Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

yok bişey almamıştım.çünkü biz gerekeni yapacağız dediler,ama hiçbişey yapmadılar.işlemden sonra aldım ağrı kesici daha beter yaptı.bi tanede bugün içtim hala fayda etmedi.bu filmi çektirenler sizinki nasıl geçti.tabi ağrınız olduysa.dayanılır gibi değil de.

hmmm..
anlıyorum kişiye göre değişiyo demek ki..
umarım benim ki kolay olur çok korkuyorum çünkü.

güllüper neden 2.kez çektiriyosun.büyük konuşmayayım ama dayanamam bi daha ben.uyutsun sonra napıyosa yapsın.çekerken dersin hadi dayanayım 15 dk.ama ben 2 gündür ağrıdan ölüyorum.

Rahim filmi şöle kısaca, spekulumla rahimaçılıyor ve içeri sıvı enjekte ediliyor.sıvı kanallardan geçerse kanalların açık geçmezse kapalı demek oluyor.

sıvı verilince biraz ağrı yapıyormuş..
yani duyduğuma göre henüz çektirmedim ben..

ben çektirdim senin gibi çok korkuttular bende bayılarak yaptırdım allah kolaylık versin

korkulucak ve abartılıcak hiç bişey yok bende çektirdim normal muayene olur gibi aleti yerleştirip sıvıyı veriyor. kendini sıkarsan o sıvının gitmesini engellediğin için ağrı oluyor onun dışınca hiçbir zorluğu yok. adetin ilk gününde nasıl ağrı oluyorsa birazcık öyle ağrıyor o kadar çok kolay

Seda♥Recep;1235393 .!.:
korkulucak ve abartılıcak hiç bişey yok bende çektirdim normal muayene olur gibi aleti yerleştirip sıvıyı veriyor. kendini sıkarsan o sıvının gitmesini engellediğin için ağrı oluyor onun dışınca hiçbir zorluğu yok. adetin ilk gününde nasıl ağrı oluyorsa birazcık öyle ağrıyor o kadar çok kolay

Bendede öyle oldu insan kasınca ağrı oluyo heralde.
Ben kendimi telkin ettim yapabilirsin başarırsın die.
Bendede iyi geçti. Benden önceki bayan çektirememiş yarım bırakıp çıkmıştı ben girdim çektirdim dışarda beni görünce noldu çektirdinmi dedi ewet çok basitmiş dedim.meğersem o yarıda kestirmiş yapamamış ben korkmayayım diye bana söylememiş.bölede kişiden kişiye ve motivasyona bağlı değişiklikler oluyor.
Aslında bazen 2. kez yaptırsammı diyorum çünkü bazı tıkanıklıkları açabiliyomuş, film sıvısı ya.sol kanalım açılır belki :p
Korkmayın yaa cesur olun.:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

arkadaşlar o kadar korkacak bişey değilmiş.3 gün önce çektirdim bende.öncesinde ağrıkesici içtim sadece aleti yerleştirirken canım yandı.ilacı verdiğini hissetmedim bile.aynen adet sancısı gibi bende çok korkuyordum ama o kadar da acı vermiyo.iki üç gün biraz kanamam oldu o kadar.bence anesteziye gerek yok ama herkesin ağrı eşiği farklı tabi.yinede bir daha yaptırmayı asla istemem..........

Valla bende cok korkuyordum.zaten benim dr. um anestezi uygulanmadan sen cekdiremessin demişti
bende antalyada özel bir radyolojide cektirdim.tabi anestezi için eşimi 3,4 ayda anca ikna etdim.ve anesteziyle cekildim.bebek sahibi olabilmek için biraz zor yolları aşıyoruz ama sonuca değer.....

iNŞALLAHHHHHHHHHH

Birşey soracağım. Film çatal da çekilmiyor değil mi???
Çünkü ona çıkmak beni inanılmaz korkutuyor.

yok hayır normal radyoloji ünitesinde yapılıyor.röntgen masasında yapılıyor.ama düz yerde daha zor oluyor bence.çünkü canın yanarken istenen şekilde hareket etmek biraz zor.allah kolaylık versin.

meraba yeni üye oldum kadınlar kulübüne 26 sında bende rahim filmi çektircem ve okuduklarım ve duyduklarım beni çok tedirgin ediyor.çok sıkıntılıyımm:a015:

bir yandan acaba çok canım yanıcakmı diye bir yandanda temiz çıkarmı çıkmazmı diye düşünmekten deli oluyorum.gerçektende kabusum olduuu

arkadaşlar...bu filmler neden çekiiyor...herkes çektırmelı mı...sonrasındakı iğneler neden...olayı bana bırı özetleyebılır mı...cahıl kaldım ve cok merak ettım....:uhm:

X