Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

sevgi dolu ağrısı herkese göre değişiyor canım.
benim öyle aman aman ağrım olmadı.
bilmediğin için endişelenmen normal..
ama canın tatlı değilse adet ağrısı da yaşıyorsan çok canın yanmaz...

canım rahim küçüklüğünden dolayı canın acırmı bilemiyorum..
sedyeye bacaklarını kıvırıp yatıyorsun.
spekulum ve rahmi sabitlemek için bir alet daha takıyorlar..
benim canım acımadı..
sonra ince bir kataterle ilacı veriyorlar..
ilacı verdiklerinde rahim genişlediği için baskı oluyor..
ilacı 3 kez verip filmi çekiyorlar..
adet ağrısında saniyelik kramp girer ya öyle bir ağrı oluyor..
işlemin hepsi bu 10 15 dk sürüyor hepsi..

canım ben ege doğumevinde çektirdim ücretsiz..
central hospitala sordum sgk ile 200 liraydı..
özel bir klinik 450 lira dedi..
eğer canın çok tatlı değilse ve adet ağrısı çekiyorsan özele gitmene gerek yok.
ege doğumda yaptırırsan adetin 3 ve 21. günü hormon testini yaptırıyorsun..
sonraki adetin 8 ile 11. günü filmi çekiyorlar..
sormak istediğin varsa profilden yazarsın canım..
tüliny sağol canım.bende özel bir kliniğe sordum.320 dediler.ben anestesiyle yaptırmak istiyorum.çünkü çok korkuyorum.adetlerim sancılı olur ama.cesaret edemiyorum işte.dr la bu konuda hem fikir olmalıyım.anestezi olmazsa yaptırabileceğimi sanmıyorum çünkü.mafoldumben

tüliny sağol canım.bende özel bir kliniğe sordum.320 dediler.ben anestesiyle yaptırmak istiyorum.çünkü çok korkuyorum.adetlerim sancılı olur ama.cesaret edemiyorum işte.dr la bu konuda hem fikir olmalıyım.anestezi olmazsa yaptırabileceğimi sanmıyorum çünkü.mafoldumben

korkun bilmediğin için canım..
bende masaya yattığımda dedim herkes çok acıdığını söylüyor doğru mu diye..
o kadar değil korkma dediler.
ve yaptıkları işlemin ne olduğu yaparken tek tek söylediler..
sen bilirsin tabi canım bana göre gerek yok bu benim fikrim..

merhaba,bende rahim filmi çektiriken çok korkarak gitmiştim ama o kadar değilmiş aslında,şiddetli regl sancısı gibi bir ağrı hisssetim ben,böyle ağrı hisseden arkadaşlar oldumu ?

arkadaşlar bu rahim filmi rahme zarar verebilirmi?
rahim filminden sonraki gün benim ovulasyon günüm olma ihtimali var, yani ogün ilişki olsa bi zararı olurmu hadi döllenme oldu diyelim bebekte sakatlık falan yapabiliyo mu aklıma takılıyo , röntgenin ve ilacın zararı olmazmı yumurtalıklara?
haftaya film çektirmemi istedi dr.um

merhaba,bende rahim filmi çektiriken çok korkarak gitmiştim ama o kadar değilmiş aslında,şiddetli regl sancısı gibi bir ağrı hisssetim ben,böyle ağrı hisseden arkadaşlar oldumu ?

aynen öyle canım anlık bir ağrı..

arkadaşlar bu rahim filmi rahme zarar verebilirmi?
rahim filminden sonraki gün benim ovulasyon günüm olma ihtimali var, yani ogün ilişki olsa bi zararı olurmu hadi döllenme oldu diyelim bebekte sakatlık falan yapabiliyo mu aklıma takılıyo , röntgenin ve ilacın zararı olmazmı yumurtalıklara?
haftaya film çektirmemi istedi dr.um

canım rahim filmi sonrası 3 ay gebelik şansının arttığını söylüyorlar..
ama ilk ay dikkat etmekte fayda var..
ilaç ve ışınlar yumurtaları etkiler büyük ihtimalle.
bir arkadaş rahim filminin çekildiği ay hamile kalıp düşük yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam..

rahim filmi cekerken zaten gebelik olmamasina dikkat ediliyor. yani yumurtlama gününden önce cekiliyor. yada iliskiye girilmediyse veya korunulduysa yani kesinkes gebelik olusmamissa cekiliyor.

