- 25 Mayıs 2023
- 46
- 9
- 28
-
- Konu Sahibi merakediy1i
Dr sınırın üstünde demiş niye telaş ettiniz anlamadım bana normal geldi21.haftamda ayrıntili ultrasonda öğrendim 27mm kisalik var denildi, progestan akşamları bitane fitil olarak kullan denildi, kullandım 2 hafta geçti , yakında dr gideceğim. Çok tedirginim aynı ölçülerde olan var mi ne yapmam lazım çok ayakta durmadım is yapmamaya çalıştım ama dr bana öyle bisey demedi. Sınırın ustundesin dedi ben zorlayinca progestan yazdı düşünün hemde alanında uzman biri etlik şehirden.
Ben 27 mm kısalık ile oglumda gebelik gecirdim.21.haftamda ayrıntili ultrasonda öğrendim 27mm kisalik var denildi, progestan akşamları bitane fitil olarak kullan denildi, kullandım 2 hafta geçti , yakında dr gideceğim. Çok tedirginim aynı ölçülerde olan var mi ne yapmam lazım çok ayakta durmadım is yapmamaya çalıştım ama dr bana öyle bisey demedi. Sınırın ustundesin dedi ben zorlayinca progestan yazdı düşünün hemde alanında uzman biri etlik şehirden.
Sinir 25 sen 27 mm sin, risk var ama az dedi. Ve 21. Haftamda öğrendik. Ankaradayiz başka doktor da yok herkes sehir hastanesine dolmuş uzman biri baktı yani sonra inceledi ben üsteledim sordum öyle progestan yazdı. Şimdi siz kendi durumunuzu anlatınca şok oldum aynı milimlerdeyiz ama size iğne verilmiş. Şaşkınım benim şuan açılma yok rahimde. Acaba o yüzden mi böyle yaptı. Hem açılma yok hem de ilk gebelikBen 27 mm kısalık ile oglumda gebelik gecirdim.
Doktorum 34. Haftaya kadar, her hafta proluton depot igne yaptırdı, sabah aksam progeston fitil, ve karnına yandan vurarak kasılmalara baktı kasılmamda vardı ( sakın evde karnının yanlarına vurma, doktorum 40 tembih etmişti evde kendin yapma diye) vurduğu an karnım dogum yapacak gibi kaskatı olmuştu. Burde nidicard kullandırmıştı.
Sizi doktorunuz nasıl sınırın üzerindesin deyip göndermiş enteresan.
Dr öyle dedi ama benle aynı durumu yaşayanlara doktorlari öyle dememiş yorumları okursanız görebilirsiniz ayrıca dr sınırın biraz üzerinde ama erken doğum riskin var dedi bu telaş edilecek bir şey.Dr sınırın üstünde demiş niye telaş ettiniz anlamadım bana normal geldi
Benim de vardı,ben günde 3 tane progestan fitil kullanıyorum bence başka bir doktora ya da pernatologa görününDr öyle dedi ama benle aynı durumu yaşayanlara doktorlari öyle dememiş yorumları okursanız görebilirsiniz ayrıca dr sınırın biraz üzerinde ama erken doğum riskin var dedi bu telaş edilecek bir şey.
Açılma olsa doğurursun zaten.Sinir 25 sen 27 mm sin, risk var ama az dedi. Ve 21. Haftamda öğrendik. Ankaradayiz başka doktor da yok herkes sehir hastanesine dolmuş uzman biri baktı yani sonra inceledi ben üsteledim sordum öyle progestan yazdı. Şimdi siz kendi durumunuzu anlatınca şok oldum aynı milimlerdeyiz ama size iğne verilmiş. Şaşkınım benim şuan açılma yok rahimde. Acaba o yüzden mi böyle yaptı. Hem açılma yok hem de ilk gebelik
İlk hamilegimde 27 haftamda 14mm olduğunu öğrenmiştim. 28 haftaya kadar wc ve banyo dışında kalmak yasaktı. Hastane de yattım 30.21.haftamda ayrıntili ultrasonda öğrendim 27mm kisalik var denildi, progestan akşamları bitane fitil olarak kullan denildi, kullandım 2 hafta geçti , yakında dr gideceğim. Çok tedirginim aynı ölçülerde olan var mi ne yapmam lazım çok ayakta durmadım is yapmamaya çalıştım ama dr bana öyle bisey demedi. Sınırın ustundesin dedi ben zorlayinca progestan yazdı düşünün hemde alanında uzman biri etlik şehirden.
Bana bugün baktı uzmanlar, 29 mm olmuş, şuan 23. Haftamdayim. Böyle devam edicez dedi. Kontrollere gidicem 2 haftada bir , o kadar. Şimdi sizinki 14 mm baya kısaymış ama benim durumda doktora sordum hep uzanmam mi lazım dedim hayır dedi. Hali çırpma tabiki ama sürekli de uzanma dedi. Dikkatli ol sadece dedi. Yani şuan beş buçuk haftaligimYuksek dozda magnesyum kullanın.
