Çok doğru dedin buzluğumda var, biraz kızılcık kaynatayım
çok sağol.
Nasıl oldu hemen anlatayım.
Adetim 6.gün bitti
Ben 8.gün sabah 9da gittim
Tabi öncesinde sekreteri arıyorsunuz şu gün reglim bitiyor napalım diye. O doktorla görüşüp sizinle plan yapıyor.
Gece 12 den sabah işlem saatine kadar su veya yemek hiçbirşey yemiyorsunuz asla.
Sabah gittim eşim kapıda bekledi.
Öncesinde hiçbir kan vs vermiyorsunuz. Muayene ye gidiyor gibi gidiyorsunuz. Daha önce röntgen çekildiyseniz bilirsiniz. Bildiğiniz röntgen odası. Masaya yatıyorsunuz. Üzerinizde röntgen cihazı var. Masanın ucunda da kadın doğum odasında bulunan çatal dediğimiz şey var ya bacaklarımızı koyduğumuz,ondan var. Ben sadece pantolon ve çamaşırımı çıkardım kazağım falan duruyordu,üzerime önlük giydim ve masaya yatıp ayaklarımı açtım üzerime çarşaf örttü doktorun sekreteri. O size yardımcı oluyor fazlasıyla.
Ben hazır bi şekilde bekledim. Anestezi doktoru geldi önce. Damar yolu açtı minik bi serum bağladı. Avcumun içi kadar bi serumdu ufaktı. Sonra bana kullandığım ilaç veya başka bir rahatsızlığım var mı diye soruldu. Sonra oksijen taktılar tatlı tatlı hava verdiler burası çok iyiydi
temiz havayı çektim. Doktor geldi bu sırada. Merhabalaştık. Anestezi doktoru dedi ki stres yapma korkma yoksa korkarak uyanırsın ağlarsın dedi. Bütün bu sohbet 2-3 dk sürdü. Doktorla merhabalaştıktan sonra anestezi doktoru görüşürüz dedi
son hatırladığım o.
Seruma şırıngayla bi ilaç sıktı. Göğsüme öküz oturmuş hissi oldu tatlı bi yanma hissi falan,sonra hemen uyudum zaten
Uyandığımda bacak arama bez konmuş biraz kanamam olmuştu. İsmimle seslendiler hemen uyandım zaten. Uykunuzun en tatlı yerinde uyandırılmış gibi oluyorsunuz. Öyle ben neredeyim falan gibi üzerimizde bi aptallık olmuyor
gayet kendinizde oluyorsunuz. Eşim gözümü açtığımda yanımdaydı. Direk saati sordum tam 15 dakika sürmüştü. Ve sanki adetin ilk günüymüş gibi tıpkı o ağrıdan vardı. Hiç de başka birşey olmadı. Çamaşırınıza ped koyup da gidin. Kanama oluyor hafiften. 3-5 gün sürüyor işte. Hiçbir ağrı acı yok.
Tamamen gözünüzü uykudan açtığımda eşimin desteği ile kalktım o giyinmeme yardım etti çünkü baş dönmesi oldu hafif.
Çok uzun anlattım kızlar ama inanın ben de çok araştırdım. Bu kadar detaylı hiç bilgilenmedim. O yüzden bu kadar detay verip size faydası olsun istedim. Gözünüzü yorduysam kusura bakmayın