rahim filmine dikkat

selma_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
63
0
Arkadaşlar iki yıldır Gazi Ünv. Kadın doğuma gidiyorum. tavsiye edilen Doç. bir bayan doktora giidyordum. tetkikler, tahliller sonucunda, eşiminde testleri vs. "sebebi belirlenemeyen infertilite" teşhisi kondu.

Doktorum iki kez aşılama yaptı. göbek iğneleri vs. derken psikolojim altüst oldu. Ve tam tüp bebeğe başvurmuşken bir hafta kala kasık ağrılarım bedeniyle gittiğim başka bir yerdeki doktor tüp bebeğe başvurduğumu duyunca rahim filmin çekildi mi" dedi?

ve arkadaşlar öğrendim ki benim rahim filmiyle tüplerimin açık mı kapalı mı oluşuna bakılmadan yıllarımı ve umutlarımı çalmışlar. bilseniz ne acı bir duygu....

4 yıllık evliyim ve evlat hasretiyle bu günlere geldim, midem hafif bir bulansa eczaneden test almaya koştum. göbek iğneleri, çatlatma iğnesi ve aşılama sonrasında kullandığım vajinal jeller hormonlarıma zirve yaptırdı ve çok hırçın dönemler geçirdim. işyerimde, evde çok stresliydim.

Artık tüplerim kapalıysa da açıksa da faketmez? çünkü kapalıysa ameliyat olacak ondan sonra da iki sene daha doğal yollarla bebek olmasını bekliycek dermanım yok. tüp bebek işine başladığım gibi devam edicem artık. Allah hakkımızda hayırlısını versin.

ve herkes bu konuya dikkat etsin arkadaşlar. mutlaka RAHİM FİLMİ çektirerek bu işlere başlayın.

1 . mikro denemem negatif
ve rahim filmi çekilmedi gerek duyulmadı bende hehangi bir sorun görülmedi çünkü
rahim filmine gerek yok dedi
2.denemeye başlıcaz
genetik test istedi

selmacım eziyetli diye bende rahim filmi çektirmedim..yalnız şunu bilki eğer tüplerin tıkalıysa doğal yollarla hamile kalma şansın yok denecek kadar az...yapılan ameliyatlarda genellikle yapışıklık ve tüp hasarları oluşuyor...birçok merkezde tüp açma ameliyatı bile yapılmıyor bu yüzden...sakın boşa geçti yıllarım deme..gördüğün gibi bişi kaybetmiş değilsin..tüplerin açık da olsa kapalı da olsa yapılacak tek şey bu durumlarda tüp bebek..benim doktorum bana önerdi ancak tıkalıysa da yapacağımız şey yine tüp bebek dedi...yani tıkanıklık açma ameliyatı asla yapmam daha büyük sorunlara yol açabilir dedi...içini ferah tut...doğru yoldasın...sevgiler...

benımde ılk tedavımde ankardaydık (eşimin gorevı nedenıyle) rahım fılmı cekıldı ve tuplermn tıkalı oldugnu ogrendım ve sonrasında laporoskobi oldum ama tuplerım acılmadı ve sonrasında ılk tupbeebk tedavımde ıkı tupe yapıştı ve dış gebelık oldum vs. sonrda tuplerım alındı yanı tuplerm yok ıkısde yanı normal yolla hamıle kalmam artık ımkansız nyse hayrlısı allah herkse hayrlısnı versın

Ya bişi sormam gerek
Tüpler tıkalı ise neden tutmuyor bebek bi söylermisiniz zaten
emrbiyolar rahime bırakılmıyormu ?
Yoksa fallop tüpünemi bırakılıyor??

GErçekten şanssız bir tedavi süreci yaşamışsın canım. Benim tedavimin başlangıcında hsg çekimi yapıldı. Hormon testleri yapıldıktan hemen sonra hsg çekildi ve aşılama tedavime ondan sonrasında başlandı şükürler olsunki tüplerimle ilgili bir sorunum yoktu ama yumurta oluşumum yetersizdi tüp bebek ile şu an hamileyim. darısı en kısa zamanda senin ve isteyen tüm arkadaşların başına.

6 ay yada 1 sene denemeler rağmen gebe kalmayan çiftler tedaviye başlamadan yapılacak ilk iş, çeşitli hormon testleri ve rahim filmidir. Rahim filmi çektirmeden doktorunuz nasıl tedaviye başlar, hiç anlam veremedim.

Neyse olan olmuş, artık sizde ileriye bakın, geçmişi unutun, Tedavinizde başarılar, inşallah tez zamanda hamiş haberlerinizi alırız.a.s

Ya bişi sormam gerek
Tüpler tıkalı ise neden tutmuyor bebek bi söylermisiniz zaten
emrbiyolar rahime bırakılmıyormu ?
Yoksa fallop tüpünemi bırakılıyor??

tüplerin tıkalı olması tutmamasına neden değil canım.hiç tüpü olmayanlar yani tüpleri alınmış olanlar da tüp nbebek ile hamile kalabiliyor.zaten tüp bebeğin amacı da normal gebelik faaaliyet ve sürecini değiştirerek embriyonun rahme tutunmasını sağlamak yani yumurta sperm ve tüplerin işlevini drlar dışarıda yaparak rahme koyuyorlar.tüplerin tıkalı olması yada hiç olmaması hamile olmamaya tutmamasına engel değil.için rahat olsun.rabbim gönlüne göre versin.sevgiler.

o zamanb neden rahim filmi gerekli dicem sacma olcak bizim normal yollarla olkmasının asla imkanı yok herhalde ondan bakılmadı bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…