• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Rahimde perde ameliyatı sonrası gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canımm yaa allahımm sabırlar versin galiba yeniden hamilesin rabbim kucagına almak nasip etsin aslında bana bi umut oldun şuan 23 haftalık da da olsa süren bi gebelğin olmuş benmki boş gebelkti sanki hiç sürmüycekmş gibi gelmşti gebelğim demeki sürebiliyomuş. Rahim de perde oldugu için mi yaşamışsın bu olayı? Düşükten snra mı amlyt edildin rahimden
Evet canım şuan 16 haftalık hamileyim. Perde olduğu için dediler onun sebebini ameliyat oldum. İnşallah başka bi sebebi yoktur çünkü 20 li haftalardan yine korkuyorum açıkçası

Evet canım şuan 16 haftalık hamileyim. Perde olduğu için dediler onun sebebini ameliyat oldum. İnşallah başka bi sebebi yoktur çünkü 20 li haftalardan yine korkuyorum açıkçası
İnşallah rabbim kucagına almayı nasip eder bu acıyı da aklından da fikrindedinde çıkartır

Güzel örnekler var önümde evet çevremde de varmış meğer ben bilmiyomuşum inşallah rabbim nasip eder de hayırlısıyla alırım kucağıma
Hikâyeniz çok üzdü ece hanım.saglikli bir şekild e dogum yaptiniz mi.kesinlikle özel hastaneler konusunda size katılıyorum.devlet hastaneleri ve üniversite hastaneleri varken özele gitmek bana da mantikli gelmiyor tercih de etmedim şu ana kadar

Mrb arkadaşlar ben de geçen ay perde ameliyatı oldum sonrasında gebelik ihtimali nedir bilmek istiyorum doktorum çatlama ignesi yapmamı söyledi hemen bu ay ama ben ameliyattan sonra bir ay en azından beklemek istedim. Bu adet döneminde değil de gelecek ay yaptıracağım iğneyi. Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa çok memnun olurum ya

Mrb arkadaşlar ben de geçen ay perde ameliyatı oldum sonrasında gebelik ihtimali nedir bilmek istiyorum doktorum çatlama ignesi yapmamı söyledi hemen bu ay ama ben ameliyattan sonra bir ay en azından beklemek istedim. Bu adet döneminde değil de gelecek ay yaptıracağım iğneyi. Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa çok memnun olurum ya
Merhaba, bende rahim şekil bozukluğu nedeni ile histeroskopi olmuştum, rahim y şekilndeydi, operasyonla düzeltildikten sonra ilk ay doğal denemiştik ama olmamıştı. İkinci ay ovulasyon testi ile daha iyi takip ettik ve çok yeni pozitifi gördük. İnşallah siz de hayırlı haberlerle gelirsiniz.

Merhaba, bende rahim şekil bozukluğu nedeni ile histeroskopi olmuştum, rahim y şekilndeydi, operasyonla düzeltildikten sonra ilk ay doğal denemiştik ama olmamıştı. İkinci ay ovulasyon testi ile daha iyi takip ettik ve çok yeni pozitifi gördük. İnşallah siz de hayırlı haberlerle gelirsiniz.

Yaa hayırlı olsun çok sevindim ovulosyon testi nedir çok bilmiyorum doktorum hiç öyle biseyden bahsetmedi. Ameliyattan sonra doğum kontrol hapı verdi adetinde çatlama ignesi yapalım dedi sadece. Sizin ikinci ayda mi oldu hamileliğiniz?

Yaa hayırlı olsun çok sevindim ovulosyon testi nedir çok bilmiyorum doktorum hiç öyle biseyden bahsetmedi. Ameliyattan sonra doğum kontrol hapı verdi adetinde çatlama ignesi yapalım dedi sadece. Sizin ikinci ayda mi oldu hamileliğiniz?
Evet canım 6 hafta kadar spiral vardı yapışıklık olmaması için, sonraki adetimden sonra denedik fakat olmadı. İkinci adetimde yumurtlama günlerini daha iyi takip ettik, bunun için internette satılan ovulasyon testlerini kullandık, doktor önermemişti, sadece 9-17 günler arası gün aşırı önermişti, her iki türlü de olabilir tercihe bağlı biraz. Ovulasyon testleri, yumurtlamanın hemen öncesindeki lh hormonu artışını tespit ediyor, testte pozitifi gördükten kısa bir süre sonra yumurtlama gerçekleşiyor. İnşallah vesile olur size de:KK200:

