• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim yapısıklıgı olan var mı

Kızlar adet olmamaya sebepmıs bu sorunu yasayan var mu
Doktora gittin mi?
Rahim filmi yani hsg çekilmeden kesin yapışıklık olduğu belli olmazki...
Sebep olabilirde olmayabilirde ona doktor karar verir canim yaşan birisi varsa yazar mutlaka.

Hsg filmi çekilmeden rahim içi yapisikligi teşhisi nasıl koyuldu ki?
Ben 5 yıl önce kürtaj oldum ve kürtaj sonrası yapışıklık oluşmuş, hsg'de goruldu. Bu sebeple hamile kalamiyorum
Yapisikligin acilmasi için histereskopi ameliyatı oldum, sorun kalmadı.
İstanbul'da iseniz Hsg için Bakırköy Radyomar'i tavsiye ederim, anestezisiz 2 kez çektirdim çok memnun kaldım.

Hsg filmi çekilmeden rahim içi yapisikligi teşhisi nasıl koyuldu ki?
Ben 5 yıl önce kürtaj oldum ve kürtaj sonrası yapışıklık oluşmuş, hsg'de goruldu. Bu sebeple hamile kalamiyorum
Yapisikligin acilmasi için histereskopi ameliyatı oldum, sorun kalmadı.
İstanbul'da iseniz Hsg için Bakırköy Radyomar'i tavsiye ederim, anestezisiz 2 kez çektirdim çok memnun kaldım.
Cevap ıcın sagolun soyle ki ben adet olamıyorum aniden kesildim
Bende dusundum ki rahim ıcı yapısıklıgı olabilir mi o yuzden sordum daha ney oldugunu tespit eden doktor yok o kadar test tahlil niye olamadığım anlasılmıyor. Dedıgınız yere gıdıecem peki ameliyatla duzeldı mı durum cidden zor bir ameliyat mı sagolun

Cevap ıcın sagolun soyle ki ben adet olamıyorum aniden kesildim
Bende dusundum ki rahim ıcı yapısıklıgı olabilir mi o yuzden sordum daha ney oldugunu tespit eden doktor yok o kadar test tahlil niye olamadığım anlasılmıyor. Dedıgınız yere gıdıecem peki ameliyatla duzeldı mı durum cidden zor bir ameliyat mı sagolun
Rica ederim, ameliyat zor değil zaten aynı gün taburcu olmuştum odadan yürüyerek normal bir şekilde çıktim. Doktor ağrı kesici ve antibiyotik vermişti ama agri kesiciyi 1 gün kullandim sadece gerek kalmadı diğer günler için.

Rica ederim, ameliyat zor değil zaten aynı gün taburcu olmuştum odadan yürüyerek normal bir şekilde çıktim. Doktor ağrı kesici ve antibiyotik vermişti ama agri kesiciyi 1 gün kullandim sadece gerek kalmadı diğer günler için.
Hmm ben hıc kurtaj olmadım ama yinede rahim yapısıklıgı olabilir mi sence bir anda boyle kesildi adetım

Hamile mısın suan

Hmm ben hıc kurtaj olmadım ama yinede rahim yapısıklıgı olabilir mi sence bir anda boyle kesildi adetım

Hamile mısın suan
Rahim yapisikligin adetle bir ilgisi var mı hiç bilmiyorum, bunu doktora danismalisin.
Evet histereskopi sonrası aşılama tedavisi ile hamile kaldım çok şükür.

Rahim yapisikligin adetle bir ilgisi var mı hiç bilmiyorum, bunu doktora danismalisin.
Evet histereskopi sonrası aşılama tedavisi ile hamile kaldım çok şükür.
Ben adet olamıyorum mesela aşılama ile nasıl gebe kalabilirim ki bilemedim
Rahim yapısıklıgınız varken adet oluyor muydunuz

Histereskopi esnasında spiral takılmıştı, zaten 3 ay spiral kaldı sonra çıkarıldı. 1 ay da biz bekledik 4 ay kadar korunduk.
Hangi durumlarda daha kısa süreli korunma süresi veriyorlar acaba. Bazı doktorlar 1 ay yeterli görüyor. Umarım benimki fazla süre vermez 🤦‍♀️

Hangi durumlarda daha kısa süreli korunma süresi veriyorlar acaba. Bazı doktorlar 1 ay yeterli görüyor. Umarım benimki fazla süre vermez 🤦‍♀️
Bazı doktorlar bekleme suresini uzatarak yapisikligin tekrar oluşmasını engellemek istiyor olabilir çünkü histereskopiden sonra tekrarlayan yapışıklıklar da var. Bende hem spiral takıldı hem de yurtdışından getirtilen bir jel kullanıldı kapanmasin diye.

Bazı doktorlar bekleme suresini uzatarak yapisikligin tekrar oluşmasını engellemek istiyor olabilir çünkü histereskopiden sonra tekrarlayan yapışıklıklar da var. Bende hem spiral takıldı hem de yurtdışından getirtilen bir jel kullanıldı kapanmasin diye.

Anladım teşekkür ederim cevabınız için ☺️

Back
X