Rahim filmi hakkında bilgisi olan var mı?

Minicikfzt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
4.175
8.815
31
Merhaba ben 4.evre endometriozis hastasıyım ve gebelik istiyorum 1.5 yıllık evliyim arada hastalığımdan dolayı 7 ay ilaç kullandım ilacı bırakalı 6 ay oldu bebek sahibi olamıyorum doktora gittiğimde daha çok hastalığımla ilgileniyorlar bebekle ilgili tek söyledikleri şimdilik doğal yoldan denemem normalden daha yavaş kalabileceğim 30 yaşından sonra tüp bebek düşünmem hala olmazsa. Tüplerim tıkalı olabilir bu ihtimale karşı rahim filmi çektir demişti devletteki doktor ama henüz çektirmedim artık çektirmek istiyorum. Size doktor bunu ne zaman önerdi süreç nasıl oldu bana anlatabilir misiniz acılı bir işlem mi tıkanıklık olduğunu görürlerse ameliyat olmam mı gerekecek gibi çok soru var aklımda ama ne yazık ki cevap bulamıyorum

Merhaba ben 4.evre endometriozis hastasıyım ve gebelik istiyorum 1.5 yıllık evliyim arada hastalığımdan dolayı 7 ay ilaç kullandım ilacı bırakalı 6 ay oldu bebek sahibi olamıyorum doktora gittiğimde daha çok hastalığımla ilgileniyorlar bebekle ilgili tek söyledikleri şimdilik doğal yoldan denemem normalden daha yavaş kalabileceğim 30 yaşından sonra tüp bebek düşünmem hala olmazsa. Tüplerim tıkalı olabilir bu ihtimale karşı rahim filmi çektir demişti devletteki doktor ama henüz çektirmedim artık çektirmek istiyorum. Size doktor bunu ne zaman önerdi süreç nasıl oldu bana anlatabilir misiniz acılı bir işlem mi tıkanıklık olduğunu görürlerse ameliyat olmam mı gerekecek gibi çok soru var aklımda ama ne yazık ki cevap bulamıyorum
Genelde bir yıl evlilik sonrası öneriliyor hsg. Ben oldum anestezi almadan zor oldu ama anestezili olur isen hiç sorun olmaz sadece uyanınca az bişi karın ağrısı ve bir kaç gün kanama ama çok değil. Hastalığın biter bitmez olman lazım hsg. Tıkalı ise ameliyat olabilir istersen tabi. Benim mesela sağ tüp kapalı sol açık.

şimdi bugün hsg çektirmiş biri olarak size tüm detayları yazacağım. çünkü hsg olmadan önce bende her gün araştırıyordum sizin yazılarınızı okuyordum ve yeri geldi ooo iyimiş tamam deyip içim rahatladı,, yeri geldi ayyy ya benimde böyle olursa dedim. Ben bu hsg işleminin anestezili yapılması taraftarıyım . Öncelikle sebebini anlatayım. Ben ilk kez yaptıracağım için ve canım da çok tatlı olduğu için anestezi istedim ama iyi ki de istemişim. Benim tüm herşeyim normal olmasına rağmen , hatta tüplerimin de acık olmasına rağmen doktorlar ilk denemede ilacı verikleri an geri çıkmış, başka yöntem denemişler yine aynısı olmuş tabi ben bunları doktorumdan duydum. Daha sonra en son başka metodla denemişler ve olmuş yani çok şükür tüplerim açıkmış. Tabi tıbben neden ilk başlarda ilacın bu şekilde geri döndüğünü söylemediler ama sonucta bayıltmasalardı bu süreç çok uzun sürecekti herkes daha da gerilecekti. anestezinin etkilerini hiç bilmiyordum ben ama ilk ayılırken sacmalalarım olmuş ama sonra kuş gibisiniz. Size her ihtimale karşı sargı bezi koyarlar ama kanama ve ağrı artık 2022 de yok denecek kadar az oluyor. ağrım hiç olmadı, kanama deseniz adet gününüzün en son günü gibi oluyor. Yani bebiş için yapılacak en küçük uygulama diyebilirim. Smear testinden sonra bile bende hafif sızlama olmuştu. Bunda olmadı çok şükür çok fazla deneme yapılmasına rağmen. Hiç korkmayın.

İki kez çektirmiş biri olarak diyebilirim ki evet zor acılı da bir işlem ama çok uzun sürmüyor sadece bikac dk dişini sikman lazım. Sonrasında bir iki gün kanama oluyor ama çok değil. İki gün sancım oldu sonra yavaş yavaş geçti oda.

Bugün yeni çektirmiş biri olarak yorum yapmak istedim. 2.çektirişim açıkcası ilkinde Hiçbirşey hissetmemiştim bugünki için aynısını söyleyemiycem özel bir hastanede anestezisiz çektirdim 2100 tl verdim işlem öncesi diazem İğne vurdular işlem esnasında doktor rahim girişine lokal anestezi yaptığını söyledi ortalama 15 dk da bitti. Daha önce tüp bebek yaptırdığım için takılan katater açıkcası canımı yakmadı alışkınım o alete işlemde can yakan tek yer ilaç verilen kısım ilaç verilirken adet sancısının bir üstünü kasıklarda ve rahme doğru yaşıyorsunuz. Dayanılmayacak gibi mi hayır dayandım ama canım da yandı.İşlem 15 dk sürdü ve toplamda sadece 2 defa bu tarz yoğun ağrı hissettim. Zaten kalkınca birşey yok gibi ilk 1 saat hafif adet sancısı gibi oldu ara ara ve bitti. Antibiyotik verdiler enfeksiyona karşı. Yaptıracak arkadaşlar kendinizi korkutmasın ben din gece korkudan uyuyamadım burada yazılanları okuyunca. Ama gerçekten öyle ayılıp bayılacağınız bir acı değil. Dilerim herkese şifa olur

Mrb rahim filmi çekileceksen anestezili hiçbir ağrı olmuyo bu hafta çekildim bnde uyandığımda sadece ara ara adet sancısi gbi oldu bir ped dolmucak kadarda kanama okdr anestezisiz nasıl oluyor bilmiyorum ama korkuyorsan acı çekerim die kesinlikle anestezili yaptır

X