Ve rahim ağzına vaginal baktirmayin.
Ben 23 haftayim ve 29 mm olmuş kisalik . Yani senin kisaligin ne kadardı? Perinatolojiye gittim sonuçta ve herseyi sordum. Dikiş atılmıyor, ilaç veriliyor bir de kontrolden başka ellerinden bisey gelmiyor böyle dediler. Akşamları progestan fitil aldım ama benim ölçümler belli. Sizinki kaçtı? Ayrıca şuan özele bi gitsem kırk tane sıkıntı çıkarırlar gibi hissediyorumAçılma olsa doğurursun zaten.
Devlette maalesef ilgi bulamazsın, hele şu an ki durumda hiç bulumazsın.
Maddi durumun var ise özel hastanede iyi bi hekim bulun kendinize.
Ben kk’daki konuları okuyarak anlamıştım durumumu. Karnım sertleşiyordu. Eşime söyledim iyi bi hekim buldu.
Dr hastaneden bırakmadı proluton depot iğneyi hemen yaptırdı. Progeston, nidicard ve magnezyum vermişti. Her hafta kontrole gidiyordum.
Butun hamileligim boyunca 27-30mm arasiydi benimki21.haftamda ayrıntili ultrasonda öğrendim 27mm kisalik var denildi, progestan akşamları bitane fitil olarak kullan denildi, kullandım 2 hafta geçti , yakında dr gideceğim. Çok tedirginim aynı ölçülerde olan var mi ne yapmam lazım çok ayakta durmadım is yapmamaya çalıştım ama dr bana öyle bisey demedi. Sınırın ustundesin dedi ben zorlayinca progestan yazdı düşünün hemde alanında uzman biri etlik şehirden.
Yukarıda yazdım.Ben 23 haftayim ve 29 mm olmuş kisalik . Yani senin kisaligin ne kadardı? Perinatolojiye gittim sonuçta ve herseyi sordum. Dikiş atılmıyor, ilaç veriliyor bir de kontrolden başka ellerinden bisey gelmiyor böyle dediler. Akşamları progestan fitil aldım ama benim ölçümler belli. Sizinki kaçtı? Ayrıca şuan özele bi gitsem kırk tane sıkıntı çıkarırlar gibi hissediyorum
Ben o yüzden kisaligimi yazdım size. Yani dikiş atılacak bir kisalikta değilim dedim. Hastanede perinatoloji uzmanı detaylı baktı kisalik 29 mm dedi, ilaç tedavisi dışında bisi yapamayız dedi zaten diye yazdım buraya. Yani devlet hastanesi evet ama benim durumuma göre yapacak bir şey yok diye yazdım zaten teşekkürlerYukarıda yazdım.
Neden 40 tane sıkıntı çıkarsınlar. Bebeğe bakıp rahim ağzı uzunluğuna bakacak.
Başka ne yapabilir ki???
Dikiş bu uzunlukta atılmaz ki, daha kısa örnek 16mm kısalıklarda suturlar atıyorlar ya da pesser takıyorlar. Sizin böyle bi durumunuz yok ki.
Benim doktorum 28. haftayı geçince oh dedi. Sandalyesinde geriye dogru rahat bi oturmuştu. Artık doğsa bile yaşar elimden geleni yaparım demisti.
38. Hafta da dogum yaptım.
Bu kısalıklar risklidir.
Boşuna doktorlara gidip tedavi görmedik, her hafta çağırmadı doktor.
Bu konu riskli bir konudur.
Sonrasında sizi derinden etkileyecek olumsuzluklar için şimdiden önlem alın.
Hayır bide boşuna doktorlara gitmedik her hafta boşuna çağırmadı doktor yazmışsın ben sana boşuna gittin demedim ki fazla asabi cevaplar vermişsin. Şuan benim bunlardan uzak olmam lazım geçmiş olsun iyi günlerBen o yüzden kisaligimi yazdım size. Yani dikiş atılacak bir kisalikta değilim dedim. Hastanede perinatoloji uzmanı detaylı baktı kisalik 29 mm dedi, ilaç tedavisi dışında bisi yapamayız dedi zaten diye yazdım buraya. Yani devlet hastanesi evet ama benim durumuma göre yapacak bir şey yok diye yazdım zaten teşekkürler
Öyle yaptım zatenBenim de vardı,ben günde 3 tane progestan fitil kullanıyorum bence başka bir doktora ya da pernatologa görünün
Yukarıda yazdım okumadınız mı?Ben 23 haftayim ve 29 mm olmuş kisalik . Yani senin kisaligin ne kadardı? Perinatolojiye gittim sonuçta ve herseyi sordum. Dikiş atılmıyor, ilaç veriliyor bir de kontrolden başka ellerinden bisey gelmiyor böyle dediler. Akşamları progestan fitil aldım ama benim ölçümler belli. Sizinki kaçtı? Ayrıca şuan özele bi gitsem kırk tane sıkıntı çıkarırlar gibi hissediyorum