Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bosver bence rısk almaya degmez ,cunku cok zor bısey dıs gebelık.bende cekılcem bu ay sonunda sorarım doktoruma tuzlu sumu baska bıseymı korunalımmı dıye,korunun derse ben asla rıske atmam acıkcası kendmı cunku cok zor bı surec dıs gebelıkYağlı olanda varmış canım ben onuda bir doktorum anlatımında gördüm sma bilmiyorum ya korkuyorm ama korunmak istemiyorum
Benim bugün itibarıyla son adetim üzerinden 46 gün gecti hsg yi hemen adet bitiminde yaptırmıştım, tüp bebek yaptırıcam hala olmadım tarlusal kullandım bitti etkisini göremedim henüz beta hcg iki defa bakıldı biri 0.1 diğeri 1.2 çıktı bu arada tsh yükseldi bir anda 4.33 oldu adetin gecikmesine sebep olabilir dedi doktor levotiron kullandım yarın tekrar kan verip ths ve beta hcg baktırıcam menopoza mı giriyorum acaba diye çok üzülüyorum amh 0.8 di 4 ay önce bir yıl olmadı evleneli hemen yaşlandım galibaEvet gecikmesi normal benimde gecikti ilk ay şu an tahim filminden sonra ki 2.ayım yine adetim gecikiyor aşılama yaptırcam
Ben kürtaj olmuştum 7 ay oldu gebelik olmayınca hsg çekilelim dedim 4-5 aydır korunmuyorum. Tıkanıklık varsa açılsın diye ama şükür bir şey çıkmadı. Aynı top merkezinde beni farklı doktor arkadaşımı başka doktor yaptı 1 hafta ara ile . Ona doktoru korundurtmadı ilk ayda olmadı açıkçası. Ama bilemiyorum proflarada sordum öyle bir şeyle hiç karşılaşmadım dedi. Yıllarca tüp bebek ile de uğraşıyorum dedi. Tam tersi hemen denemek lazım dedi. Bende denemek istiyorum açıkçası. Bana korun reglinin 3. Günü letu diye hap verip talip edip çatlatackmış belki onun için korun diyor. Belki benimde tutar dedim ama bilmiyorum senin niye olmuş dış gebelik kuzum bir şey dediler mi tüplerde tıkanıklık vs olunca da olurmuşBosver bence rısk almaya degmez ,cunku cok zor bısey dıs gebelık.bende cekılcem bu ay sonunda sorarım doktoruma tuzlu sumu baska bıseymı korunalımmı dıye,korunun derse ben asla rıske atmam acıkcası kendmı cunku cok zor bı surec dıs gebelık
Benım tüplerde tıkanıklık yoktu canım hıcbı sorun cıkmadı hsg sonucumda nedenını bılmıyorum yani bir nedeni yok esımınde benımde hıcbı sorunumuz yok cocuk olmayınca 1 senenın sonunda hsg cekıldı cekıldıgı ay hamıle kaldım ama dıs gebelık oldu,belkıde şans hıcbı nedenı yoktur.sen öyle dedın dıye ben korun dedim doktor yapısabılir demiş ya,yoksa bende duymamıstım oyle bısey.bence sen doktorunla bıdaha konusBen kürtaj olmuştum 7 ay oldu gebelik olmayınca hsg çekilelim dedim 4-5 aydır korunmuyorum. Tıkanıklık varsa açılsın diye ama şükür bir şey çıkmadı. Aynı top merkezinde beni farklı doktor arkadaşımı başka doktor yaptı 1 hafta ara ile . Ona doktoru korundurtmadı ilk ayda olmadı açıkçası. Ama bilemiyorum proflarada sordum öyle bir şeyle hiç karşılaşmadım dedi. Yıllarca tüp bebek ile de uğraşıyorum dedi. Tam tersi hemen denemek lazım dedi. Bende denemek istiyorum açıkçası. Bana korun reglinin 3. Günü letu diye hap verip talip edip çatlatackmış belki onun için korun diyor. Belki benimde tutar dedim ama bilmiyorum senin niye olmuş dış gebelik kuzum bir şey dediler mi tüplerde tıkanıklık vs olunca da olurmuş
Son durumunuz ne olduArkadaşlar daha önce de yazmıştım. Şubatta bi hsg çektirdim anestezili. Sol tüp kapalı genişleme var.. sağ tüpte oklüzyon var ve kısmi geçiş sağlandı yazıyodu. Bu hsg filmini ist echomarda bu ay anestezisiz şekilde yeniledim ve sonuç sağ tüp sıvı geçişi sağlandı herhangi bir problem yok. Sol tüpte de sıvı geçisi sağlandı ama tüpte fimbrial fimozis ve ampuller ektazi şeklinde sonuç çıktı. Dr ameliyat ile sol tüpü bağlat ya da aldır sağ tüp ile hamilelik şansın yüksek hormon ve yumurtalık rezerv değerlerin gayet iyi dedi. Bu şekilde tek tüpünde sorun olupda tüpünü aldırmadan sağlıkı tüpü ile sağlıklı bir hamilelik yaşayan var mı? Yoksa ille o ameliyatı olup bağlatmak şartmıdır? 2 senedir bekliyorum. Muhtemelen bu ameliyatı göze alacağım ama tek tüple kalmak da bi risk ya sağlama da bişey olursa ileride diye çok korkuyorum
