Rahimde polip ne demek

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.340
398
Kızlar 6 aydır aktif olmasa da bebek çalışmalarımız vardı tam bu ay ovulasyon testi alıp dikkat etmeye başladım enfeksiyon çıktı doktor fitil vermişti.Fitili kullanma zamanım yumurtlama dönemine denk geldiği için olacağını sanmıyordum degerlendirmedik .Sonra sikayetlerim devam etti tekrar özel bir hastaneye gittim rahim filmi çekildi polip var dedi doktor tekrar gideceğim . Aylardır bebek olmamasının nedeni polip olabilir mi.Birde evlendigim ilk zamanlar ilişki sonrası hep kan gelirdi ben başka şeylere yorardim meğer bundanmis.Sancili regl miktarının azligi falan doktor buna bagladi.Ameliyat olabilirsin deyince moralim çok bozuldu hem korkudan hem biraz araştırdım ameliyatı çok pahaliymis 5000 den 20000 bin liraya kadar deniliyor . Aranızda bu hastalığı yaşayan varsa yardımcı olabilir mi yani ne demek onu da tam bilmiyorum ameliyatı nasıl korkmam gerekli mi moralim çok bozuk

Benim bi ablamda cikmisti cnm.. patoloji yapmislarmiydi tam hatirlamiyorum yani ameliyat oldu doktor cocugun olsun temizlenir bir daha tekrarlayabikiyor dedi bi sure sorada hamile kaldi.. polip varken kalmadi riskli olabiliyor

Evet zaten kaç aydır kalamadik buna bağlı bence
Benim bi ablamda cikmisti cnm.. patoloji yapmislarmiydi tam hatirlamiyorum yani ameliyat oldu doktor cocugun olsun temizlenir bir daha tekrarlayabikiyor dedi bi sure sorada hamile kaldi.. polip varken kalmadi riskli olabiliyor

Reactions: H M
Onunda ara kanamasi cok oluyor 15 gun o sekilde geziyordu yani. Hem kansizlik hemde duzensizlk yapiyor mutlaka takip etttir

Canım ne kadar abartmışlar ben dün 2.kez polip aldırdım, hastalık filan değil. Rahimde bir tür et parçası. Onu kazıyor Dr. 5-10 dk sürüyor. Benim ilki Hsg ile birlikte yapıldı aynı operasyonda. O zaman çok canım yanmıştı kanama olmuştu. Hangisinden kaynaklı bilmiyorum Hsg den olabilir. Dünkü operasyon çok şükür ağrısız geçti. Hiç bekletme hemen aldır, bebeğin tutunmasini engelliyor diye alıp duruyorlar.ben tüp bebek tedavisine başlamayı düşündüğüm için rahmin temiz olması lazım dedi Dr. Hiç önermiyorlar. Ama inan çoğu kadında olan biseymis, ağrı sizi yapmıyor genelde. Farkına bile varılmıyormus.

polip demek et beni demek.rahminde bir ben oluşumunda bir yapı var çok acıtmadan alınıyor diye biliyorum.

Çok yakın arkadaşım polip operasyonu geçirdi ama 2 ay sonra hamile kaldi canım yarom6 saatlik bir iş ve o kadar pahalı değildi özelde 800 liraya falan oldu küçük bir işlem korkma ol yoksa engel olabiliyor rahim i kapliyor çünkü

Bende vardı canım Polip birkaç tane 2 ay falan kanamam olurdu yogun. Kesilir tekrar başlardi ve adetlerim uzun sürerdi. Ameliyat olmazsan dr. Kanaman durmaz demişti bende oldum bitti. Kolay bi ameliyattı. Bir gün sonra normal hayatıma döndüm. Bu polipler yani et beni büyüyebiliyor, coğalabiliyor.

Rahatladım bizimde 6 aydır olmuyor bebeğimiz bundan olabilir

Bende geçirdim ama önemli bir şey değil canım

Merhaba bir ay önce aşılama tedavisi için tüp bebek merkezine gittim ultrason sonrası polip olduğunu öğrendim.. Doktor adetinin 2. Günü gel bakalım adet sonrası da ameliyata alalım dedi.. Ama ben bir ay daha beklemek istemiyorum..sizi de mi bu şekilde aldılar Başka doktora gitmeli miyim yardımcı olur musunuz?

