Rahim içi perde veya çift rahim teşhisi konulanlar yardımcı olabilir mi?

MoonfacedMom

Aslan Kadını♌ Terazi Prenses Annesi♎ Kova annesi♒
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
7.901
9.169
İlk gebeliğim gayet sağlıklıydı 9 haftalık düşükle sonuçlandı 2. gebeliğim 3 aylıktı bebek gelişemedi düşük yapmam için ilaç vermelerine rağmen düşmedi kürtaja aldılar. 3 hafta sonra kontrole gittiğimde kürtajda kesenin önündeki kan pıhtısını aldıkları ortaya çıktı tekrar kürtaj oldum. Şimdi ise çift rahim gibi bişey rahimde perde var dediler. evlendiğimden beri dr. dr. geziyorum hiç farketmediler rahimde perde olduğunu şimdi doğuştan dediler.4 tane dr. gezdim 1 tanesi hemen ameliyata almak istedi 1 tanesi başka yere hsg ye gönderdi kendi dr. um ise ameliyatı pek önermiyorum olmanla olmaman aynı ikiside riskli olupta rahminin delinme olasılığı ameliyattan sonra yapışma olasılığı var olmazsan tekrar düşük yapma yada erken doğum riskin var dedi. korunma tekrar hamile kal mecbur kalırsak ameliyata alırız dedi. Ne yapacağımı şaşırdım ne olur yardım edin banaaa

Oncelikle cok gecmis olsun. Bende de ayni dert vardi. Bir biyokimyasal birde 9 haftalik kurtajla sinuclanan dusuk oykum vardi. Malesef her dr perdeyi-cift rahmi anlayamayabiliyo ultrasonla. Kesin tani icin hsg sartmis bende mr cekildigikten sonra perde var dendigi halde hsg cekmeden herhangi bir islem yapilamadi ve sonra cift rahim odugunu ogrendim. Neyseki dr um cok iyiydi. Gecen ay histeroskopi oldum cunku operasyon olmazsa gebeligin 6. Ayda bile dusukle sonuclanabilecegini ogrendim ama operasyondan sonra 36. Haftaya kadar ilerleyebilecek durumdaymis su an rahmim. Doktorum cift rahim oldugu icin bunun bile buyuk basari oldugunu soyledi, istersen doktorumun adini verebilirim ama en azindan hsg cektirmenin sart oldugunu soyleyebilirim

sanada geçmiş olsun. Operasyonun yapılmasının yapılmamasından daha avantajlı dedi benimde dr.um çünkü riskli bir operasyon. başka bir dr.da kamerayla bakıcaz gerekirse müdahale edicez dedi ama kimse garanti veremiyo o yüzden çok korkuyorum sen bursada mı oturuyosun? Hangi dr.a gidiyosun?

ben istanbul da oturuyorum. bu süreçte 4 dr a danıştım hepsi de operasyon yapılmazsa gebeliğimin 4. ayı aşamayacağını söyledi. operasyon emin ellerde çok düşük bir risk her operasyon kadar kürtajda bile bu risk mutlaka var. çok başarılı geçer diyemiyorum tabiki ama bana söylenen operasyon olmazsam sağlıklı gebelik devamı olmayacağından olmamın daha büyük bir avantaj olduğu. bursadasın buraya yakınsın istanbulda bu işi yapabilen daha çok dr var gibi geliyo çünkü burda vaka sayısı daha fazla. benim doktorum ercan köse idi. ama aret kamar ında bu operasyonlar konusunda uzman olduğunu biliyorum. öte yandan bezmialem üni de başlamıştım ancak süreç uzayacağı için özel bir dr da operasyonu olmanın daha hızlı olacağını düşündüm. kısacası dr unun uzmanlığı ne bilemiyorum ama tüp bebek uzmanları bu operasyon konusunda daha tecrübeliler. zaten çift rahim değil de septum olsaydı benimki operasyonun çok daha kolay olduğunu ve sonrasında gayet normal bir gebelik olabileceğini biliyorum benimki malesf çift rahimdi

benim henüz çift mi perde tam kesin değil. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin ben bi araştırayım dediğin dr.ları. Son çare zaten operasyon yardımın için teşekkürler.

benim henüz çift mi perde tam kesin değil. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin ben bi araştırayım dediğin dr.ları. Son çare zaten operasyon yardımın için teşekkürler.
Rica ederim. Umarim mutlu sonuclara ulasiriz sonunda.

