da olabilirmiş.. Mart ayında hsg çekilecek orda görünürse alırlar mı ki

Merhaba, hsg'de kesinlikle görülüyor.

ben de anlamadım
defalarca vajinal muayene oldum
adetin 3. gününde de diğer zamanlarda da.
ne zaman yumurtlama günü gidersem o gün polip var diyolar
adette çağırıyolar polip değilmiş diyorlar.
illaki ileri tetkik yaptırmam gerekecek herhalde.

Ben de polip var, hem vajinal ultrasonda hem de hsg çekiminde gözüktü. İş yerime yakın oldugundan yumurta takibi için gittigim doktor, polip gebeliğe engel olabilir, gebelik olsa bile düşük riski yüksek olur diyor. Aynı sekilde hsg cekimimi yapan yer de, sağlıklı gebelik için polip alınmalı dedi.

Kendi doktorum da, poliplerin gebeliğe engel olmadıgını, poliplerin dogumla gececegini, dogumun bir çok hastalıga tedavi olacağını söylüyor ve polip alımını önermiyor. Herşeyin bir çözümü olduğunu ve polip aldırmak için anestezi almaya gerek olmadıgını söylüyor.

Sanırım doktorlar da oldukca farklı fikirdeler

hangisine göre hareket edeceğiz iyice kafam karışık

ben de anlamadım
illaki ileri tetkik yaptırmam gerekecek hherhalde

Mart ayında bebek tedavisi için hsg çektireceğim.. Olursa da orada belli olur.. Hem film çekip hem polipi alırlar mı acaba?
İki operasyona giremem diye düşünüyorum ☹

ben de anlamadım
illaki ileri tetkik yaptırmam gerekecek herhalde.

hangisine göre hareket edeceğiz iyice kafam karışık

Mart ayında bebek tedavisi için hsg çektireceğim.. Olursa da orada belli olur.. Hem film çekip hem polipi alırlar mı acaba?
İki operasyona giremem diye düşünüyorum ☹

Merhaba bende poliplerimi histereskobiyle aldirdim 1 ay olmak uzere..
Polipler bazen buyuyup kuculuyo diye biliyorum ben hormonlarla alakali olsa gerek sanirim buyuyp kuculmesi. Ama doktorun tam net olarak bu poliptir demesi patoloji sonucuna gore oluyo. En azindan ben oyle oldum. Bu konuda bilgim oldugu icin anlatmak istedim..

Merhaba bende poliplerimi histereskobiyle aldirdim 1 ay olmak uzere..
Polipler bazen buyuyup kuculuyo diye biliyorum ben hormonlarla alakali olsa gerek sanirim buyuyp kuculmesi. Ama doktorun tam net olarak bu poliptir demesi patoloji sonucuna gore oluyo. En azindan ben oyle oldum. Bu konuda bilgim oldugu icin anlatmak istedim..

ben bunu bilmiyordum
o zaman önce histeroskopiyi yaptırmak lazım ki polip mi değil mi anlaşılsın

polip var dediler bana da aldiracagim ay hamile kaldım.ilk uç ay progestan verdi çok şükür bugünlere geldik ama aldirin iconiz ferah olur ilk aylar düşecek korkusu ile moralim .hep bozuktu ayrıca çocuk istiyorsanız adet bitimi birer gün arayla ilişkiye girin kesinlikle yumurtlama gününü kacirmazsiniz.
merhaba bebişinizi kucağınıza aldınız mı?

Polip bendede oluştu zorunlu kürtaj sonrası . Bir sonraki ay operasyonla alınacaktı ki ben faydası olur diye soğan kürü yaptım ve ultrasonda temiz çıktı rahim. Tekrar operasyona gerek kalmadı ve 2 ay sonra gebe kalmıştım . Polip gebeliğe engel değil yalnız düşük sebebi imiş.
merhaba bebeğinizi kucağınıza aldınız mı?

Back