Tekrar çok teşekkür ederim bilgi için değerleriniz normaldi o zaman değil mi. Çünkü birçok şey deneyip de olmayanlar çok fazla gördüm burda. Benim de eşimin de herhangi bi sorunu görünmüyor ama çocuğumuz olmuyordu 2. Yilimizdayiz perde den mi olmuyordu bilmiyoruz inşallah hayırlısıyla olur bizim de. Ben bi ovulasyon testini araştırayım

Tekrar çok teşekkür ederim bilgi için değerleriniz normaldi o zaman değil mi. Çünkü birçok şey deneyip de olmayanlar çok fazla gördüm burda. Benim de eşimin de herhangi bi sorunu görünmüyor ama çocuğumuz olmuyordu 2. Yilimizdayiz perde den mi olmuyordu bilmiyoruz inşallah hayırlısıyla olur bizim de. Ben bi ovulasyon testini araştırayım
Benim değerlerin normaldi canım, ama hsg’de şekil bozukluğu ve bir tüpte genişleme çıkmıştı. Şekil bozukluğu daha çok düşük sebebi olabilirmiş, embriyonun rahimde tutunabileceği genişlik olmadığı için. Tüpte genişleme ile de sıvı birikmesi sonucu o sıvı rahme akarsa tutunmayı engelleyebilirmiş. Bunların ameliyatla tedavisini olduktan sonra doğal yolla oldu, inşallah sağlıklı devam eder, inşallah sizin de hayırlı haberlerinizi alırız.

Cookkkk sevindimmmm gebe olmana anlatamam daha öncede konusmustuk.benimde perde var.tek sorun perdemiydi senin canim

Merhaba kızlar bende bu gün umuttepede dr.gittim oda bana rahimde perde var dedi dur bakalim afettim başlangıcında rahim filmi çekecekler yazarım burdan bu arada yaşım 40 inş umudum var dır bebişe😥

Bende ankara hacettepede perde ameliyatı olucam ilk ameliyatım o yüzden biraz tedirgin oluyorum bana ameliyat hakkında bilgi verirmisiniz ve kim ameliyat etti sizi

Youtube de videoları var çok basit bi ameliyat tabi iyi bi doktor için basit doktor ve hastahane iyi değilse çok iyi düşünün. Ben antalya da ali fuat sengör de oldum ameliyatı sorunsuzdu zaten sonrasında videoları da veriyor tam olarak ne yaptığını da anlatıyor sonra aynı doktorda aşılama daha sonra da doğum yaptım 17 haziranda oldu doğum sıkıntısızdı herşey☺️

Çok önce açılmış bir başlık ve cevaplar da eski. Ancak ben şuan bu siteyi rahminde perde olan, operasyon geçirmiş ya da geçirecek birinin mutlaka okuyacağını düşündüğüm için yazıyorum. Çok duymadığımız bu perde olayı aslında fazlaca karşılaşılan bir durummuş. Birkaç farklı durumu var, t şeklinde y şeklinde diye. Benim iki baş oluşmuş ve zamanla ortadan kalkması gereken perde kalkmamış. Küçük bir operasyonla o perdeyi kazıdılar. 8 Nisan 2021 de operasyon geçirdim, 1 ay kadar hiç ilişki olmadı. Sonra biz tabi normal hayatımıza döndük. 1 ay sonra ilk reglim geciktiğinde idrar yolu enfeksiyonu falan zannettim. Bu kadar kısa sürede cevap alabileceğimiz, hemen hamilelik olması çok şaşırtıcıydı. Şuanda 7.haftamdayım. Operasyon öncesinde bu perde hamile kalmaya değil bebeğin düşmesine neden olur sadece denmişti ancak bu perde aynı zamanda hamile kalmaya da engelmiş, bunu hiçbir doktordan duymamıştım ve operasyon ne işe yarayacak ki diyip duruyordum hep. Çünkü hamilelik hiç olmadı. Şuan bu tarz bir perde olayınız varsa hemen iyi bir doktor bulup perdeyi aldırın. Umarım içinizi rahatlatmıştır bu yazdıklarım

Back