Hidrosalpinks mi var benmi yanlış görüyorum
korkma geçmiş olsun. benim sağ tüpüm zaten tıkalı sucuk gibi. diğeride açıldı ama tekrar kapanmış. senin ikiside temizse sıkınıt h
KaldinizmiCok ilginc ya doktorum öyle demisti bana.brn kimyasal düsük yasamistim ondan sonra cekindim acik cikti korktum simdi ya kapanirsa diye
korkma geçmiş olsun. benim sağ tüpüm zaten tıkalı sucuk gibi. diğeride açıldı ama tekrar kapanmış. senin
korkma geçmiş olsun. benim sağ tüpüm zaten tıkalı sucuk gibi. diğeride açıldı ama tekrar kapanmış. senin ikiside temizse sıkınıt olmaz
korkma geçmiş olsun. benim sağ tüpüm zaten tıkalı sucuk gibi. diğeride açıldı ama tekrar kapanmış. senin ikiside temizse sıkınıt olmaz
Kaldınız miÇok iyi anlıyorum sizi aynı durumdayız. Fakat benim eşimde varikosel vardı iki senelik evliydim çok baskıdan dolayı iki kere aşılama yaptırdım ikisi de tutmadı maalesef. Şimdi tüp bebek düşünüyorum inşallah Rabbim gönlünüze göre versin. Bu tercih size kalmış. eşimin işi sebebiyle çok sık görüşemiyoruz. Bunun için aslında ben beklemek yerine bir dizi aşılama işlemlerine girişmiştim. Bekleme imkanım olsaydı belki altı ay kadar denerdim.
Kaldınız miayy gerçekten mi çk sevindim yok öyle bi enfeksiyon geçirmedim cnm temizliğimede çok dikkat ediyorum dr. bel fıtığındanda olabilir dedi aöa bilmiyorm
Hamile kaldınız mibnm kapandı herkes için aynı şeyi diyemeyiz
Sizin temelli tikali değilmiş demek ki tupunuz ben de Cevat hocaya attım temelli tikali açılmaz dedi .tek tupum acikCanım ben mail attım kendilerine onlar benden eski rahim filmlerini istediler gönderdim öyle aradılar yani tıkanıklık nerde falan diye iyice bakıyorlar ona göre sana dönüş yapıyorlar benim sadece rahim gözüküyordu tüp ler hiç gözükmüyordu açıldı çok şükür inşallah senin de açılır yalnız hacamat sülük kesinlikle yaptır ben onun fayda ettiğine çok inanıyorum
Yani onu bilemiyorum ama ben daha önceden ameliyat da oldum ona ragmen acılmamıstı cevat hocada ıkısıde acıldı ben hacamat sülük fayda ettıgınede inanıyorum cunku daha önceden bir defa da normal rahım fılmı de cekıldım ordan da kapalıydı cevat hoca ının selektıfsalpingografi yöntemiyle acıldıSizin temelli tikali değilmiş demek ki tupunuz ben de Cevat hocaya attım temelli tikali açılmaz dedi .tek tupum acik
Sizin adınıza sevindim çok.cevat hoca sadece hafif tikali tupler açılır dedi diğerleri açılmaz dedi.peki sizin raporunuzda ne yazıyordu tüp icin acaba söyler misiniz.bana da selektif yöntemiyle uygulandi ama malesef acilmadjYani onu bilemiyorum ama ben daha önceden ameliyat da oldum ona ragmen acılmamıstı cevat hocada ıkısıde acıldı ben hacamat sülük fayda ettıgınede inanıyorum cunku daha önceden bir defa da normal rahım fılmı de cekıldım ordan da kapalıydı cevat hoca ının selektıfsalpingografi yöntemiyle acıldı
Valla çok sevjndjm adiniza çünkü selektif yöntemiyle açılmayan tupler ameliyatliktir dedi bana cevat hoca ameliyatta açılmayan tüp selektifte acılmis sizin yani harika.hacamat nerde yaptırdınız çok soru sordumSizin adınıza sevindim çok.cevat hoca sadece hafif tikali tupler açılır dedi diğerleri açılmaz dedi.peki sizin raporunuzda ne yazıyordu tüp icin acaba söyler misiniz.bana da selektif yöntemiyle uygulandi ama malesef acilmadj
O ne demek acabaHidrosalpinks mi var benmi yanlış görüyorum