Öncelikle geçmiş olsun. Ben bu bebek tedavisi için birkaç dr gezdim, bir tüp bebek merkezinde bir aşılama, bir özel hastanedebir aşılama daha ve aynı yerde takip-yumurta toplama işlemlerim yapıldı, polipten dolayı transfer olmadı bir embriyom donduruldu. Polip alındı dr kontrolüne henz gitmedim adeti bekliyorum. Normal gebeliklerde almayabiliyorlar ama düşüğe yol açma olasılığı çok yüksekmiş. Tedavilerde ise hiçbir dr polipe izin vermiyor bildiğim kadarıyla. Tedavi zaten olasılıkları dr un ayarladığı birşey, bir de poliple yola çıkarsa başarısız olma riski yüksek. Rahmin temiz olmasını istiyorlar. Yine de siz başka dr a daha gidin içiniz rahat etsin. Polip ölçülsün boyutuna göre belki de değişik bir karar veren dr olur. Ama ben şahsen düşükle sonuçlanma ihtimali olan bir gebeliğe bile bile lades demezdim

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. Ben aşılama tedavim için aldıracağım zaten. Devlet hastanesine gittim doktor adetliyken gel bakalım ona göre ameliyat yapalım dedi.. Bende bir ay daha beklemek istemiyorum farklı bir doktora gitmek isteme sebebim adeti beklemeden hemen aldırmak. Ve ameliyattan sonra iki gece hastanede yatacağımı söyledi.. Sizde de mi bu şekilde oldu

Adet olmadan alamaz belli günü var onun. Aşılama da önemli değil zaten, ben geçen sene de polip aldırdım aşılama tüp hiçbiri yoktu, bizimki sebepsiz infertilite. O zaman sadece bi ozel hast. jinekologa gidiyordum o hsg cekerken polibi de aldı normal ilişkiye devam dedi ama olmadı. 2.kez başka hast de polip dediklerinde yıkıldım ağladım. Devamlı polip aldiricakmisim gibi korkulara kapılıp ağlıyorum bazen. Çok yoruldum ve yıprandım. 1.de çok kanamam oldu bayıldım bir daha operasyona aldilar hem de anestezisiz ama geçen ay ki ağrı kanama standarttı. İlkiye kıyaslanamaz bile. Hiç yatan duymadım, 3-4 saate çıkarıyorlar. Size başka bir işlem daha yapılacak mı? Yada yatınca ekstra ücret mi alacaklar?

Öncelikle çok geçmiş olsun..Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.. Hayır sadece polip alınacak doktor iki gece yatacaksın diyince tedirgin oldum açıkçası.. Ama internette öyle yazmıyor ameliyatta kısa sürüyormuş sanırım. Yarın farklı bir doktora görüneceğim. Çok teşekkür ederim :)

Teşekkürler amin inşallah. Evet benim de gözüm tutmadı, sanki ekstra ücret almak için söylenmiş gibi geldi bana. 15-20 dakikalık çok basit bir işlem inanki. Zaten narkozlu oluyorsun hiç anlamıyorsun, uyanınca ufak tefek ağrılar oluyor adet ağrısına benzer. O da ağrı kesiciyle geçiyor. 2 gün kalıp ne yapacaksın anlamadım, beni eşim bikaç saate eve çıkardı evde bile doğru düzgün yatmadım. Hastanede insan sıkıntıdan patlar

polip var dediler bana da aldiracagim ay hamile kaldım.ilk uç ay progestan verdi çok şükür bugünlere geldik ama aldirin iconiz ferah olur ilk aylar düşecek korkusu ile moralim .hep bozuktu ayrıca çocuk istiyorsanız adet bitimi birer gün arayla ilişkiye girin kesinlikle yumurtlama gününü kacirmazsiniz.

Evet canım çok haklısın yatmam inşallah:) yarın farklı bir doktora görünecegim inşallah fazla uzatmadan alırlar.. Çok stres oldum.. Teşekkür ederim ilgilendiğin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…