cnm ben cift rahimli oldugumu bekarken ogrendim ve cok arastrdm uzuldum cocugum olmicak die doktorlar evlendikten sonra bakip hsg cektirmen gerek dediler. Ve bn ewlendim film flan cektirmedim 3 ay sonra hamile kaldm cok sukur Allahma oglumu dogurdum simdi 1 yasnda .ama hamileligm boyunca doktorum erken dogumu düsügü önleyen haplar werdi sabah aksam ictim cnm cunku rahmin icini bilmioruz dedi sezeryan yapacaz dedi cok sukur 38 haftalik dogum yaptim

Merhaba ben aranıza yeni katıldım.dört buçuk yıllık evliyim 1.5 yıl öncesi çocuk yapmaya karar verdik 5 haftalıkken kanamam açıldı ve düşük oldu.9 ay sonra tekrar hamile kaldım 6haftalıkken kalp atışları durdu kürtaj oldum.Kan pıhtılaşmasından şüphelendiler yaptırdık normal çıktı,kromozom bozuklu olabilir denildi onuda yaptırdık normal çıktı,ikinci hamileliğimde doktor rahmin kalp şeklinde çift rahim olabilirsin dedi ama herhangi bir tedavi ya da yöntem söylemedi.Acaba bende yaptırmalımıyım histeroskopi(((

Ümraniye de oturuyorum rahim filmi çektirmek istiyorum tavsiye edebileceğiniz doktor ya da hastane var mı?Yardımcı olur musunuz?

Ümraniye de oturuyorum rahim filmi çektirmek istiyorum tavsiye edebileceğiniz doktor ya da hastane var mı?Yardımcı olur musunuz?
Umraniye de doktor konusunda bi fikrim yok. Ama medipol mega bagcilar doktor mustafa acet e gorunmeni tavsiye edebilirim. Kendisi bu konuda uzman ve cok fazla basarisi var gercekten. Daha once baska bi doktorda histeroskopi olmustum ama hic bi ise yaramamis iki seans yapicaz dedi. Ilkini oldum ve su anda bile aradaki farki ben bile gorebildim. Bu rahim duzeltilemez demisti doktorlar mustafa bey hic tereddutsuz duzelecek dedi. Forumda kendisine ozel acilmis bi konuda var ordan bakabilirsin kendi internet sitesi face inst. Hesaplari cok aktif arastirabilirsin. Belki biraz uzak sana ama sahsi fikrim bu konuda en guvenilir doktor oldugu yonunde. Gecmis olsun cok

Burda yazdigim histeroskopi sonrasi 3. Bir dusuk yasadigim icin baska bi doktora ihtiyacim oldugunu anladim. Mustafa hocam dusuklerin kesinlikle rahim seklinden kaynaklandigini ama rahmine sanki hic islem yapilmamis gibi oldugunu bosuna operasyon gecirdigimi soyledi. Benzer bi durum yasanmamasi adina onu tavsiye ettim cunku hangi doktora guvenilebilir bilemiyorum ama bu konuda ben hocama sonsuz guveniyorum artik.

teşekkür ederim.

Histeroskopi yapıldı pazartesi günü bir sonraki ay aşılama yapılacak dedi doktorum benim gibi olan var mı?2 düşük ten sonra histeroskopi ve aşılama olan.Hamile kalan fakat düşük yapan.Cevap verirseniz sevinirim.

Mr da gözükmesine rağmen hsg mi istediler senden canım anlayamadim

Mr da gözükmesine rağmen hsg mi istediler senden canım anlayamadim
Evet vakıf hastanesine gidiyordum o zaman pelvik emarda komplet septat uterus dendi ama operasyondan önce hsg istendi. Bunun üzerine çok şeyler yaşandı zaten çift rahim değilmiş ama rahmimi çift Rahime bölecek kadar derin bir septumum varmış. İlk doktor hiçbişey yapamamış 3 tane daha histeroskopi geçirdim tabi bundan öncesinde 1 missed abortus daha oldu. Gittiğiniz doktor çok çok önemli

Bende korunuyorum aynı şeyleri yaşamamak için. Pazartesi ne cekilcem. Hggden çok korkuyorum ne yapcm bilmiyorum siz nasıl dayandiniz smear da bile çok bağırmıştm

Bende korunuyorum aynı şeyleri yaşamamak için. Pazartesi ne cekilcem. Hggden çok korkuyorum ne yapcm bilmiyorum siz nasıl dayandiniz smear da bile çok bağırmıştm
Hsg ye gitmeden 1 saat önce Ağrı kesici alın. Gittiğinizde çekilirken de farklı bir şeye odaklanın derin derin nefes alın. Ağrı eşiğiniz biraz düşük sanırım ama çok kısa bi işlem zaten bitti mi diyeceksiniz anlamayacaksınız bile çok stres yapmayın

Bu hamileliğin nasıl geçiyor peki canım yatarak mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…