• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim filmini, HSG (Histerosalpingografi) Devlet Hastanesinde anesteziyle mi yapıyorlar

Zumrudyazici

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
2
0
16
30
Merhaba arkadaş bir konuda danışmak ve yardım bilgi almak için burdayım. Aranızda devlet hastanesinde Rahim filmi diğer adıyla HSG (Histerosalpingografi) çektiren var mı? Prosedür nasıl? Özel hastanelerde çok pahalı ama anestezi altında yapıyorlar acısız ağrısız. Acaba Devlet Hastanelerinde de anesteziyle mi yapıyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim 🌷

Merhaba arkadaş bir konuda danışmak ve yardım bilgi almak için burdayım. Aranızda devlet hastanesinde Rahim filmi diğer adıyla HSG (Histerosalpingografi) çektiren var mı? Prosedür nasıl? Özel hastanelerde çok pahalı ama anestezi altında yapıyorlar acısız ağrısız. Acaba Devlet Hastanelerinde de anesteziyle mi yapıyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim 🌷
Anestezisiz yapılıyor ama korkmayın öyle bahsedildiği kadar dayanılmayacak bir ağrı acı olmuyor sadece kasık ve karın bölgenizde bir baskı hissediyosunuz ilaç verildiği sırada regli ağrısının 1-2 tık üstünü düşünün zaten hazırlanma aşaması dahil 10 dk bile sürmüyo işlem.

Herkes acısız ağrısız kolay bir işlem olduğunu söylüyor, belki de öyledir gerçekten bilemiyorum. Ben anestezi ile çektirdim özel hastanede(900 tl) kendime geldiğimde çok hafif bi kanamam oldu, kasıklarımda 1-2 saat kadar bi ağrı oldu ara sıra ve sonrasında geçti. Enfeksiyon kapmamak adına doktor ilaç yazmıştı.

Herkes acısız ağrısız kolay bir işlem olduğunu söylüyor, belki de öyledir gerçekten bilemiyorum. Ben anestezi ile çektirdim özel hastanede(900 tl) kendime geldiğimde çok hafif bi kanamam oldu, kasıklarımda 1-2 saat kadar bi ağrı oldu ara sıra ve sonrasında geçti. Enfeksiyon kapmamak adına doktor ilaç yazmıştı.
Merhaba ben de çarşamba çektireceğim. Anestezi sedasyon olarak uygulanıyor değil mi? Yani kısa süreli bir durum. Kaç dakika sonra kendinize geldiniz acaba

Devlet hastanesinde anestezi vermiyorlar, önceden ağrı kesici iç dediler bana, kısa 1 2 dk lik bi işlem. Tüpler kapalı ise acı cok olabilir, onun dışında adet ağrısından biraz daha fazla

Bursada tıp fakultesınde film öncesi ağrı kesici iğne yapıldı. Anestezilik bir ağrı veya acısı yok sadece insan stres yapıyor.

Özel hastanelerde anestezi yapılıyor sadece ben üniversite hastanesinde cekildim 1 ay önce anestezi olmadım sadece ağrı kesici içmemi söylediler abartılıcak bir ağrı yok adet sancısı gibi bir ağrısı oluyor oda 2 dakika sürüyor.

Ben çekildim 1 ay önce anastezili uyudum 10 dk hiçbir şeyde anlamadım en iyisi 🙂
Korktum çünkü bayıltmadan ağrı olur diye o yüzen özelde çekildim

Mrb hsg sonrası ilk adeti ne zaman oldunuz

Anestezisiz yapılıyor ama korkmayın öyle bahsedildiği kadar dayanılmayacak bir ağrı acı olmuyor sadece kasık ve karın bölgenizde bir baskı hissediyosunuz ilaç verildiği sırada regli ağrısının 1-2 tık üstünü düşünün zaten hazırlanma aşaması dahil 10 dk bile sürmüyo işlem.
Merhabalar ben jınekolojık muayene bile olamıyorum. İster istemez kasiliyorum. Anestezili olsam nasıl yapıyorlar,tamamen mi uyutuluyor

Ben çekildim 1 ay önce anastezili uyudum 10 dk hiçbir şeyde anlamadım en iyisi 🙂
Korktum çünkü bayıltmadan ağrı olur diye o yüzen özelde çekildim
Ben jınekolojık muayenede bile duramıyorum. O zaman vajinismussun dediler hemen. Hayır öyle olsa eşimle birlikte olamam dedim. Kasiliyorum iki iki dört yanı. Kendimi sıkıp bacaklarımı kastiğim için de spekulum takamiyor doktor. Sizce bu yüzden anestezili HSG yaptırmam daha mı doğru?

Ben jınekolojık muayenede bile duramıyorum. O zaman vajinismussun dediler hemen. Hayır öyle olsa eşimle birlikte olamam dedim. Kasiliyorum iki iki dört yanı. Kendimi sıkıp bacaklarımı kastiğim için de spekulum takamiyor doktor. Sizce bu yüzden anestezili HSG yaptırmam daha mı doğru?
Bence anastezili çektir hem rahat olursun hem anlamazsın daha iyi olur senin için

Merhabalar ben jınekolojık muayene bile olamıyorum. İster istemez kasiliyorum. Anestezili olsam nasıl yapıyorlar,tamamen mi uyutuluyor
Merhaba devlet hastaneleri anestezili yapmıyor bildiğim kadarıyla özel merkezler yapıyor, evet tamamen uyutuyorlar.

Ben 4 Eylül'de devlette çektirdim anestezisiz yapıyorlar benim sol tüp tıkalı çıktı çok ağrım oldu belki de acı eşiğin düşüktür bilmiyorum hiç ağrısı olmayan da oluyor. Önce infertilite den randevu aldım doktora 1 yılı geçkin çocuk olmadığı söyledim ultrason ve rahim filmi istedi rahim filmi sonrası 3-4 gün azar azar kanamam oldu bu oluyormuş zaten antibiyotik veriyorlar , normalde 29-30 günde bir regli olurum o ay 28 gün de oldum daha sonra tekrar eski düzenine döndü. HSG sonrası gebelik ihtimali artıyormuş 3-4 ay normal yollarla deneyin dedi doktorum olmazsa aşılama yaparız dedi

Back