Gebeliğe Hazırlık Rahim filmi ve sonrası :/

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Afiyetle

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2018
151
84
18
35
Selam arkadaşlar ben bir yıldır korunmuyorum ama gebelik oluşmadı bir hafta önce rahim filmi çektirdim. Ve bir hafta sonra regl olucam belkidw olmam :) benimle aynı durumda olup gebelik yaşanlar var mı acaba

Selam arkadaşlar ben bir yıldır korunmuyorum ama gebelik oluşmadı bir hafta önce rahim filmi çektirdim. Ve bir hafta sonra regl olucam belkidw olmam :) benimle aynı durumda olup gebelik yaşanlar var mı acaba

bende hsg çektirdim sonrasında hamilelik olmadı ama yakın bir arkadaşımda gördüm sol tüpü tıkalıydı ilacın baskısı ile açıldı ve 4 ay sonra hamile kaldı hsg etkisi mi bilmiyorum 2 yıl kadar hamile kalamamıştı

Bende çektircem adet olmayı bekliyorum bayramdan sonra olur büyük ihtimal inşallah bi sorun çıkmaz sizde en kosa zamanda hayırlı haber alırsınız inş filmden sonra 6 ay içinde oluşuyor gebelik deniyor

Hsg yi çeken asistan bundan sonraki 6ay çok önemli gebe kalma ihtimalin %90 dedi çok umutlandırdı beni.

Bende çektircem adet olmayı bekliyorum bayramdan sonra olur büyük ihtimal inşallah bi sorun çıkmaz sizde en kosa zamanda hayırlı haber alırsınız inş filmden sonra 6 ay içinde oluşuyor gebelik deniyor
Evet bana hsg yi çeken asistan da bundan sonrki 6 ay çok önemli şansın çok yüksek dedi. Benim aynı durumda olanalar var mı sonuçlar nasıl çok meraktayım.

Hsg yi çeken asistan bundan sonraki 6ay çok önemli gebe kalma ihtimalin %90 dedi çok umutlandırdı beni.

eğer tıkalı tüp varsa ilaçla yüksek ihtimal açılıyor bunun için söylemiştir nihayetinde tüp kapalı olunca spermler tüpe erişip yumurtayı dölleme imkanı olmadığı için ve hsg sonrası kapalı tüp ilaç baskısı ile genellikle açıldığı için sorun ortadan kalkmış oluyor
yani hamileliğe bir etki etmiyor sadece ortada bununla ilgili bir sorun varsa onu açıyor.

bende geçen ay çektirdim hamilelik yok bu ayda bekliyoruz inş bişiler vesile olur

Anladım. İşte bu işi yapanlar bu kadar açıklayıcı anatmıyor

Bende mart ayında çektirmiştim. Henüz birşey yok. Gerçi benim tüplerim açıkmış zaten, acaba kapalı yada yapışıklık olanlara daha mı fayda oluyor onu bilemiyorum.
Ewet sıkıntı olanlarda fayda sağlıyormuş. Ama beni asistan biraz heveslendirdi ihtiml yüksek hsg den sonra diye

Bende pzartesi oldum beklemedeyim bakalım dr dediği gibi gebelik şansımız artıyomıymuş

Burdaki nerdeyse herkes çektirmiş rahim filmi kızlar anestezili mi çekindiniz anestezisiz mi?

Bende salı günü çekildim aneztezi li tüpler açık çıktı doktor tüpün kapalı olsaydı ihtimali artirirdi zaten tüpün açık bi etkisi olmaz dedi maalesef kimi doktor da olsun artırır ihtimali diyormuş bende merak ediyorum açıkçası

bazıları çok korkutuyor beni çok agrıyor diye sizinki nasıldı dayanılcak bişey mi
Benimde anestesisizdi. Bende burda okudukların solayı çok korkmuştum ama inan korkulacak bişet yok. Sadece gaz sancısı gibiydi saniyelik bir iş. Sonrasında ayağa kalkıp kendim gittim sakın kendini korkutma

bazıları çok korkutuyor beni çok agrıyor diye sizinki nasıldı dayanılcak bişey mi
Öncelikle her bünye farklı. Benim canım yanmadı dersem yalan olur ama işlem bittikten sonra hiç bişi yaşamamış gibi oldum. İlaç sıktıgı zaman kasıklarda basınç oluyo o acı da 20 sn bile sürmedi benimki tam dayanamıyorum yapmayın dedim zaten bitti dedi. Ohh diyosun :)

Doktorum bana hsg cekildigi ay korunmak gerek dedi cunku radyasyon veriliyor dedi kizlar haberiniz olsun. Ben henuz cektirmedm ama gerek kalirsa diye sormustum..

bende kafama koydum o kadar acıya dayancam anestezi almıcam yaa rabbim yardm etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…