• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim kısalığı-serklaj Arkadaşlar lütfen bir bakar mısınız. ?

Alephzengin

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2020
61
20
38
34
Sevgili anneler!
Bir tane kızım var. 36+6 da normal doğumla olmuştu. 5 yıl sonra tekrar hamile kaldım ama 17. Haftada suyumun gelmesiyle kaybettim .. sadece 1 kere rahim boyumu 2.7 ölçmüştü. Sonraki konrtolerde hep rahim boyumda sorun çıkmamıştı. Ama okuyorum bazı dr ları dinliyorum genelde 2. Trimester kayıpları rahim kısalığından , rahim yetmezliğinden oluyormuş ... benim ama normal doğan sorunsuz bir gebeliğim doğumum olmuştu.. sonradan rahim yetmezliği çıkabilir m ??
Ve birdahaki geneliğimde serklaj olmam mı gerekecek ??

Son düzenleme:
Sevgili anneler!
Bir tane kızım var. 36+6 da normal doğumla olmuştu. 5 yıl sonra tekrar hamile kaldım ama 17. Haftada suyumun gelmesiyle kaybettim .. sadece 1 kere rahim boyumu 2.7 ölçmüştü. Sonraki konrtolerde hep rahim boyumda sorun çıkmamıştı. Ama okuyorum bazı dr ları dinliyorum genelde 2. Trimester kayıpları rahim kısalığından , rahim yetmezliğinden oluyormuş ... benim ama normal doğan sorunsuz bir gebeliğim doğumum olmuştu.. sonradan rahim yetmezliği çıkabilir m ??
Sorularınızın yanıtını veremem ama 21. Haftamda ben de serklaj oldum şu an 24. Haftadayız doktora neden olduğunu sorduğumda hiç cevap vermiyor galiba bu soruların cevabını kimse bilmiyor ben de kendimce bir kaç sonuca vardım histeroskopi sonrası ikiz bebeğe hamile kalmam nedeniyle rahim taşıyamadı diye düşünüyorum eminim siz de biraz kendinize ve hamileliğiniz öncesinde yaşadıklarınıza odaklamışsanız bir sonuca varabilirsiniz ama hamile kalırsanız serklaj yaptırmanızı tavsiye ederim. Yada düzenli olarak rahim ağzı ölçümü ben bidahaki hamileliğinde Allah kısmet ederse öyle yaptırmayı planlıyorum.

Sevgili anneler!

Serklajim olmasına rağmen kaybettim 2.trimeater kaybi için kesin bilgi değil bence. Kişinin özelinde bir durum bu. Kadinlarin her gebeliğin bile aynı olmuyor

Basta Rahim kisaligi olmazken sonra Rahim kisaligi yaşayan tanidiklarim var literaturune vakıf değilim bu oran toplam gebelerin yuzde kacinda böyle, bu durum bilmiyorum.

Ancak, doktorunuz riskli goruyorsa kaybi olan gebelerde 2. Bir kayip olmaması adina her türlü tedbiri alma yonunde oluyor. Vajinal serklaj olup olası bir riski ortadan kaldirabilirsiniz. Ancak Rahim ağzı değilse erken doğum sebebiniz ki ben serklajim olmasına rağmen dikisimde sorun yoktu, doğum sancısı geldi mecbur erken doğum yaptım.

Genelleme yapmak pek mümkün degil

Merhabalar bendede serviks yetmezliği var ama ikili test riski yüksek çıkınca serklaj atmadılar dün karnımda sanki pantolon sıkıyorda daralmışım gibi bir sıkışma basınç hissim vardı bu sabah yataktan kalkar biraz çamaşırım ıslandı ama idrar gibi değil berrak ve kokusuz progestan fitilde kullanıyorum ama bu sadece ıslanma gibiydi acaba suyummu geldi kaçak yaptı kanama yada leke yok çok korkuyorum şu an

Merhabalar bendede serviks yetmezliği var ama ikili test riski yüksek çıkınca serklaj atmadılar dün karnımda sanki pantolon sıkıyorda daralmışım gibi bir sıkışma basınç hissim vardı bu sabah yataktan kalkar biraz çamaşırım ıslandı ama idrar gibi değil berrak ve kokusuz progestan fitilde kullanıyorum ama bu sadece ıslanma gibiydi acaba suyummu geldi kaçak yaptı kanama yada leke yok çok korkuyorum şu an
Bebek daha 14.haftada baskın yapacak agirlikta değil. Riskli çıkmasına rağmen devam ediyorsaniz doktorun serklaj yapması gerekli. Aksi durumda bebek buyudugunde erken doğum riski olur. Doktorunuz riskli gebelik doktoru mu bilmiyorum ama farklı bir riskli gebelik doktoruna görünun. Yarin ilk işiniz doktora gorunmek olsun, gecmis olsun

Back