arkadaşlar dün rahim filmim çekildi benimde inanının hiç anesteziye fln gerek yok tmm acımıo değil ama dayanılmayacak kdr bi acısı kesinlikle yok ve 5 dk kada bitio kesinlikle dayanabilir insan hiç korkmayın bende çok korkarak gittim ama umduğum gibi çıkmadı rahat olun ve dr güvevnin dr çok önemli bu işte rahatlatmalı insanı

slm arkadaşlar ben dış gebelik geçirdim doktor 4-5 ay sonra hsg çekeriz dedi,daha bir ay bile olmadı ultrasona girdim gayet güzel dedi,hsg ye gerek yok dedi,ben ısrar edince tamam dedi ama pek çekme tarafı değildi,sonra ben başka bir doktordan öğrendim ki hsg çekimi riskliymiş gerek olmadıkça çekilmesi önerilmiyormuş çünkü çekim sırasında tüplerin enfeksiyon kapma riski varmış,enfeksiyon kaparsa da enfeksiyon kapan tüp artık kullanılamıyormuş çünkü ilaçla falan tedavisi olmuyormuş.bu konuda bilgisi olan varmı,yardım edebilir mi,bu şekilde bilgi veren doktorlarınız oldumu?

ben böyle bisey duymadim canim. öyle olsa kapali tüpleri acsin diye tekrar tekrar cekilmezdi diye düsünüyorum?

mrhb arkadaşlar bende geçen hafta rahim filmi çektirdim.burdaki mesajların da çoğunu okumuştum ve korkudan tansiyonum düştü bir saat önce 2 tane ağrı kesici içtim,su bulabilseydim son anda bir tane daha içecektim ama bulamadım.AMAAAAA kızlar sakın korkmayın hiç acı yok çıkışta gülerek çıktım eşim bile şaşırdı,sadece bir alet takılıyor o kadar kasmışım ki onda canım yandı o da benden kaynaklandı yani.

bu arada hsg sonrası kanamanız oldumu ,kaçgün sürdü kızlar bilgilendirin lütfen .benim 3 gün falan lekelenme gibiydi,2 gündür de arttı yordum kendimi acaba ondan mı

ben anesteziyle yapılmıştım 1 ay önce ama hiç kanamam olomadı sadece o gün 1-2 damla kadar oldu o anda oldu sonra olmadı belki sen kendini kastığın ve yorduğun için olmuş olabilir ben hatta 3 gün sonra kardeşimin düğününde kopmuştum oynarken hatta kanamam olacak diye çok korktum ama olmadı :)

bende çektirdim rahim filmi 1,5 yıl önce, normal -dayanılabilir- bir ağrı oluyor ama, anesteziye gerek olmadığını düşünüyorum, bebeğimin olmasını çok istediğim için rahim filmini bi çare gibi görüp hep telkin ettim kendimi, bunu da atlatırsan belki hamile kalırsın dedim kendi kendime, ama beklediğim gibi geçmedi hemen bitti, sonuçlarım temizdi çok şükür, kanamam olur diye ped aldım yanıma, bi kaç damladan fazla olmadı zaten o da... çektirecek olan arkadaşlara tavsiyem rahat olmaları... şimdiden kolay gelsin, geçmiş olsun.

kızlar merhaba,
ben de anestezili cektirdim agrı esigim dusuk diye riske atmak istemedim. hemen uyandım agrı sızı olmadı 3-4 gun kanamam oldu ara ara azaldı ara ara regli gibiydi ama hicbir sıkıntısı yoktu. ve esas önemlisi o ay bebisim geldi bence en önemlisi buydu :lepi: tabii esime yaptıgımız keciboynuzu kurunun de onemini atlamıycam :)) insallah tum bekleyenler en kısa zamanda kavusurlar bebislerine...

kızlar merhaba,
ben de anestezili cektirdim agrı esigim dusuk diye riske atmak istemedim. hemen uyandım agrı sızı olmadı 3-4 gun kanamam oldu ara ara azaldı ara ara regli gibiydi ama hicbir sıkıntısı yoktu. ve esas önemlisi o ay bebisim geldi bence en önemlisi buydu tabii esime yaptıgımız keciboynuzu kurunun de onemini atlamıycam :)) insallah tum bekleyenler en kısa zamanda kavusurlar bebislerine...CANIM NORMAL YOLLAMI HAMıLE KALDIN

bu arada arkadaşlar ben kanamam olduğundan bahsetmiştim yeni hsg çektirecek olanlar korkmasın doktoruma gitti sorun olmadıgını adet olmuş olabileceğimi söyledi haberiniz ola

Arkadaşlar bende bu filmi çektircem.doktorum bugün istedi ve okuduklarımdan sora çok korktum uyku bile uyuyamıorum şu anda.. istanbulda en acısız uygulayan yer neresi öneriniz varmı lütfenn :KK43::KK43:

X