- 26 Ağustos 2018
- 134
- 64
- 98
Merhaba. Doktorlar genelde hsg çekimini en sona bırakmayı tercih ediyor. Benim doktorum 1 sene doğal olarak denememizi söyledi 11 ay kadar denedikten sonra hep negatif sonuç görünce eşimin tahlilleri ve benim genel tahlillerim yapıldı ikimizde de görünen kötü bir sonuç olmayınca doktorum senin yumurtaların kalitesiz yumurtlama tedavisi ve çatlatma iğnesi başlayalım demişti. Ben ilk önce Rahim filmi çektirmek istediğimi söyledim küçükken çok idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim ve tüplerimin tıkalı olabileceğinden emindim.Merhaba herkese. Hsg ye dair hicbir bilgim yok o yuzden bilgilerinize ihtiyacim var. Gebelik dusunuyoruz bu ay 2.ayimiz olacak insallah. Diger aya da olmazsa ben de cektirmeyi dusunuyorum eger varsa bir problem ona gore onceden onlem alabilmek icin. İlla bir seneyi beklemeye gerek var mi hsg icin?
Doktorum gerek görmedi ve 2 ay üstüste yumurtlama+çatlatma tedavisi gördüm ikisi de negatif olunca sonunda doktorum rahim filmine ikna oldu.
Dediğim gibi tüplerim tıkalıydı ama ilacın basıncıyla açıldı, o ay hamile kaldım zaten.
Genelde doktorlar 1 sene beklemeyi tercih ediyor ama özele gidiyorsan yaptırabilirsin diye düşünüyorum çünkü kardeşim evlendiği gibi çektirmişti.